|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.97 Kraj: Bela krajina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Težko vprašanje. Vsak ima svoje muhe. Sam imam sicer takšnega na mrežico in ga uporabljam že več let. Danes bi se težko odločil za novega. Menda so ti boljši za krajše dlake - pogostejše britje, oni na okrogle pa se obnesejo tudi pri daljših. Sam moram brivnik uporabljati vsak dan. Dva dni še nekako gre, tri je pa že kriza.
Britje obraza je ok, nimam pripomb, ker dlake rastejo bolj kot ne v eno smer, pod brado pa je večji problem, ker se niso odločile kam bi rasle pa rabim malo več časa, da jih ukrotim
Presenečen sem tudi nad vzdržljivostjo, saj mi brivnik deluje že 12 let, vmes sem samo enkrat zamenjal baterijo, ter nož z mrežo
Kožo razdraži, mogoče ne toliko, kot mokro britje, vendar se britja kljub temu izogibam, če vem da se bom potil na kolesu ali pri kakšnem delu. Ker potem koža peče. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je nekoč nekdaj (pred 20-etimi leti) brivski aparat naredil pravi masaker na obrazu. No ne po celem, le na desni strani pod brado. Koža vzdražena in rdeča. Vsako naslednje britje je stvar samo poslabšalo. Po nasvetu dermatologa sem prešel nazaj na britvice in britje na vsak četrti dan. Šele ko so se stvari uredile je bilo britje pogostejše.
No tisto vsak četrti dan prakticiram še danes... pa sem vmes imel eno leto tudi brado. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri Phillipsih je tako. koža rabi vsaj en mesec vsakodnevnega ali pa vsaj na 2 dni britja, da se privadi. Do takrat je malce razdražena, vendar ne tako močno kot pri žiletkah. Če sem se z žiletkami bril vsak dan, sem bil naslednji dan ves krvav, medtem ko z nakupom brivnika tega ne občutim več. Kupil pa sem Phillipsa (drugega najcenejšega - tale moj ima že akumulator, najcenejši je pa brez) in sem z njim zelo zadovoljen. Imam pa iste težave kot Primož...pod brado rastejo dlake malce na vse strani in porabim tudi sam malce več časa za britje. Po britju koža kako uro malce peče, a pol neha. Ni pa kake rdečice ali pa drugih kožnih pojavov. Takoj tudi ne uporabim kolonjske, ker le ta zelo suši kožo. Najprej si namažem s kremo za obraz, pa če potem imam cajt, si dam še malce kolonjske, drugače pa gre tudi brez. Če pa uporabljaš kak vlažilni losion je pa toliko bolje. Nevem, pa kako se obnese Braunov sistem. Bo pa kdo drug o tem kaj povedal. _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.25 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam tega : http://www.ceneje.si/philips-brivnik-hq-8150 .
Moram reči da je napravca vredna svojega denarja. Kjerkoli si se lahko na miren in suh način obriješ vendar pa ni vse tako rožnato, ker se koža zelo dolgo navaja na tako britje. Zelo težko se je obriti pod brado, zato pa se je toliko lažje po licih. Baterija mojega zdrži približno 1 mesec (britje vsak drugi , tretji dan). Čiščenje je zelo enostavno saj ga enostavno pomočiš v vodo in spereš pod pipo. Po podatkih prodajalca se "klince" menjajo vsakih nekaj let (1,2,3 odvisno od dlak) so pa narejene tako da se ob vrtenju same brusijo in so tako vedno ostre.
Tudi jaz pa bi rad poizkusil tistega ki ima neko peno v sredini glave za lažje britje kupil pa ga ne bi ker je prevelik strošek za vzdrževanje. _________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.32 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 7:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot je napisal že Gorazd, na Braunovo mrežico se koža hitreje navadi kot na Philipsova kolesca, to je široko sprejeta ugotovitev. Kateri tip električnega brivnika komu po obdobju navajanja bolj odgovarja, je odvisno od posameznika, tu se težko svetuje. Je pa več tistih, ki jim bolj ustreza mrežica. Sam uporabljam oba. Pri meni je navajanje na Philipsa trajalo ca. dva meseca. Z Braunom se zadnjih 10 let brijem samo med vikendom, slednji mi deluje sedaj že 22. leto, menjal samo mrežice. Philips na aku. baterijo je star 10 let, lani sem mu zamenjal obe NiMH celici. Celici sta neobičajnih dimenzij, ekvivalentni našel v Neuholdu v Gradcu.
Če bi se moral odločiti za samo en električni brivnik, bi izbral brivnik z mrežico (Braun), seveda takega, ki bi imel akumulator.
LP, Sandi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam Braun, na 2 mrežici + rezalnik dolgih dlak v sredini. V 10-ih letih sem zamenjal 1 mrežico in baterije (2x AA NiMH).
nekaj takega: http://www.ceneje.si/braun-brivnik-3775
S Philipsovim sistemom še nisem poskušal.
Pri teh "suhih" brivnikih imam problem poleti čez dan, ko je res vroče in se koža poti. Takrat se ne morem obrit na noben način.
Parkrat sem poskušal z žiletko - tisto mi popolnoma razmesari obraz.
Po vsakem britju je zelo priporočljivo, da se takoj namažeš z vodico za po britju - ne šparat. Tisto na hitro zaceli vse mikro ranice in je super. Če se po mazanju prehitro umiješ ali spotiš, je pol manj efekta. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred mnogimi leti, ko je puh odpadel z obraza in so začele poganjati prave kocine, sem si omislil akumulatorskega Braun-a, na eno mrežico. Zadeva ni bila prijazna do kože. Fleki in izpuščaji so bili vsakokrat na sporedu, ne glede na vrsto maže po britju (aftershave, krema, ...).
Ko se mu je razpadla mrežica in hkrati umirali akumulatorji, sem zapravil študentsko bogastvo na Brauna z dvojno mrežico. Sicer veliko bolje, a še vedno se uro-dve po britju nisem upal prikazat v javnost.
Nato sem rekel da poskusim s Philipsovimi propelerji in lej ga zlomka, zadeva se je obnesla takorekoč perfektno. Pa je nek cenen model, verjetno osnovni akumulatorski.
Ves ta čas sem britje kombiniral z "žiletkami", najprej sicer tista taprava klasika (ampak ne "MEM super silver", le Gilette in Wilkinson), nato neke vmesne faze, zdaj imam pa že kako leto Mach M3 na baterijo.
Tole mokro britje pa prakticiram le med kopanjem/tuširanjem, da se kocine lepo zmehčajo, v tem primeru je britje zares tako prijazno do kože kot lahko le sanjaš.
Še vedno pa se vsak poskus mokrega klasičnega britja "na suho", torej da se spravim le na britje, konča z masakrom po obrazu. Mora torej biti zares na mokro.
Približno pol leta pa imam tudi Panasonic ES4815, mokro/suha "igrača" na dvojno mrežico, katere pomanjkljivost je pogon na baterije (2xAA). No, pa tistega rezila za zalizce nima.
Igrača ji pravim zato, ker v USA od koder sem jo dobil, stane malo več kot pest drobiža. Mislim da sem dal ene 20 ali 25EUR zanjo.
Neprimerljivo nežnejša do moje kože kot Braunovi agresivci. Pa ne me vprašat zakaj, ker ne vem, ampak tako pač je.
Uporabljam ob jutrih pred službo, kadar iz različnih vzrokov zataji tapravo M3 britje.
Nazadnje urejal/a MadMax Tor Sep 16, 2008 5:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko se obrijem (1x na pol leta, vmes samo krajšam brado) uporabim Gi..ette contour + peno za britje in še nikoli nisem imel težav ne pod brado ne nad njo niti z kožo. Pred tem, jasno brado na minimum skrajšam z Remington.. (sem nesel Phill..a nazaj po dveh dneh, ker so se njegovi samobrusilni keramični noži ustavili že na mojih laseh), ki ima titan nože. Brivski aparat pa je že od prvih Braunov naprej za mojo brado znanstvena fantastika. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa kupi depilator in imaš mir z dlako. Saj se šalim.Kakšen brivnik bi bil,je težko odločitev.Najraje bi vse vrste aparate preizskusil briti,Vem da je nemogoče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam Braun 5410. Kot je že Aly napisal, je problem predvsem z mokro in navlaženo koži. V takšnem primeru je bolje da si neobrit . S tem aparatom se moram briti vsak dan, če ne je kasnejše britje predolgotrajno. Vse več pa uporabljam tudi navadne gillette britvice, ki mi zaenkrat ne puščajo sledov in izpuščajev. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do pred 16 leti Iskra-Braun. Potem Philips, še vedno prvi, koštal 250DM. Akumulatorje zamenjal 3 krat. Za moje kocine in kožo je Philips tedaj bil boljši. Po britju malo vode na obraz.
Verjetno ne bi bilo slabo narediti preizkus in se potem odločiti. Če pa gre za primer "šestnaest brkova u trinaest redova" je verjetno vse eno, če prav se mi zdi, da Philips bolje pobira mehke in daljše kocine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam philipsa na 3 glave, dokler se briješ na vsake dva dni je vredu (kratke dlake). Vsak dan se ne smem ker potem dobim izpuščaje po vratu. Dolge dlake (3, 4 dni) pa je težko obrit.
So mi žiletke bolj všeč, ker bolj čisto obrijejo, je pa precej bolj zamudno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam izredno občutljivo kožo po obrazu, zato sem zamenjal kar nekaj metod britja. Brivnih aparatov sem zamenjal kar nekaj (tako na mrežico - braun, kot rotacijskih - philips) in edini brivnik, ki se je obnesel je philipsov HQ 6710 Coolskin, ki ima zraven še losion. Ne glede na to, pa imam še vedno najraje mokro britje (seveda po tuširanju, da se dlake malo zmehčajo) z Gillette Mach 3 + gel za britje (in to samo enkrat tedensko - britje namreč ne tuširanje ).
LP Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.97 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa za vse nasvete in predloge! jutri grem malce po Ljubljanskih trgovinah, da še malce trgovce povprašam kako in kaj. Verjetno bo tudi padla kocka odločitve in seveda nakup. Vsekakor poročam o nakupu in prvem britju.
LP, Jani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni