|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.53 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2009 2:54 pm Naslov sporočila: Program za TV kartico |
|
|
Zanima me s katerim programom se, da spremljati višje radijske frekvence s pomočjo TV kartice vgrajene v računalnik?
Sem nekaj brskal pa je večinoma samo za TV. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2009 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi šlo z Radiatorjem, če podpira tvojo TV kartico in uporabljaš Windows. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2009 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najde postaje, vednar zvoka v zvočnikih ni, sicer bi pa rabil za višje frekvence tam od 200Mhz do 500Mhz. Baje se to da poslušat z TV kartico. Drugače kljub omenjenim frekvencam nimam zleh namenov.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2009 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če najde postaje, imaš mogoče izbran napačen vir zvoka?
Sicer pa je zadevo možno nahecati, da dela tudi zunaj območja FM radiodifuzije, višje in nižje v spektru, uspeh pa je odvisen od tunerja na kartici.
Oboje najdeš v nastavitvah.
In mimogrede, poslušanje ni prepovedano. Če bo na poslušanih frekvencah kdo bleknil kaj preveč, je to njegov problem in ne poslušalcev. Samo oddajati ne smeš brez dovoljenja ustreznih organov.
Nazadnje urejal/a Azrael Ned Okt 11, 2009 7:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2009 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje lahko povišaš frekvenco, ker jaz lahko v nastavitvah maksimalno nastavim na 160MHz? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Program Radiator na mojem PCju nimam, ker ga nisem uspel pripraviti do sodelovanja z mojo TV kartico (vstrajno trdi, da nima radijskega sprejemnika).
Programček sem pred časom uporabil za neko zvočno kartico, ki ima tudi radio. Limit 160MHz sem pripisoval temu, da sprejemnik na taki kartici tudi v sanjah ne zmore delovati na takih frekvencah, ampak kot kaže je ta limit tudi na TV karticah, kjer bi kartica zmogla več.
Kaj pa, če poskusiš sprejemati (ne jamčim, da bo šlo) s programom Dscaler4?
Zadeva je sicer za sprejem TV programov, vendar bi mogoče bilo kaj uspeha, če veš frekvence oddajnikov, ki bi jih rad poslušal in bi ročno konfiguriral Dscaler na te frekvence (ali bi mogoče uspel celo program sam najti to oddajo, če bi mu dal iskanje na Full Scan. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
not perfect Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 17:49 Prispevkov: 221 Aktiv.: 1.03
|
Objavljeno: Pet Okt 23, 2009 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oprostite za offtopic...
Kdo oddaja na frekvencah 200-500MHz? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni