|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.69 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Okt 21, 2009 3:31 pm Naslov sporočila: grecov mosticek |
|
|
Pozdravljeni
izdelujem avdio ojacevalec in se mi je zataknilo pri napajanju.
Avtor projekta mi je svetoval naj kupim toroid ki ima na sekundarju 22v 0v 22v in ima moci vsaj 200VA. sedaj moram iz izmenicne pretvoriti v enosmerno napetost in sicer +30V -30V in seveda 0V.
Poleg tega mi je dejal naj uzamem ze narejen grecov mosticek "kocka", ter naj uzamem kar 400v in do 35A. Sedaj me zanima kako je z gladilnimi kondenzatorji, ter z kolikcno njih samih, pa se kako je z njihovo kapacitivnostjo...
Prosil bi da mi kdo svetuje.
P.S. pa poglejte se priponko kako mi je on predlagal vezenje le teh kondenzatorjev.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
vezivanje.gif |
Velikost datoteke: |
13.66 KB |
Downloadano: |
49 krat |
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjane Član

Pridružen-a: Tor 23 Nov 2004 22:45 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.46 Kraj: Maribor-Ptuj
|
Objavljeno: Sre Okt 21, 2009 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če uporabiš v vsaki veji po enega 10.000uF/50V bo ok. Lahko uporabiš tudi več kond. z manjšo kapaciteto, vezanih vzporedno - pri čemer se kapaciteta kond. sešteva.
_________________ Hvala
LP, D |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.69 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Okt 21, 2009 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako to mislis kaj mi lahko skiciraš?
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.20 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Okt 21, 2009 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skicirano imaš že v svoji priponki...
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 Ur