www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Beckhoff PLC

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 02, 2009 9:50 pm    Naslov sporočila:  Beckhoff PLC Odgovori s citatom

Dobil sem komplet beckoff PLC, par DI, par DO, nekaj modulov za analognim vhodom...
Rad bi ga priklopil in se malo poigral z njim...
Kdo kakšne iskušnje, kako začeti z njim?m Sam priklop, itd...?

dragoon
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Aktiv.: 2.05
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 02, 2009 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz nekaj študiram dokumentacijo, samo še nimam hardvera da bi se igral. Kater plc imaš, BC, BX? povezava gre preko etherneta ane? TwinCAT imaš inštaliran? povezavo si vzpostavil?
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 03, 2009 9:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PLC je BC9100 ali pa BC7300. Prvi ima ethernet priklop, drugi RS232. Twincat imam na CD-ju, imam tudi kabl....sedaj pa -kako naprej? Če imaš kakšno dokumentacijo v PDF obliki se priporočam... Wink

P.S: Moduli so pa: 4x analog input
4x digital input
2x digital input
4x digital output

dragoon
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Aktiv.: 2.05
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 03, 2009 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dokumentacija je na spletni strani, oz na dvdju. dvd, dobiš ga u medvodah. imajo tudi pomoč uporabnikom, kadarkoli jih pokličeš in vprašaš, se dogovoriš da ti pokaže u živo....u pisarni imajo par sistemov za učenje. inštrukcije naj bi bile zastonj.

poglej si videe od tega tipa

v splošnem, module postaviš na letev, cpu na levo, periferijo desno, da se povežejo preko bus-a. priklopiš lan kabel, potem pa v twincat system manager klikneš choose target. tukaj vidiš vse naprave v mreži..
če imaš kodo že narejeno, lahko povežeš variable na izhode (link). kodo pišeš v PLC control.

Nazadnje urejal/a dragoon Sre Jun 23, 2010 8:50 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot si rekel...danes sem jih poklical, prijazni po telefonu, dal mi je tel.št. osebe, s kater se dogovoriš za BREZPLAČNI parurni tečaj...

100% grem, ko najdem primeren čas.... Dancing

sopbriht
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 07 Mar 2009 21:42
Aktiv.: 0.02
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bekof je sicer primeren za hitre aplikacije, kjer je naprimer siemens počasen, ko pa začneš delati kaj bolj zapletenega, se pa stvari precej zakomplicirajo. Sem bil na predavanju za NC, CNC. Pokazali so kako zagnati koračne motorje ... malo smešno, ampak toliko dela, da znoriš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma to sem videl ja..."bekof" je dal to na trg že nekaj časa nazaj...koračni motorček direkt notri v modul in gasa....mislim da ima 2.5A po kanalu... Rolling Eyes

Sam program je pa zaj... Rolling Eyes

poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2011 8:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam se prvič srečujem z beckhoff-om. Imam CX9000 z vizualizacijo. Do sedaj sem uporabljal STEP7,....zato se mučim z "novim" jezikom. Za določene stvari je kar nekaj več telovadbe...

Sedaj problem,... za prikaz grafa (ali tabele) ne moreš spremljati kar neke analogne vrednosti, ampak jo moraš pisati v ARRAY in le tega prenesti na graf. Ima kdo kak primer oz. lahko tukaj napiše del kode, kako napolnit polje. (prožil bi en bit, in pač z nekim taktom se polje napolni z vrednostjo neke spremenljivke).
In še eno vprašanje,...kje je kakšna knjižnica oz. blok, ki zna delati kot utripajoči bit (kot sistemski word v siemensu, kjer vsak bit utripa z različno frekvenco?
Nazaj na vrh
dajava
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 30 Avg 2011 9:59
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 7:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem se srečal z beckhoff-om in morem reči, da v robotski tehniki kot povezovalni element oz. komunikacijski je nepogrešljiv.
Jaz sem na beckhoff-a prišel ker nameravam povezati simodrive 611 v mrežni sistem, s tem pa želim omogočiti pregled preko računalnika.
Imajo zelo dobro opisane postopke za komunikacijo in ostale reči!

http://infosys.beckhoff.com/index.php?content=../content/1031/FC310x/HTML/FC310x_ProfibusMC.htm&id=
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni