|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Nov 02, 2009 9:50 pm Naslov sporočila: Beckhoff PLC |
|
|
Dobil sem komplet beckoff PLC, par DI, par DO, nekaj modulov za analognim vhodom...
Rad bi ga priklopil in se malo poigral z njim...
Kdo kakšne iskušnje, kako začeti z njim?m Sam priklop, itd...? _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Pon Nov 02, 2009 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz nekaj študiram dokumentacijo, samo še nimam hardvera da bi se igral. Kater plc imaš, BC, BX? povezava gre preko etherneta ane? TwinCAT imaš inštaliran? povezavo si vzpostavil? _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
PLC je BC9100 ali pa BC7300. Prvi ima ethernet priklop, drugi RS232. Twincat imam na CD-ju, imam tudi kabl....sedaj pa -kako naprej? Če imaš kakšno dokumentacijo v PDF obliki se priporočam...
P.S: Moduli so pa: 4x analog input
4x digital input
2x digital input
4x digital output _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
dokumentacija je na spletni strani, oz na dvdju. dvd, dobiš ga u medvodah. imajo tudi pomoč uporabnikom, kadarkoli jih pokličeš in vprašaš, se dogovoriš da ti pokaže u živo....u pisarni imajo par sistemov za učenje. inštrukcije naj bi bile zastonj.
poglej si videe od tega tipa
v splošnem, module postaviš na letev, cpu na levo, periferijo desno, da se povežejo preko bus-a. priklopiš lan kabel, potem pa v twincat system manager klikneš choose target. tukaj vidiš vse naprave v mreži..
če imaš kodo že narejeno, lahko povežeš variable na izhode (link). kodo pišeš v PLC control. _________________ LP, Mitja
Nazadnje urejal/a dragoon Sre Jun 23, 2010 8:50 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2009 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot si rekel...danes sem jih poklical, prijazni po telefonu, dal mi je tel.št. osebe, s kater se dogovoriš za BREZPLAČNI parurni tečaj...
100% grem, ko najdem primeren čas....  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sopbriht Neznanec

Pridružen-a: Sob 07 Mar 2009 21:42 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Sre Jun 23, 2010 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bekof je sicer primeren za hitre aplikacije, kjer je naprimer siemens počasen, ko pa začneš delati kaj bolj zapletenega, se pa stvari precej zakomplicirajo. Sem bil na predavanju za NC, CNC. Pokazali so kako zagnati koračne motorje ... malo smešno, ampak toliko dela, da znoriš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Jun 23, 2010 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma to sem videl ja..."bekof" je dal to na trg že nekaj časa nazaj...koračni motorček direkt notri v modul in gasa....mislim da ima 2.5A po kanalu...
Sam program je pa zaj...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 8:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam se prvič srečujem z beckhoff-om. Imam CX9000 z vizualizacijo. Do sedaj sem uporabljal STEP7,....zato se mučim z "novim" jezikom. Za določene stvari je kar nekaj več telovadbe...
Sedaj problem,... za prikaz grafa (ali tabele) ne moreš spremljati kar neke analogne vrednosti, ampak jo moraš pisati v ARRAY in le tega prenesti na graf. Ima kdo kak primer oz. lahko tukaj napiše del kode, kako napolnit polje. (prožil bi en bit, in pač z nekim taktom se polje napolni z vrednostjo neke spremenljivke).
In še eno vprašanje,...kje je kakšna knjižnica oz. blok, ki zna delati kot utripajoči bit (kot sistemski word v siemensu, kjer vsak bit utripa z različno frekvenco? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dajava Neznanec

Pridružen-a: Tor 30 Avg 2011 9:59 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni