|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Nov 09, 2009 6:01 pm Naslov sporočila: D/A pretvornik audio |
|
|
Ola
Iščem shemo vezja, ki bi mi pretvorila digitalni out iz DVD predvajalnika na 5.1 analog činče, in z tem priključitev na hišni kino. Gledal sem že nekaj pretvornikov, pa mi nekako ni jasno kako bi to izvedel.... A je kdo že kaj takega poizkušal oz. naredil ??
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Nov 10, 2009 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Malce sem še študiral v tej smeri, ker imam doma en pokvarjen divx predvajalnik, ki ima 5.1 analog izhode ( pokvarjena je dvd enota ), bi se mogoče dalo to predelati, da bi kje na vezju probal dati za vhod digital out iz dvd predvajalnika in bi tako prišel do pretvornika digital out to 5.1 analog ?????
rabil bi samo ta vmesni del za naredit, da nebi trebalo podreti celega sistema in nabavljati spet novih komponent.......
fantrj ( in morebitna dekelta ), če je kdo to že delal, ali pa ve kako se zadevi streže, potem bi prosil za kak nasvet....
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

|
Objavljeno: Pet Nov 13, 2009 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dečki, ka zaj ???
Očitno nihče ne ve, ali pa pač ni pogledal posta ...... sicer sem nekaj sam tuhtal, ampak nimam podatkov od čipa, ki je na plošči DVD predvajalnika in ne vem če bi sploh teoretično taka zadeva delala...
ok, če bi se komu kaj utrnilo, pa na plen z zadevo....
skratka rabim konverter iz digital out ( DVD predvajalnik ) na 5.1 analog out....
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Nov 13, 2009 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupi nov DVD in voila, najenostavnejša rešitev pa še najmanj težav boš imel. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.67
|
Objavljeno: Pet Nov 13, 2009 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo dvomim, da ima DVD player kakšno notranje S/PDIF vodilo (digitalni audio=S/PDIF). Nima smisla, najenostavneje je poslati zvok takoj na integrirani D/A pretvornik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 2:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Da fantje, zadeva, da kupim drug DVD, je še najbolj preprosta.... vendar pa se gre tukaj za sistem : dolby sorround ima samo digitalni vhod ( ampak ne S/PDIF , direktno čitanje iz avdio glave - ne pride v poštev, ker je gor priklopljena direktno optična audio glava ), ima pa tudi analog 6.1 vhode za sorround...te sem mislil porabit za ext. vhod.... zadeva pa še mora špilat preko enega Extron preklopnega vezja, ki pa spet mora biti sprogramirano za nov DVD, v bistvu ta Extron krmili DVD in Dolby sorround procesor skupaj, aha, sedaj je sicer priklopljen gor Panasonic DVD, ki pa ima samo stereo izhod in pa standardni optični izhod, kar pa spet ne pride v poštev... no upam da mi bo uspelo, da mi bodo komande z Extrona špilale tudi za nov DVD, ker v nasprotnem primeru moram še Extron programirat.... sicer se zadeva sliši precej komplicirana, vendar če pogledaš sistem, ni tako hudo... problem imam samo z nekompatibilnimi vhodi oz. izhodi
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Raje napiši še kateri je to DVD predvajalnik, ker ni nujno, da je to S/PDIF.
Drugače pa nekaj takega: http://www.amazon.com/Digital-Audio-Analog-Converter/dp/B0013LWK3A ?
Kar moraš biti pri teh zadevah 100% je kateri digitalni format je uporabljen pri predvajalniku. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha, potem je tu še ta zadeva da so različni digitalni formati.....eh, sedaj sem pa že skoraj obupal, in bom najverjetneje šel kupit drug DVD, ki ima 5.1 analog izhode in samo zlotam konektorje in zamenjam...
ok, hvala za nasvete
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni