|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boriskozjan Član
Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 5.09 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Pon Okt 07, 2013 7:57 am Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
Zakaj?
|
lahko se je skrižal s kakšno papriko ali podobno, se pa to vidi, ker prodovi niso čisto takšne oblike kot bi morali biti, ali pa je spremenjena barva.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
dipsi111 Član
Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 348 Aktiv.: 1.56 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 7:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Dva letošnja najbolj nazorna primerka Penis Chillija.
LP Boštjan
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
441.26 KB |
Pogledana: |
14 krat |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
VolkD Član
Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 63.86 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Fuj. Levi je umazan. Bo treba več za higieno narediti.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
igo Član
Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3638 Aktiv.: 17.05
|
Objavljeno: Čet Apr 03, 2014 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali "hren" tudi spada v to temo?
V Romuniji imajo cel kup okusov čipsa. Poleg cheeseburger, piščanec in čevapčiči okusa imajo še čips z okusom japonskega vasabi hrena.
Huuudoooo!
Sinusov sploh ne očisti, temveč jih izbije ven iz glave.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
133.34 KB |
Pogledana: |
2 krat |
|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
137.86 KB |
Pogledana: |
0 krat |
|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
166.31 KB |
Pogledana: |
10 krat |
|
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kobranka Član
Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 20.34 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Apr 04, 2014 8:03 am Naslov sporočila: |
|
|
A to si dejansko testiral, da ti je sinuse izbilo iz glave? Imam tudi jaz z njimi probleme za jih dati proč.
Ja samo bi moral dobiti semena original japonskega vasabija.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
igo Član
Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3638 Aktiv.: 17.05
|
Objavljeno: Pet Apr 04, 2014 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, malo je bilo tudi metaforičnega izražanja, zaradi dvojnega pomena besede sinus.
Trigonometrija in kotne funkcije so mi komajda še ostale v glavi. Sem ga čisto počasi in po malem jedel.
Okus čipsa je tak, kot bi jedel sveže nariban hren. S taveliko žlico. Že od vonja te zaboli nosna votlina, nato peče po jeziku, ustni votlini in grlu, v glavi pa ostane zamolkel občutek, kot bi imel vodo v ušesih.
Mislim, da bi imel tudi domač hren podobne učinke, a pri tem čipsu so pač uporabili japonskega.
Ne vem, kako je s semeni. Naš se razmnožuje s koščkom korenine ob prehodu v liste.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
|
čufta Neznanec
Pridružen-a: Tor 05 Feb 2013 12:08 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Pod Triglavom
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me zanima, če ti je še kakšen košček sinusov ostal noter.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
hudamravljica Član
Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 821 Aktiv.: 5.04 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2014 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Igo
Sam sem že jedel ta čips z okusom wasabija. Imeli so ga v Tušu v Luciji, nimajo pa ga več. Res je pekoč, bolj kot čips z okusom čilija, domači hren pa je dosti močnejši.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
čufta Neznanec
Pridružen-a: Tor 05 Feb 2013 12:08 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Pod Triglavom
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2016 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče tudi sam gojiš wasabi ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mosqito Član
Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3234 Aktiv.: 33.07
|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2021 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pekoča elektronika...
Skupaj spajkalna pasta in pekoča pasta (predelano tole).
Recept lahko zapišem, če koga zanima.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.4 MB |
Pogledana: |
5 krat |
|
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
horvi Član
Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36 Prispevkov: 154 Aktiv.: 0.69 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2021 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
mosqito je napisal/a: |
Recept lahko zapišem, če koga zanima. |
...napiši prosim ...tudi mene še čaka
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
lucca brassi Član
Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4049 Aktiv.: 18.17 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2021 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da požgeš vse borbončice rabiš recept ?
imam na vrtu ampak se izogibam 1 m okoli.
ps : žena je pripravljala omako in je čistila semena ven ...brez rokavic , roke so ji tako otekle kot bi jo fajn popikale čebele ali ose bile so čisto rdeče .... men je bilo ful smešno
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mosqito Član
Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3234 Aktiv.: 33.07
|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2021 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
2 kg čilijev (lahko prilagodiš glede na želeno pekočino), razliko lahko nadomestiš z navadno papriko
1 kg zrelih paradižnikov za omako (mesnati: volovsko srce, pelati, big zac, church ali podovno)
2 čebuli, cca 5 šalotk
1 česen
2dl olivnega olja
0,5dl belega balzamičnega kisa
sol
25g sladkorja
2 veliki žlici citronske kisline (v prahu)
Čebulo, česen in papriko pražimo na olivnem olju, da se zmehčajo. Dodamo na kose narezan, očiščen paradižnik in čilije. Te očistimo pečk (se shranijo za sejanje za naslednje leto) in na grobo narežemo. Kosi so lahko večji.
Ko zavre, kuhamo še cca 15 minut. Če je preveč tekoče, lahko tudi dlje. Pustimo, da se ohladi (cca 50°C). Z mikserjem zmiksamo v kašo čimbolj na drobno. Kašo pretlačimo preko cedila, da dobimo čimbolj gladko zmes. To pogrejemo na 80°C (pasterizacija), dodamo sladkor, sol in balzamični kis.
To sem jaz potem dal v 1dl kapalke iz sanolaborja.
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
horvi Član
Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36 Prispevkov: 154 Aktiv.: 0.69 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2021 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
...Mare, Hvala!
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Branez Moderator
Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7770 Aktiv.: 34.87 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2021 9:20 am Naslov sporočila: Dodatek k receptu |
|
|
mosqito je napisal/a: |
...
To sem jaz potem dal v 1dl kapalke iz sanolaborja. |
Manjka še dodatek za WC.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 70 dni
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|