www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Bray Terminal
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Ali uprabljas moj Terminal?
Ne, v ta namen uporabljam drug program
11%
 11%  [ 15 ]
Ne, ker ga ne poznam
20%
 20%  [ 26 ]
Da, ampak samo osnovne funkcije
57%
 57%  [ 72 ]
Da, uporabljam tudi scripting
10%
 10%  [ 13 ]
Skupaj glasov : 126

Avtor Sporočilo
bray
Član
Član



Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53
Prispevkov: 322
Aktiv.: 2.10
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 2:57 pm    Naslov sporočila:  Bray Terminal Odgovori s citatom

Po dolgem casu in upam da ne prepozno. Wink
Veliko vprasanj in pripomb sem namrec dobil zaradi podpore com portom z visjimi stevilkami...razni virtualni com porti (bluetooth) , usb/rs232 pretvorniki, ki se ponavadi naselijo na porte z visjo stevilko.
Tako je najvecja sprememba pri podpori com portov do COM64. Nekaj je se manjsih popravkov in kozmetike. Kaj vec pa mogoce v verziji 2.0. Wink


DL na tej strani...

http://sites.google.com/site/terminalbpp/

ps: dodal sem tudi anketo, da ma vidim koliko je dejansko uporabnikov in ce se splaca se kaj migat Wink

_________________
I didn't know it was impossible when I did it!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13446
Aktiv.: 87.51
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Program uporabljam - v glavnem pa uporabljam osnovne funkcije. Naletel sem pa zanimiv problem. Avr Studio -> USB progamator (Volk) ter terminal se ne razumejo najbolje. Ne vem sicer točno kaj se dogaja. V koliko je omenjen program zagnan prej ter je priključen programator zagon terminala povzroči reset računalnika. V obratnem vrstnem redu se to ne zgodi. (torej najprej terminal nato AvrStudio ter programator) oboje sicer deluje normalno. Bom poskusil še tole verzijo.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9447
Aktiv.: 61.48
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadnijč sem uporabil custom baud rate, ko se nisem mogel "zmenit" z enim mikrokontrolerjem. Na 5000 baud pa je šlo Smile
Skript in makrojev ne uporabljam.
Ob zagonu večih Terminalov hkrati se nekaj zbunijo zaradi TCP porta. Kaj ima notri še kak Telnet? Zakaj posluša na Telnet portu? Tega nisem našel nikjer dokumentiranega...
Drugih pripomb zaenkrat nimam. Hvala za uporaben program.



2x_terminal.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  4.5 KB
 Pogledana:  29469 krat

2x_terminal.png



_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.




Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Prispevkov: 0
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bray
Član
Član



Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53
Prispevkov: 322
Aktiv.: 2.10
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:

Ob zagonu večih Terminalov hkrati se nekaj zbunijo zaradi TCP porta. Kaj ima notri še kak Telnet? Zakaj posluša na Telnet portu? Tega nisem našel nikjer dokumentiranega...


Res je....to ni dokumentirana funkcija....kot se nekaj drugih. Kot si ze ugotovil terminal deluje kot telnet server. Stevilko porta se da spremeniti. Kliknes na "remote" gumb v settings panelu. Primer uporabe pa gre nekako takole...
Recimo, da imas v nekem drugem prostoru (ali pa na drugem koncu sveta Smile) racunalnik s com portom na katerega je prikljucena neka com port naprava. Na tem racunalniku pozenes terminal in zadevo skonfiguriras tako da lokano deluje. Potem pa kliknes na "remote" izberes port in obkljukas enable. Potem pa se na ta recunalnik enostavno povezes preko telneta. Gres na drug racunalnik in v komandni vrstici vpises "telnet 192.168.xx.yy zz"...IP je naslov racunalnika na katerem tece terminal, zz je stevilka porta, ki si ga nastavil. Ce je vse ok se ti bo oglasil terminal. Potem pa vse kar tipkas gre do terminala in vse kar prileti na terminal vidis preko telneta. To je to. Wink

_________________
I didn't know it was impossible when I did it!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Umnik
Član
Član



Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Prispevkov: 960
Aktiv.: 6.25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Terminal je super stvar, z makroji, scriptingom in vsem skupaj Smile

Edina pripomba, ki je bila opažena pri eni izmed prejšnjih verzij je ta, da pri velikih hitrostih in velikih količinah podatkov v receive windowu manjka kakšen zapis. Torej, kak podatek se je izgubil.
Mislim, ne dam pa roke v ogenj, da te pomankljivosti pri pisanju v log ni bilo.

Je pa ta terminal zakon in vse pohvale za ta kos zelo lepo napisanega softwareja!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mars
Član
Član



Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 13:03
Prispevkov: 85
Aktiv.: 0.67
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz ga uporabljam. Me pa zanima če se mogoče da pošiljat v binarni obliki.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član



Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Prispevkov: 4066
Aktiv.: 29.56

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale scripting sploh opazil nisem, bo treba probat... Smile
_________________
Tule nisem več aktiven.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
alessio
Član
Član



Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Prispevkov: 363
Aktiv.: 2.55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bray, vse pohvale in čestitke za fenomenalen Terminal!

Uporabljam ga skoraj vsakodnevno in si dejansko težko
predstavljam delat brez njega.

Sprobal sem sicer malo množico podobnih zadev, RealTerm, TeraTerm,
hTerm, uCon... Pri tem pa sem se vedno vrnil nazaj na tvoj Terminal.

Odlično se mi zdi to, da imam ročno kontrolo nad handshake signali DTR in RTS.
Poleg tega je razviden status CTS, DSR, RI in CD.

Uporabljam tudi telnet server, skripting in makroje. Zakon!


Kar bi si še želel, je keyboard shortcut za Disconnect, kar je nekoč že bilo,
v ta novih verzijah pa ne več.

Tudi jaz opažam, da pri večjem RX prometu izpade nekaj znakov
in fajn navije porabo CPU-ja.

Aja, ko se povežeš z klikom na COM port s klikom na Connect,
Terminal za krajši čas aktivira DTR linijo. To povzroči reset LPC2xxx
in LPC1xxx, če so povezani za programiranje preko COM porta.
Zato imam na svojem donglu sedaj switch, ki fizično odklopi to linijo.


Sicer pa, Terminal.exe je zakon. Veselim se že morebitne verzije 2.0, kot praviš. Wink

Tole pa je majhna zahvala:
Transaction ID: 3TB70003NA993584Y

~Aleš

_________________
Question is more important than the answer.(Plato)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bray
Član
Član



Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53
Prispevkov: 322
Aktiv.: 2.10
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huh....sem presenecen nad odzivom! Hvala za vspodbudne besede in se posebej za $$! Ne bom pisal kdo je dal koliko sem pa bil res presenecen! Obogatel verjetno ne bom je pa vseeno fajn obcutek, ko poklikas kaksno malenkost na ebayu ali DEXu Wink pa potem denar ne gre s kartice ampak direkt iz paypala.

Kar nekaj odgovorov sem dolzan...

@Silvo
Hmm....no tale z resetom je pa dobra. Imas moznost to preverit se na kakem drugem racunalniku? Zal jaz nimam tega usb programatorja....imam sicer nekaj podobnega ampak do sedaj nisem opazil kakih tezav.

@MarE69
Skoraj identicno funkcijo uporabljam zdaj pri izpisu com portov, ce kliknes gumb "COMs". Malo pa se mi zadeva zakomplicira pri numeraciji comov, ko odpiram port....vzrok je prevec zastrikana in ze nestetokrat popravljana kniznica za com port, ki jo vlecem za sabo ze od samega zacetka terminala. Ocitno si bo treba vzet cas pa jo malo bol sistematicno preuredit ali pa spisat na novo. Trenutno se igram s tem, da bi zraven stevilke porta izpisal se ime oziroma opis naprave kot ga vidis v device managerju. Recimo... ATEN USB to Serial Bridge (COM5)... Nekaj sem sicer nasel v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB samo bo kar nekaj telovadbe da bom to povezal, ker tukaj so v bistvu vsi usb driverji in ne trenutno priklopljene zadeve. Imas kaksno idejo kje v registru bi to nasel?

@mars
Posiljanje v binarni obliki zaenkrat ni mogoce. Lahko pa dodam na podoben nacin kot je reseno za dec in hex. Recimo takole &10101100. Bi blo ok?

@Umnik & @alessio
Problem z izgubljanjem znakov pri visjih hitrostih mi je poznan. Tezava je v tem, da se je s casom nabralo precej raznoraznih zadev (razne oblike zapisa, graficni prikaz, logiranje,... ), ki se zgodijo ob tem, ko na com port prileti en znak oziroma string. In ker sem stvari dodajal sproti seveda koda ni optimalna. Rezultat je pa preobremenjen cpu in izgubljeni znaki. Bom delal na tem, da bi to tezavo vsaj delno odpravil do naslednje vezije.

Ce ima se kdo kak predlog kaj spremenit oziroma dodat...na dan z besedo....trenutno sem v zagonu. Wink

_________________
I didn't know it was impossible when I did it!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14354
Aktiv.: 93.42
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bray je napisal/a:
@Silvo
Hmm....no tale z resetom je pa dobra. Imas moznost to preverit se na kakem drugem racunalniku? Zal jaz nimam tega usb programatorja....imam sicer nekaj podobnega ampak do sedaj nisem opazil kakih tezav.

To lahko hitro spremenimo. Pošlji naslov na moj ZS in programator smatraj kot moj prispevek k programu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13446
Aktiv.: 87.51
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reset se zgodi tudi pri tej verziji. Sem malo testiral, kdaj se zgodi reset.
Reset se zgodi v primeru, da je programator povezan iz AVRStudia ter se v Terminalu izvede ReScan. Če je progamator le priključen in viden kot strojna oprema in če tudi je zagnan AVR studio se ne zgodi nič.

Progamator je v mojem primeru na Com8. Bom testiral še na prenosniku ter drugem hišnem pc-ju. Ne gre za kak posebno "nabit" PC. V njem je tole:



hardware.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  41.03 KB
 Pogledana:  20 krat

hardware.jpg



_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 2923
Aktiv.: 22.74
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz ga uporabljam, in to starejšo verzijo. Super programček Applause
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13446
Aktiv.: 87.51
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo naredil test še na drugem hišnem PC-ju. Tukaj stvar deluje brez problema. Sumim, da je kriva verzija AVRStudia, kajti na delavniškem imam verzijo 4.13 na hišnem pa 4.14. Bom ob priliki naredil nadgradnjo. Bom poročal o rezultatu.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.




Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Prispevkov: 0
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Naslednja
Stran 1 od 12

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2233 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group