www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Klicanje preko GSM ob sklenjenem kontaktu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
amper
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 0:32
Aktiv.: 0.38
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 09, 2009 10:17 pm    Naslov sporočila:  Klicanje preko GSM ob sklenjenem kontaktu Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Mene pa zanima kako bi najenostavneje napravil neko vezje, ki bi mi ob sklenjenem kontaktu preko gsm telefona policalo drug gsm telefon. Imam star GSM ericson GA628.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.93
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 09, 2009 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolj umazano in preprosto rešitev, ki jo vidim, je da bi prispajkal žice na tipkovnico telefona in vse skupaj kontroliral preko optokoplerjev. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 09, 2009 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GSM Call Alarm

Preverjeno deluje. Trenutno je celo na preizkušnji v industrijski proizvodnji. Razz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
amper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 7:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je ravno to kar iščem. samo nikjer nisem našel načrta.
A obstaja kakšen preprost programator za ta pic, ker imam samo pg302, ki pa ne programira picev.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

amper je napisal/a:
...samo nikjer nisem našel načrta...

Kako da ne? V sredini imaš rdeči gumbek "Download".

amper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to sem pogruntal samo shematika ni notri. Pa nima veze, sem pregledal po tiskanem vezju.

Smo zanima me če obstaja kakšen preprost programator za ta pic.
LP
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PIC and EEPROM Programmer

Tudi ta zadeva preverjeno deluje. Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Amper, vpiši v profil kraj od koder prihajaš. Mogoče je blizu tebe kdo iz foruma, pa ti lahko ponudi pomoč pri programiranju PIC-a.
amper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK
Havala za nasvet. Sem že vpisal.
Sem pa iz Šenčurja.
LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni