|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aereform Neznanec

Pridružen-a: Ned 25 Okt 2009 18:59 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Ned Okt 25, 2009 7:07 pm Naslov sporočila: Audio T člen? |
|
|
Lep pozdrav,
Zelo bi bil hvaležen za rešitev naslednjega problema.
V samem bistvu, bi rad priklopil dva audio porabnika na en izhod. Izhod je standarden in tudi vtikač od slušalk je takšen, kot ga prikazuje spodnja slika:
Med to vtičnico in vtikačem bi pa rad še odvzel podatke, da bi se vodili na kamero. Vem, da pri tem spremenim impedanco in bo zaradi tega trpel zvok, a aplikacija je takšna, da ne potrebuje kvalitetnega zvoka. Torej potrebujem nekakšen T-člen, za slušalke, ki bo omogočil, da na en izhod priklopim tako slušalke, kot kamero.
Ali takšen T-člen že obstaja, ali ga bo potrebno narediti?
Najlepša hvala za odgovore,
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikoba Član

Pridružen-a: Ned 21 Jun 2009 20:57 Prispevkov: 154 Aktiv.: 0.79 Kraj: metlika
|
Objavljeno: Ned Okt 25, 2009 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tak t-člen bi morale imeti trgovine z akustiko (big ban)
LP
Nazadnje urejal/a nikoba Pet Nov 06, 2009 10:51 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Ned Okt 25, 2009 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem preveril v Butalah in ga imajo.
 _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Okt 26, 2009 6:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Standardni audio atenuatorji imajo impedance 150, 300 in 600 ohm. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aereform Neznanec

|
Objavljeno: Tor Okt 27, 2009 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepe pozdrave,
Hvala za odgovore. Sem včeraj v btc-ju (oz. res v butalah) kupil predlagano. Na žalost nisem uspel dobiti konektor za vtikač premera 6,3mm, ampak sem nekako skombiniral potem z reducirnimi priključki.
Hvala za pomoč in lepe pozdrave,
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Okt 28, 2009 12:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Se oprevičujem če bom koga užalil. Samo (v Butalah) ti je napisal zaradi tvojega kraja bivanja. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aereform Neznanec

|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2009 10:41 pm Naslov sporočila: 6,3mm konektor |
|
|
Lep pozdrav,
Po nekaj tednih uporabe imam spet težave s tem T-členom (prodajalec je rekel bananca; je to pravilni izraz?). Nekako imam postroj takšen:
6,3 vhod - potem vtaknem adapter 6,3 na 3,5 - iz tega gre bananca oz T-člen - iz enega vhoda T člena gre kabel, iz drugega pa nov adapter spet na 6,3 mm in nato na kabel.
Skratka precej ne-efektiven postroj. Težava je v tem, da so se pri uporabi kontakti v 3,5 mm konektorjih razrahljali in sedaj stik občasno je, občasno ga pa ni.
Zatorej spet vprašanji:
-težavo bi v veliki meri rešil 6,3 mm T-člen oz bananca. Iskal sem po internetu, a izgleda, da stvar ni tako površinsko dostopna za nekoga, ki ne ve kje iskati. Mi lahko kdo kje najde takšen 6,3 mm T-člen?
-najbolj elegantna rešitev bi pa bila, da bi pofrezal ohišje iz aluminja ali pa trde plastike, tako da bil adapter ravno pravi (vhod 6,3 mm, en izhod 6,3 mm drug pa 3,5mm oz. še boljše kar kabel). Bi mi kdo proti plačilu to pomagal narediti?
Hvala za odgovore in potrpežljivost,
Sašo
(ne več iz Butal) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Nov 07, 2009 12:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Kupi potrebne vtikače, potrebno dolžino audio, dvožilnega kabla z opletom in poveži. T člena ne potrebuješ, ker naj bo število mehanskih kontaktov čim manjše saj so pogosto vzrok prekinjanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Nov 09, 2009 1:01 am Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
Kupi potrebne vtikače, potrebno dolžino audio, dvožilnega kabla z opletom in poveži. T člena ne potrebuješ, ker naj bo število mehanskih kontaktov čim manjše saj so pogosto vzrok prekinjanja. |
tudi sam sem hotel predlagati enako zadevo, dobijo se pa tudi " T " členi, eni prodajalci imajo izraz Ypsilon adapter, ( podobno zadevo sem imel v tgovini, ko sem rekel prodajalcu za insert kabl... ) nimamo.... kaj pa Y kabl?? ja, to pa mamo
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Nov 09, 2009 1:02 am Naslov sporočila: Re: 6,3mm konektor |
|
|
aereform je napisal/a: |
Lep pozdrav,
Po nekaj tednih uporabe imam spet težave s tem T-členom (prodajalec je rekel bananca; je to pravilni izraz?). Nekako imam postroj takšen:
6,3 vhod - potem vtaknem adapter 6,3 na 3,5 - iz tega gre bananca oz T-člen - iz enega vhoda T člena gre kabel, iz drugega pa nov adapter spet na 6,3 mm in nato na kabel.
Skratka precej ne-efektiven postroj. Težava je v tem, da so se pri uporabi kontakti v 3,5 mm konektorjih razrahljali in sedaj stik občasno je, občasno ga pa ni.
Zatorej spet vprašanji:
-težavo bi v veliki meri rešil 6,3 mm T-člen oz bananca. Iskal sem po internetu, a izgleda, da stvar ni tako površinsko dostopna za nekoga, ki ne ve kje iskati. Mi lahko kdo kje najde takšen 6,3 mm T-člen?
-najbolj elegantna rešitev bi pa bila, da bi pofrezal ohišje iz aluminja ali pa trde plastike, tako da bil adapter ravno pravi (vhod 6,3 mm, en izhod 6,3 mm drug pa 3,5mm oz. še boljše kar kabel). Bi mi kdo proti plačilu to pomagal narediti?
Hvala za odgovore in potrpežljivost,
Sašo
(ne več iz Butal) |
upam da si že zadevo porihtal
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Nov 09, 2009 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj si ne kupiš dveh 6,3 vtičnic in eno bananico ter par cm kabla pa si zadevo sciniš sam?
LP, grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

|
Objavljeno: Čet Nov 19, 2009 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
nič ne komentira, lahko da je zadevo uspešno zlotal ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni