|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2005 7:38 pm Naslov sporočila: Glasbeni stolp SAMSUNG in laser dioda |
|
|
Doma imam star SAMSUNG-ov stolp (max 630). Kot vemo ti stolpi so imeli zanič laser diode, slaba kvaliteta. CD-player ne dela že okoli sedem let, zdaj bi ga pa rad popravil. Ostale funkcije stolpa delujejo brezhibno.
Vem, da se ne izplača dati popravljati, ker bi me nova dioda prišla preveč. Zanima pa me, če bi se dalo dati laser diodo od kakšnega starega CD-roma ali mogoče diskmana. Ves mehanizem deluje dobro, le dioda ne bere. Je že kdo kaj takega počel, če se sploh da?
hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2005 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozabi. Komplet generični laser je manj kot 3 prešerne. Če je še to preveč, potem ti ni pomoči.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2005 2:24 am Naslov sporočila: |
|
|
A tak poceni je....
Ker takrat ko sem hotel dati to popravljati bi odštel 20ksit. Lahko kaj več poveš o tem, se pravi kje se ga dobi? Ali je stvar univerzalna? itd. Vsak nasvet dobrodošel  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni