|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.28 Kraj: Ljutomer
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom kaj tukaj vprašal, če ima kdo kaj mesta v avtu. Plačam del stroškov prevoza pa kako pijačo. Pridem pa lahko do MB, MS in Ptuja.
Nazadnje urejal/a Misko Sre Nov 04, 2009 3:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.77 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo kdo dobil cheap ticket ...
Naj pove kje ga je dobil, ker jaz ga nikoli ne najdem.  _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.87 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšne so možnosti, da na sejmu najdem klešče za krimpanje votlic in fastonov? In za koliko €?
(cene za študentski žep mislim) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.96 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Kakšne so možnosti, da na sejmu najdem klešče za krimpanje votlic in fastonov? In za koliko €?
(cene za študentski žep mislim) |
Vidim, da nekateri napak razumete te semnje. Na takem semnju lahko vidiš priliko dobrega nakupa, to je pa tudi vse. Nikakor ne razmišljaj, da si prišel v trgovino. No klešče bodo verjetno imeli, cene so pa lahko tako različne, da je najbolje pogledati v kavno usedlino, preštet otočke, obliznit prst določiti kot vetra, vse skupaj zmnožit in to je to.
Če nočete zapravljati denarja po tovrstnih semnjih, potem se morate držati napotka:
Gremo pogledat semenj in se dobro imet. Če bomo videli nekaj, za kar točno vemo kje bomo porabili in če nas še cena navduši potem to pač kupimo na zalogo. Temu se reče prilika dobrega nakupa.
Nikoli ne kupujte sumljivo cenenih delov za računalnike, še posebej diskov ne. Ne kupujte naprav, ki so izven dometa hišnega popravila. Ne kupujte niti kosa
več kot potrebujete, ne kupujte instrumentov z auto power off funkcijo, ker se slednje ne da izključiti,...
Pssssst ! Meni še ni uspelo da bi se v celoti držal zgornjega napotka. Vam pa to toplo priporočam, še posebej, če nimate tako prostorne delavnice kot jaz.
Zelo je priporočljivo imeti s seboj nekoga z široko paleto znanja, zato, da sploh ugotovite kaj trgovec prodaja. Če je ta nekdo dovolj "gobca", da se zna cenjkati se lahko mimogrede zasluži kosilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Volk kako pa je z jezikom. Je aktualna samo italjanščina ali šteje tudi slo/ang? Včasih ne pomaga če si zgovoren, če te pa drugi ne zastopi (ali noče zastopiti)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slovenščina nikakor ne. Angleščina bi pri večini trgovcev morala funkcionirat. Sicer se pa da veliko zmenit ze z mahanjem rok  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.96 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Roadracer je napisal/a: |
Volk kako pa je z jezikom. Je aktualna samo italjanščina ali šteje tudi slo/ang? Včasih ne pomaga če si zgovoren, če te pa drugi ne zastopi (ali noče zastopiti)  |
Če te noče razumeti, potem ne pomaga niti če ga pretepeš ! No ja...
Če pa je razumevanje v interesu, potem lahko daš roke v žep, obliž preko ust in ga gledaš. Vse se bosta dogovorila.
ps.: Lahko demonstriram ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.88 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na takih semnjih je treba barantat..ne boste verjeli koliko cvenka še spustijo.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.10 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi pri angleščini so bolj trdi. Ampak kot je napisal Darko. Vse se da zmenit z zaprtimi usti, če je le interes ! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.28 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem prvič šel na sejem elektronike v Pordenone (pred 20 ali še nekaj več let, se ne spomnem točno ! ) sem nesel seboj A4 (na obeh straneh) seznam kaj moram kupiti.
In kaj se je zgodilo - z seznama nisem prinesel niti 2 % ampak sem za to prinesel kup uporabne "krame" po zelo ugodnih cenah in od takrat vedno obiskujem ta sejem. Res pa je , da sedaj imam skoraj vse kaj rabim ( ! ) in sedaj manj kupujem ( prej bi lahko prodajal kot kupoval da si naredim malo placa!) če je pa kaj zanimivega...cvenki gredo.
Ko pridem domov se vprašam za kaj nisem kupil še tisto...
Tako je kot vam je že Darko opisal. Pridi, vidi, če rabiš se pogajaj in kupi, če pa ne rabiš - pojdi naprej.
Robe je pa toliko da vsak vedno kaj najde, praviloma več kot ima "šodra" v žepu.
Meni ga vedno zmanjka. To se pravi da vedno zapravim toliko koliko sem namenil za tokrat.( ali celo več HI!)
73 Josip |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jan Član

Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19 Prispevkov: 313 Aktiv.: 1.35 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2009 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede angleščine v Pordenonu so moje izkušnje take: en prodajalec je celo znal angleško (če šteje znanje števil do 10, 15 je namreč znal povedat samo "one five").
lp
Jan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.88 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2009 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Hihi če pokažeš šop cvenka verjetno bo znal vse jezike..ampak potem ne bo popuščal na cenah..trgovci pač |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.38
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
upor_nik Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00 Prispevkov: 450 Aktiv.: 2.25 Kraj: vipavska dolina
|
Objavljeno: Sob Nov 07, 2009 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav, ...
In kje je kupon za popust???? , ali je to le domena radioamaterjev ???
zakaj toliko skrivnosti??? za nekaj popusta ??
Udine in Gorica nista velika sejma, vendar je kupon vedno prisoten. Če ga nimate,
se lahko nanj naročite! Brezplačno, na strani teh sejmišč!
Zdi se mi, da tudi člani tega foruma ne delijo vseh imformacij, ki jih imajo z vsemi,
torej nekateri si mislite da ste angeli ali pa bogovi?
Za 2 E popusta?? _________________ Sanja svinja o koruzi, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni