|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Sep 02, 2009 7:25 pm Naslov sporočila: CE in Izjava o skladnosti s predpisanimi tehničnimi.... |
|
|
Pozdravljeni,
sem pri poševnookih naročil 5w led reflektorčke (GU10-220v) , obstanejo najprej na carini, kjer pač hočejo račun, pa jim ga pošljem...
Po parih dneh pa dobim iz Tržnega inšpektorata RS, da jim moram poslati proizvajalčevo Izjavo o skladnosti s predpisanimi tehničnimi zahtevami in veljavnimi standardi in proizvajalčevo pooblastilo, da lahko v njegovem imenu proizvod opremim s nalepko CE.
huh...halo... a se je že kdo srečal s tem problemom
Kje mi bodo našli tajvanci to izjavo...ali lahko kar pozabim na reflektorčke?
Za vsak namig oz. nasvet vam bom hvaležen _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sre Sep 02, 2009 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pred kakim tednom imel enake komplikacije z ini helikopterčkom (2 rotorja, alu frame, itd... malo boljše in dražje izvedbe v glavnem). Poslal sem račun, nato dobil AR pismo iz TI RS... Sem poklical tržnega inšpektorja in se domenil, da bom jim poslal mail z linkom do opisa strani...
Nekaj smo komplicirali, vendar neuspešno... Helikopterček je bil poslan nazaj k prodajalcu Sem pa se z prodajalcem že domenil, da mi bo poslal še enega enakega, na katerega bo nalepil CE oznako Do zdaj je tak način deloval tokrat pa sem pozabil (sem mislil, da že ima CE oznako). _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Sep 03, 2009 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er hvala za namig, bom poskusil tudi sam na ta način rešit zaplet... _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 12:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Piši proizvajalcu naj ti pošlje CE skladnostni list in, da dovoljuje oz. zagotavlja, da je izdelek, ki si ga kupil skladen oziroma izpolnjuje vse pogoje skladnosti.
Nato boš to poslal na carino.
Zdaj po novem so novi predpisi tudi glede okoljskih dajatev. Tisti, ki naročate večje količine, če ne boste obvestili na carino kaj boste prejeli in kakšne materiale vsebuje pošiljka, lahko dobite tudi kazen v kolikor se v pošiljko vtakne kakšen inšpektor. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imel nedolgo nazaj tudi take težave in sicer z IR pečko in sem dobil sicer tudi od proizvajalca "CE Certifikat" vendar so mi na tržnem inšpektoratu potem odgovorili da mora biti naprava opremljena z oznako CE in priloženim papirjem in če imam samo papir mi nič ne pomaga.
Seveda sem potem jaz rekel, da ni problem, papir imam, nalepko bom dobil, bom šel na carino in nalimal gor. Pa seveda ni šlo ker je ga. inšpektroca pametno rekla, da mora biti to že prej gor na napravi.
In tako sta šla dva mesca okoli predno so poslali zadevo nazaj prodajalcu, jaz sem se moral pa potem s prodajalcem pregovarjati za vračilo denarja, kar seveda ni hotel narediti in sem sprožil na PayPalu "dispute" in potem po odločanju PayPala dobil denar nazaj.
Tako da jaz v teh primerih priporočam, da se zadevo TAKOJ zavrne, da gre čimprej nazaj k prodajalcu, da se čimhitreje lahko zmeniš z njim.
... mojih 5 centov ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.13 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Čet Okt 29, 2009 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tu se sicer pogovarjate o CE, mene pa zanima, če inšpektorji kaj težijo tudi z ROhS? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Okt 30, 2009 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Batman je napisal/a: |
Tu se sicer pogovarjate o CE, mene pa zanima, če inšpektorji kaj težijo tudi z ROhS? |
Tudi. Ta "nalepka" je sedaj že skoraj tako važna kot CE. Važno je, da imaš zraven čimveč takšnih papirje pa čeprav je not potem na kile svinca. Naše "strokovne" institucije tega tako ali tako brez papirjev ne znajo preverit ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni