|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bonny Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 19:43 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.19 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:03 pm Naslov sporočila: Fotoplot tiskanine. |
|
|
Hoj....
Ker mi z printerjem nikakor ne uspe naresti zadosti točne tiskanine (že večkrat pisal kaj ni ok) še vedno iščem drugo pot.
Nagibam se k osvetlitvi tiskanine z "fotoploterjem" CNC bi nosil posebno glavo z UV virom in osvetljeval fotooslojeno tiskanino.
Za poizkus sem na hitro naredil test. Uporabil sem kake 2 leti star P501 (ja sem delal vse z breskvico) in kar z roko naredil nekaj črtic z laserjem (405nm/50mW) in nekaj pik z 3W UV led diodo brez fokusiranja). Po razvijanju so sledi laserja lepo vidne (pomikal sem sicer z roko cca 2cm/s). Tudi UV led deluje lepo. Na sliki so časi 1,2 in 3 sekunde. Test je sicer obsegal več časov in hitrosti a nad omenjenimi je rezultat nespremenjen. Torej to je to kar je potrebno.
Podoben test sem naredil tudi z kitajsko UV stopmasko (tekočina) in tudi tukaj ledica in laser lepo polimerizirata sloj! Le da tukaj osvetljeni del ostane na tiskanini pri P501 pa se osvetljeni del spere. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni