|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dimnikar Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 10:59 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.15 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Okt 29, 2009 1:28 pm Naslov sporočila: zaznavanje preliva taline |
|
|
Pozdravljeni,
zanima me ali ima kdo izkušnje z meritvijo preliva taline(aluminija). Spodaj lonca je klanec in če pride to preliva taline iz posode se talina zliva po klancu v posebno posodo in ta preliv bi se moral zaznati.
Imate kakšen predlog?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Okt 29, 2009 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
dva žeblja in nizka napetost +Alu = kratek stik
ali pa samo temp. tipalo na spodnji del žlebu s alarmom _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 29, 2009 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
....imam in to slabe .Ko sem še delal kot livar sem zalil vse kable pod pečjo, malce smo tudi gasili....sem se zelo sekiral, pa so mi povedali , da to ni prvič in ne zadnjič. No, čez čas se je podstavljalo temperaturno tipalo, ki je sprožilo piskač....jaz sem pa tudi nehal biti livar .
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 29, 2009 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
...če nimaŠ takega tipala, pa podstavi ajmar z vodo, boš takoj vedel ko teče čez rob .
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni