|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smolko Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2003 9:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 3:03 pm Naslov sporočila: ASP in LINUX |
|
|
Ali se je mogoče že kdo zabaval s SUNONE -serverjem, ker imam server z Linuxom, nekatere strani pa so v ASP-ju, ki so bile prej na SIOL-u, sem si instaliral SUNONE server, mi pa dela probleme, server se normalno zažene tudi dostopam lahko preko njega čez 5100 PORT, ne znam pa nastaviti katere mape naj bi delale pod ASP-jem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
Ali ne obstaja Apache mod_asp, ki je namenjen temu? Sam zaenkrat Apache serverja ne bi menjal za nobeno alternativo. Mogoče se ti splača malo pogledat v to smer. Ne vidim resnega razloga za to da bi iskal neke variante ali pa gonil dva serverja zaradi tega.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smolko Član

|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj server je že Apache, saj je to ene vrste mod, prej nisem dokonca napisal SUNONEASP, tako da to [slovenščina je zame španska vas] v apacheju, isto kot php,...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76
|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj novega , me zanima :
je potrebno kakšno dovoljenje da imaš svoj server?
Koliko stane ta apache ? free??
Kako je z priklopom na splet?
Pa ne da bi si to hotel omisliti , samo zanima me kako to deluje?
Ha smolko ima tudi svoj forum, nima pa uporabniških skupin  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
Za samo postavitev serverja načeloma ne rabiš nobenega dovoljenja . Če nisi dovolj previden ti tvoj mlinček že v osnovi servira tudi stvari ki jih ravno ne želiš . Šalo na stran, čeprav napisano drži. Apache je sklop programske opreme ki je res free. Kar pa se priklopa na internet tiče je načeloma tako, da si lahko postaviš server tudi na dial-up liniji in bodo tvoje strani dostopne pač takrat ko boš imel linijo gor. Ni pravila, čeprav je zaželjeno da je v tem primeru priklop na internet stalen, da imaš razmeroma hitro povezavo in po možnosti stalni IP naslov.
Toliko na splošno, če pa te zanima kaj bolj konkretno pa lahko še kako rečemo .
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76
|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ups , odgovor me je silno presenetil, torej to ni tak bav bav , kot ga nekateri prodajajo.
Samo še eno vprašanje , kakšna strojna oprema je zaželjena za solidno delo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale "naš" - Frenkijev je TUKAJ
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smolko Član

|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tadi jaz uporabljam bolj ali manj star PC celeron 433 MHz 256Mb Ram 80G disk
Apache je pa že po "defaultu" v Linuxu, tako da če želiš Server ti priporočam LInux, tudi Server2003 od microsofta je O.K. sam jaz še zmeraj prisegam na Linux, pa še zastonj je
Citiram: |
Nekaj novega , me zanima :
je potrebno kakšno dovoljenje da imaš svoj server?
Koliko stane ta apache ? free??
Kako je z priklopom na splet?
Pa ne da bi si to hotel omisliti , samo zanima me kako to deluje?
Ha smolko ima tudi svoj forum, nima pa uporabniških skupin |
Tudi jaz uporabljam Forum to res, je enak kot ta samo da jaz uporabljam prejšno verzijo, res pa je da nimam uporabniških skupin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bsuhel Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 10:41 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.09 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2005 6:43 pm Naslov sporočila: ASP in PHP vaje za gimnazije |
|
|
Na http://suhel.webhop.net si lahko pogledaš vaje za PHP in ASP za gimnazije. V Gimnaziji Brežice imamo dual boot WIN XP in PINGO 3.1, kar postaja standard. Ko sem pisal skripta za PHP(Lahko jo vidiš on line na zgornjem naslovu) sem imel postavlčjene prav vse možne kombinacije med Windows, Linix, PHP in ASP in moram rači, da je prav vse z več ali manj muke tudi delalo. Še najbolj uporabna je bila kombinacija ko sem na win IIS doinštaliral PHP modul in MySQL. Danes se uporablja tudi kombinacija z Apache/MySQL/PHP. Neposrednje izkušnje iz šole kažejo na velike težave pri inštaliranju Linuxa, dočim je Windows XP kar se driverjev tiče bistveno bolje pokrit in veliko, veliko bolje pokrije vse računalnike, ki so na gimnazijah(in na splošno po šolah) prava zakladnica različnosti.
Za postavitev strežnika je dovolj DSL priključek in zaprosiš za Stalen (Static) IP. Telekom je nekaj časa to zaračunaval, sedaj pa je za to potrebno napisati e-mail prošnjo. Tudi v času, ko smo imeli dinamične IP se je dalo stvar zelo preprosto rešiti z dinamičnimi DNS strežniki, vse to seveda zastonj. Tako je moja domena http://suhel.homeip.net dostopna že od kar pomnim. Telekom je nehal zaračunavati statično IP takoj po objavi članka v Delu, ki je opisal problem in rešitev.(Včasih je bila cena Dinamičnega priklopa(po 24 urah so te odklopili)8000 SIT statičnega pa 40.000 SIT/mesec!, ker so modreci pri telekomu predvidevali, da za server nujno potrebuješ statični naslov.) _________________ Mag. Šuhel Boštjan
Kajuhova 3, 3270 Laško
Tel 03 734 20 61
bostjan.suhel@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni