|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2015 1:51 pm Naslov sporočila: Iskra Ultrazvočni defektoskop UDP-2 |
|
|
V roke mi je prišel inštrument za iskanje napak v strukturi kovinskih in ostalih materialov(?).
Proizvajalec: Iskra - Iskra Kibernetika Inženiring
Razvito v sodelovanju z Inštitutom Jožef Štefan Ljubljana
tip: NE 228
leto: 1989
Inštrument je brez sond in dokumentacije, stric Google pa ne da uporabnih rezultatov, našel pa je, da ga iščejo v Arhitekturnem muzeju LJ.
Se komu kaj sanja o zgoraj omenjenem inštrumentu.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
179.36 KB |
Pogledana: |
34 krat |

|
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2015 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Inštrument mi je poznan. Nekoč sem bil zaposlen v Iskri Kibernetiki v oddelku za ultrazvok. Sicer prav s tem inštrumentom nisem imel opravka jaz pač pa moji sodelavci. Izdelano je bilo le malo število teh inštrumentov. Tukaj je tudi Google nemočen . Sonde za ta inštrument so se kupovale pri firmi Krautkramer ( izgleda da je to sedaj del firme GE )
http://www.ge-mcs.com/de/ultrasound.html
Inštrument ima po mojem mnenju danes neko vrednost le za zbiratelja Iskrinih izdelkov
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Jun 25, 2015 1:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.
Ja, da je stric Google nemočen, sem ugotovil zelo hitro, posebno, ko sem v nekem članku našel, da je bilo do tedaj izdelanih 60 inštrumentov.
Se strinjam,da ima neko vrednost samo za zbiratelje Iskre in gospa iz gornje povezave mi je svetovala, da kontaktiram koga iz Tehniškega muzeja, ker se mi zdi škoda, da bi končal v smeteh, saj je le del slovenske tehniške zgodovine!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 25, 2015 8:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa ti svetujem, da kontaktiraš sebastiant-a . Gospodje iz TM Bistra imajo zelo čuden, da ne rečem mačehovski odnos do naše tehniške dediščine. Pri njih bo ta inštrument dokončno vzel konca, beri segnil nekje pod kapom, Sebastian pa ima impozantno zbirko Iskrinih inštrumentov, za katere zgledno skrbi.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.87 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 25, 2015 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaka bo sodnik, nisem si ga upal vprašati za tako dragocen inštrument.
Mimogrede, Jaka mi je podaril že nekaj lepih zadev za zbirko.
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Čet Jun 25, 2015 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Če bi bil inštrument moj, bi bil že pri Sebastianu, ker pa nekateri mislijo, da se da iz tega iztržit veliko "gnarja" , ne vem kako bo.
V vsakem primeru se bom pogovoril z lastnikom te zadeve in videl kako in kaj, ker mi je možakar že šenkal dva inštrumenta mislim,
da to okoli "gnarja" ni na njegovem zelniku zrastlo, temveč pri tistem, ki mi je inštrument prinesel .
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni