www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

D/A pretvornik audio

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zack69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Aktiv.: 0.89
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 09, 2009 6:01 pm    Naslov sporočila:  D/A pretvornik audio Odgovori s citatom

Ola
Iščem shemo vezja, ki bi mi pretvorila digitalni out iz DVD predvajalnika na 5.1 analog činče, in z tem priključitev na hišni kino. Gledal sem že nekaj pretvornikov, pa mi nekako ni jasno kako bi to izvedel.... A je kdo že kaj takega poizkušal oz. naredil ??

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malce sem še študiral v tej smeri, ker imam doma en pokvarjen divx predvajalnik, ki ima 5.1 analog izhode ( pokvarjena je dvd enota ), bi se mogoče dalo to predelati, da bi kje na vezju probal dati za vhod digital out iz dvd predvajalnika in bi tako prišel do pretvornika digital out to 5.1 analog ?????

rabil bi samo ta vmesni del za naredit, da nebi trebalo podreti celega sistema in nabavljati spet novih komponent.......

fantrj ( in morebitna dekelta Smile ), če je kdo to že delal, ali pa ve kako se zadevi streže, potem bi prosil za kak nasvet....

lp
Nazaj na vrh
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dečki, ka zaj ???

Očitno nihče ne ve, ali pa pač ni pogledal posta Smile ...... sicer sem nekaj sam tuhtal, ampak nimam podatkov od čipa, ki je na plošči DVD predvajalnika in ne vem če bi sploh teoretično taka zadeva delala...

ok, če bi se komu kaj utrnilo, pa na plen z zadevo....

skratka rabim konverter iz digital out ( DVD predvajalnik ) na 5.1 analog out....

lp
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi nov DVD in voila, najenostavnejša rešitev pa še najmanj težav boš imel.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo dvomim, da ima DVD player kakšno notranje S/PDIF vodilo (digitalni audio=S/PDIF). Nima smisla, najenostavneje je poslati zvok takoj na integrirani D/A pretvornik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2009 2:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da fantje, zadeva, da kupim drug DVD, je še najbolj preprosta.... vendar pa se gre tukaj za sistem : dolby sorround ima samo digitalni vhod ( ampak ne S/PDIF , direktno čitanje iz avdio glave - ne pride v poštev, ker je gor priklopljena direktno optična audio glava ), ima pa tudi analog 6.1 vhode za sorround...te sem mislil porabit za ext. vhod.... zadeva pa še mora špilat preko enega Extron preklopnega vezja, ki pa spet mora biti sprogramirano za nov DVD, v bistvu ta Extron krmili DVD in Dolby sorround procesor skupaj, aha, sedaj je sicer priklopljen gor Panasonic DVD, ki pa ima samo stereo izhod in pa standardni optični izhod, kar pa spet ne pride v poštev... no upam da mi bo uspelo, da mi bodo komande z Extrona špilale tudi za nov DVD, ker v nasprotnem primeru moram še Extron programirat.... sicer se zadeva sliši precej komplicirana, vendar če pogledaš sistem, ni tako hudo... problem imam samo z nekompatibilnimi vhodi oz. izhodi Smile

lp
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2009 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Raje napiši še kateri je to DVD predvajalnik, ker ni nujno, da je to S/PDIF.

Drugače pa nekaj takega: http://www.amazon.com/Digital-Audio-Analog-Converter/dp/B0013LWK3A ?

Kar moraš biti pri teh zadevah 100% je kateri digitalni format je uporabljen pri predvajalniku.

zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2009 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Raje napiši še kateri je to DVD predvajalnik, ker ni nujno, da je to S/PDIF.

Drugače pa nekaj takega: http://www.amazon.com/Digital-Audio-Analog-Converter/dp/B0013LWK3A ?

Kar moraš biti pri teh zadevah 100% je kateri digitalni format je uporabljen pri predvajalniku.

aha, potem je tu še ta zadeva da so različni digitalni formati.....eh, sedaj sem pa že skoraj obupal, in bom najverjetneje šel kupit drug DVD, ki ima 5.1 analog izhode in samo zlotam konektorje in zamenjam...

ok, hvala za nasvete Smile

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni