www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Audio T člen?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aereform
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 25 Okt 2009 18:59
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 25, 2009 7:07 pm    Naslov sporočila:  Audio T člen? Odgovori s citatom

Lep pozdrav,
Zelo bi bil hvaležen za rešitev naslednjega problema.
V samem bistvu, bi rad priklopil dva audio porabnika na en izhod. Izhod je standarden in tudi vtikač od slušalk je takšen, kot ga prikazuje spodnja slika:

Med to vtičnico in vtikačem bi pa rad še odvzel podatke, da bi se vodili na kamero. Vem, da pri tem spremenim impedanco in bo zaradi tega trpel zvok, a aplikacija je takšna, da ne potrebuje kvalitetnega zvoka. Torej potrebujem nekakšen T-člen, za slušalke, ki bo omogočil, da na en izhod priklopim tako slušalke, kot kamero.
Ali takšen T-člen že obstaja, ali ga bo potrebno narediti?
Najlepša hvala za odgovore,
Sašo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nikoba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Jun 2009 20:57
Aktiv.: 0.79
Kraj: metlika

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 25, 2009 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tak t-člen bi morale imeti trgovine z akustiko (big ban)
LP

Nazadnje urejal/a nikoba Pet Nov 06, 2009 10:51 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 25, 2009 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem preveril v Butalah in ga imajo.

borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.10
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 26, 2009 6:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Standardni audio atenuatorji imajo impedance 150, 300 in 600 ohm.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aereform
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 27, 2009 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepe pozdrave,
Hvala za odgovore. Sem včeraj v btc-ju (oz. res v butalah) kupil predlagano. Na žalost nisem uspel dobiti konektor za vtikač premera 6,3mm, ampak sem nekako skombiniral potem z reducirnimi priključki.
Hvala za pomoč in lepe pozdrave,
Sašo
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.67
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2009 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se oprevičujem če bom koga užalil. Samo (v Butalah) ti je napisal zaradi tvojega kraja bivanja.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aereform
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 10:41 pm    Naslov sporočila:  6,3mm konektor Odgovori s citatom

Lep pozdrav,
Po nekaj tednih uporabe imam spet težave s tem T-členom (prodajalec je rekel bananca; je to pravilni izraz?). Nekako imam postroj takšen:
6,3 vhod - potem vtaknem adapter 6,3 na 3,5 - iz tega gre bananca oz T-člen - iz enega vhoda T člena gre kabel, iz drugega pa nov adapter spet na 6,3 mm in nato na kabel.
Skratka precej ne-efektiven postroj. Težava je v tem, da so se pri uporabi kontakti v 3,5 mm konektorjih razrahljali in sedaj stik občasno je, občasno ga pa ni.
Zatorej spet vprašanji:

-težavo bi v veliki meri rešil 6,3 mm T-člen oz bananca. Iskal sem po internetu, a izgleda, da stvar ni tako površinsko dostopna za nekoga, ki ne ve kje iskati. Mi lahko kdo kje najde takšen 6,3 mm T-člen?

-najbolj elegantna rešitev bi pa bila, da bi pofrezal ohišje iz aluminja ali pa trde plastike, tako da bil adapter ravno pravi (vhod 6,3 mm, en izhod 6,3 mm drug pa 3,5mm oz. še boljše kar kabel). Bi mi kdo proti plačilu to pomagal narediti?

Hvala za odgovore in potrpežljivost,
Sašo
(ne več iz Butal)
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.10
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2009 12:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi potrebne vtikače, potrebno dolžino audio, dvožilnega kabla z opletom in poveži. T člena ne potrebuješ, ker naj bo število mehanskih kontaktov čim manjše saj so pogosto vzrok prekinjanja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zack69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Aktiv.: 0.89
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 09, 2009 1:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borber je napisal/a:
Kupi potrebne vtikače, potrebno dolžino audio, dvožilnega kabla z opletom in poveži. T člena ne potrebuješ, ker naj bo število mehanskih kontaktov čim manjše saj so pogosto vzrok prekinjanja.

tudi sam sem hotel predlagati enako zadevo, dobijo se pa tudi " T " členi, eni prodajalci imajo izraz Ypsilon adapter, ( podobno zadevo sem imel v tgovini, ko sem rekel prodajalcu za insert kabl... ) nimamo.... kaj pa Y kabl?? ja, to pa mamo Smile

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 09, 2009 1:02 am    Naslov sporočila:  Re: 6,3mm konektor Odgovori s citatom

aereform je napisal/a:
Lep pozdrav,
Po nekaj tednih uporabe imam spet težave s tem T-členom (prodajalec je rekel bananca; je to pravilni izraz?). Nekako imam postroj takšen:
6,3 vhod - potem vtaknem adapter 6,3 na 3,5 - iz tega gre bananca oz T-člen - iz enega vhoda T člena gre kabel, iz drugega pa nov adapter spet na 6,3 mm in nato na kabel.
Skratka precej ne-efektiven postroj. Težava je v tem, da so se pri uporabi kontakti v 3,5 mm konektorjih razrahljali in sedaj stik občasno je, občasno ga pa ni.
Zatorej spet vprašanji:

-težavo bi v veliki meri rešil 6,3 mm T-člen oz bananca. Iskal sem po internetu, a izgleda, da stvar ni tako površinsko dostopna za nekoga, ki ne ve kje iskati. Mi lahko kdo kje najde takšen 6,3 mm T-člen?

-najbolj elegantna rešitev bi pa bila, da bi pofrezal ohišje iz aluminja ali pa trde plastike, tako da bil adapter ravno pravi (vhod 6,3 mm, en izhod 6,3 mm drug pa 3,5mm oz. še boljše kar kabel). Bi mi kdo proti plačilu to pomagal narediti?

Hvala za odgovore in potrpežljivost,
Sašo
(ne več iz Butal)

upam da si že zadevo porihtal
lp
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 09, 2009 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj si ne kupiš dveh 6,3 vtičnic in eno bananico ter par cm kabla pa si zadevo sciniš sam?

LP, grega
Nazaj na vrh
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 19, 2009 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nič ne komentira, lahko da je zadevo uspešno zlotal ...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni