www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CE in Izjava o skladnosti s predpisanimi tehničnimi....

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.80
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2009 7:25 pm    Naslov sporočila:  CE in Izjava o skladnosti s predpisanimi tehničnimi.... Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

sem pri poševnookih naročil 5w led reflektorčke (GU10-220v) , obstanejo najprej na carini, kjer pač hočejo račun, pa jim ga pošljem...
Po parih dneh pa dobim iz Tržnega inšpektorata RS, da jim moram poslati proizvajalčevo Izjavo o skladnosti s predpisanimi tehničnimi zahtevami in veljavnimi standardi in proizvajalčevo pooblastilo, da lahko v njegovem imenu proizvod opremim s nalepko CE.

huh...halo... a se je že kdo srečal s tem problemom
Kje mi bodo našli tajvanci to izjavo...ali lahko kar pozabim na reflektorčke?

Za vsak namig oz. nasvet vam bom hvaležen

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2009 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pred kakim tednom imel enake komplikacije z ini helikopterčkom (2 rotorja, alu frame, itd... malo boljše in dražje izvedbe v glavnem). Poslal sem račun, nato dobil AR pismo iz TI RS... Sem poklical tržnega inšpektorja in se domenil, da bom jim poslal mail z linkom do opisa strani...

Nekaj smo komplicirali, vendar neuspešno... Helikopterček je bil poslan nazaj k prodajalcu Mad Sem pa se z prodajalcem že domenil, da mi bo poslal še enega enakega, na katerega bo nalepil CE oznako Rolling Eyes Do zdaj je tak način deloval Whistle Shhh tokrat pa sem pozabil (sem mislil, da že ima CE oznako).

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.80
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 03, 2009 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er hvala za namig, bom poskusil tudi sam na ta način rešit zaplet...

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Piši proizvajalcu naj ti pošlje CE skladnostni list in, da dovoljuje oz. zagotavlja, da je izdelek, ki si ga kupil skladen oziroma izpolnjuje vse pogoje skladnosti.

Nato boš to poslal na carino.

Zdaj po novem so novi predpisi tudi glede okoljskih dajatev. Tisti, ki naročate večje količine, če ne boste obvestili na carino kaj boste prejeli in kakšne materiale vsebuje pošiljka, lahko dobite tudi kazen v kolikor se v pošiljko vtakne kakšen inšpektor.

urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel nedolgo nazaj tudi take težave in sicer z IR pečko in sem dobil sicer tudi od proizvajalca "CE Certifikat" vendar so mi na tržnem inšpektoratu potem odgovorili da mora biti naprava opremljena z oznako CE in priloženim papirjem in če imam samo papir mi nič ne pomaga.
Seveda sem potem jaz rekel, da ni problem, papir imam, nalepko bom dobil, bom šel na carino in nalimal gor. Pa seveda ni šlo ker je ga. inšpektroca pametno rekla, da mora biti to že prej gor na napravi.
In tako sta šla dva mesca okoli predno so poslali zadevo nazaj prodajalcu, jaz sem se moral pa potem s prodajalcem pregovarjati za vračilo denarja, kar seveda ni hotel narediti in sem sprožil na PayPalu "dispute" in potem po odločanju PayPala dobil denar nazaj.

Tako da jaz v teh primerih priporočam, da se zadevo TAKOJ zavrne, da gre čimprej nazaj k prodajalcu, da se čimhitreje lahko zmeniš z njim.

... mojih 5 centov ...
Nazaj na vrh
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.13
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2009 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tu se sicer pogovarjate o CE, mene pa zanima, če inšpektorji kaj težijo tudi z ROhS?
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Batman je napisal/a:
Tu se sicer pogovarjate o CE, mene pa zanima, če inšpektorji kaj težijo tudi z ROhS?

Tudi. Ta "nalepka" je sedaj že skoraj tako važna kot CE. Važno je, da imaš zraven čimveč takšnih papirje pa čeprav je not potem na kile svinca. Naše "strokovne" institucije tega tako ali tako brez papirjev ne znajo preverit ... Twisted Evil
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni