|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 10:44 am Naslov sporočila: Polnilec Pb akumulatorja - za agregat |
|
|
Pred dvema letoma sem nabavil v Hof**u agregat, ki ima tudi akumulator za električni zagon.
Ker agregat uporabljam večinoma samo čez leto in ne pozimi se mi je akumulator spraznil in "umrl"...
sedaj sem nabavil drug akumulator in se ogravem, da bi zanj naredil/kupil nekakšen polnilec, da bi mi vzdrževal akumulator napolnjen in v kondiciji..
Ni ravno fora, da potem agregat potrebuješ pa ni "duše" v akumulatorju in je treba vleči vrvico..
ideje??
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Da je akumulator v dobri kondiciji, se mora prazniti ter polniti. Dopolnjevanje običajno ne reši problema. V podjetju, kjer sem bil prej zaposlen smo imeli podobne težave z akumulatorjem na gasilski brizgalni. Kljub temu, da takrat ko ni bil v rabi klame niso bile priključene, ter rednim polnjenjem vsaj 2x na leto ni držal dlje kot dve leti.
Polnjenje akumulatorjev za vžig agregata za zasilno razsvetljavo pa je bilo izvedeno drugače. Celotna krmilna omarica se je napajala iz akumulatorja. Polnilna naprava je bila stalno priključena ter je vključila dopolnjevanje, ko je napetost padla pod 24V.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če gre za gel akumulator, bi mogoče šlo po spodnji shemi iz revije SAM 8, letnik 1991.
Če gre za štartni akumulator, bi bilo najbolje, če bi se uporabljal za to kar je namenjen - za štarte , ki jih sledi polnjenje, da se pokrije izguba ob štartu.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Sklop_za_duzi_vijek.pdf |
Velikost datoteke: |
177.09 KB |
Downloadano: |
48 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
CTEK
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni