www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LED V-meter
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 2:04 pm    Naslov sporočila:  LED V-meter Odgovori s citatom

Kot že veste izdelujem V-meter in ker se originalna pločica ni obnesla sem izdelal svojo dvodelno. Zataknilo se je pri napakah na načrtu. Zanima me, če so vse štiri vezice na mestu označenem z krogcem na sliki povezane skupaj. Gledal sem na položaj elementov in sodeč po originalnem vezju so. Prosim, da še nekdo preveri, da ne bom imel težav.

Vnaprej hvala!

schematic.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  43.77 KB
 Pogledana:  36 krat

schematic.gif

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Datasheet si pogledal, ane?
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ravno zaradi tega sprašujem. Data sheet sem pogledal že prej, samo tam je brez upora R3 ali pa se motim.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
zažigalec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19
Aktiv.: 0.87
Kraj: Vipavski Križ (blizu)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poglej sem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 5:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zažigalec je napisal/a:
poglej sem
Link ne deluje. Wink
zažigalec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19
Aktiv.: 0.87
Kraj: Vipavski Križ (blizu)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

joj se opravičujem ne vem kaj sem čaral tam. Če bo kaj pomagalo, ne vem: http://www.reber.si/dvm/index.htm
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zažigalec je napisal/a:
joj se opravičujem ne vem kaj sem čaral tam. Če bo kaj pomagalo, ne vem: http://www.reber.si/dvm/index.htm

Isto je kot v Datasheetu. Težava je v tem, da upora, kot je R3 na ostalih vezjih ni in iz tega ne morem sklepati ali na obstoječi shemi, ki sem jo podal prav narisano.

Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj na protoboardu? vzemi neko baterijo in meri napetost na njej!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mk0388
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2008 21:52
Aktiv.: 0.79
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule sn najdo podobno shemo, kot sem opazil imata oba čipa na pinu 30 IN LO.
Če ti bo kaj pomagalo...

1.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  615.61 KB
 Pogledana:  25 krat

1.PNG

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiste vezice v rdečem krogcu morajo biti povezane skupaj, ter hkrati na maso. Tega pa na načrtu ne vidim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 20, 2009 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob je napisal/a:
Tiste vezice v rdečem krogcu morajo biti povezane skupaj, ter hkrati na maso. Tega pa na načrtu ne vidim ...
Tole pa meni ni ravno jasno zakaj bi moral vezice, ki sem jih označil povezati še na maso? Sicer to lahko potem rešim tudi z žico na vezju če ne bo delovalo, važno da vem, da so vse štiri vezice skupaj povezane v tisti točki.
upor_nik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00
Aktiv.: 2.25
Kraj: vipavska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 20, 2009 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav, ..

Mogoče poglej še tukaj

Namesto tistega ic-ja 7660 je nekaj takega možno tudi narediti z max232 vendar z nekaj popravili na tiskanini.

lp

špljc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 13:42
Aktiv.: 0.27
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 20, 2009 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!
Malo stara tema, ampak če je še problem mislim da morata IN low(30) pa REF low(35) potem skupaj na common(32). Drugače pa kakor je Tonči reku protoboard pa probat da bo ziher. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 18, 2009 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vglavnem, ker moja izvedba ne deluje, bom še enkrat poskusil z originalom, je pa moja izvedba tudi nepraktična saj je kot celo grmovje žic. Poleg tega je razlika v številu elementov na shemi že na sami spletni strani in seznamu tako da... Iz teksta ne razumem dobro ali to vezje nujno potrebuje napajanje -5V +5V? In pa ni mi jasno kam na tiskanem vezju od spodnjih treh priključkov priklopim merjeno napetost.

Upam, da mi bo uspelo podnožje za displeje zaspajkati z napačne strani.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.03
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 19, 2009 7:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Negativna napetost je potrebna za pravilno delovanje! Čitaj, ne glej samo shem.
Reber je napisal/a:
Slika prikazuje shemo voltmetra na led display, napajanje vezja pa je +5V. Negativna napetost, ki je potrebna za pravilno delovanje, se ustvarja s pomočjo IC2, C6, D1, D2 in C7. Vezje za generiranje negativne napetosti je po principu delovanja enako kot je predlagano v data sheet-u, v tem primeru je namesto integriranega vezja 4009 uporabljen znani timer NE555 ali na kratko 555, uporabljen pa je zaradi tega ker je manjši od omenjenega 4009. Namesto 4009 se lahko uporabi tudi 4010, 4049 ali 4050. Uporabljeni 555 je vezan kot schmittov prožilnik, njegov izhod zmore 200mA toka, kar je še več kot zmore 5 vrat z buffer izhodi od 4009. Negativna napetost je nekje v mejah med 2,5V in 3,5V.
Slika je tu!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni