|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Nov 26, 2009 5:39 pm Naslov sporočila: Delavnica & predavanja - december 2009 (napajalnik nr.5) |
|
|
Društvo elektronikov Slovenije najavlja delavnico s predavanji.
Praktična delavnica je namenjena oživljanju napajalnikov (klik), ki so bili grajeni po člankih v reviji. Naslednjo številko revije lahko pričakujete v sledečih dneh, potem pa je 3 tedne časa do delavnice, da dokončate napajalnik.
Za spremljevalni program bova jaz in jvolk imela dve kratki predavanji.
Datum: sobota, 19. december
Ura: 11h štart predvanja. 14h štart delavnice. Vmes je predviden čas za kosilo.
Lokacija: Ljubljana, industrijska cona Stegne, Stegne 35 klik - tam, kjer je označena točka, je vhod v stavbo.
ogled prostorov: http://www.ic-oskar.si/
predavatelj jvolk je napisal/a: |
o AVR mikrokontrolerjih, namenjeno popolnim začetnikom in vsem tistim, ki bi si želeli vedeti, kako se programira mikrokontrolerje, a se s tem še niso spopadli. Spoznali bomo, kaj vse vsebuje mikrokontroler, kako ga priklopimo, kaj rabimo za programiranje, kako nanj priklopimo tipke, LEDice, LCD,… in kako za vse to napišemo program. |
predavatelj aly je napisal/a: |
o dajalnikih pomika in zasuka (linearnih in rotacijskih enkoderjih)
Zajeti bodo:
- optični in magnetni rotacijski enkoderji
- optični in magnetni linearni enkoderji
- nekaj besed o drugih tipih enkoderjev
- kalibracija z laserskim interferometrom
S seboj bom imel nekaj vzorcev in razstavljenih enkoderjev, da bo kaj za po rokah valjat, od blizu pogledat in preizkusit.
Predavanje iz digitalnih standardov za komunikacije bo prestavljeno na naslednjo delavnico. |
Na voljo bodo tudi pristopni obrazci za včlanitev v Društvo elektronikov Slovenije.
Vabljeni!
Seznam prijavljenih na predavanja:
Citiram: |
airwolf
BojanR
cyber92
gregoral
ikar
JohnD
jospeti
mariborcan1
marko83
matjay
me2d
mirkatmir
mucek
mznida
prix
promehanik
Pyr0Beast
rastamajks
s59ma
Sadida
Samo87
skat
Slowfly
tiger
? powr
? sortaj
|
seznam prijavljenih na delavnico za oživljanje napajalnikov:
Citiram: |
BojanR
gregoral
krupivnk
mariborcan1
me2d
promehanik
Pyr0Beast - opazovalec
rastamajks
Samo87
teslo
? cyber92
? s59ma
|
p.s. Če bo prevelik naval, si pridržujemo pravico omejiti število udeležencev delavnice. Za predavanja pa bo dovolj prostora. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding 
Nazadnje urejal/a aly Pet Dec 18, 2009 4:02 pm; skupaj popravljeno 28 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Čet Nov 26, 2009 9:39 pm Naslov sporočila: Re: Delavnica december 2009 (napajalnik nr.5) |
|
|
aly je napisal/a: |
...
Za spremljevalni program bova jaz in jvolk imela dve kratki predavanji.
... |
in o čem to?
lp, Jernej _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Čet Nov 26, 2009 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bom imel predavanje o AVR mikrokontrolerjih, namenjeno popolnim začetnikom in vsem tistim, ki bi si želeli vedeti, kako se programira mikrokontrolerje, a se s tem še niso spopadli. Spoznali bomo, kaj vse vsebuje mikrokontroler, kako ga priklopimo, kaj rabimo za programiranje, kako nanj priklopimo tipke, LEDice, LCD,… in kako za vse to napišemo program. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Nov 26, 2009 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja bom imel predvidoma predavanje o dajalnikih pomika in zasuka (enkoderjih); digitalnih standardih komunikacije (RS232, 422, 485, SSI, SPI, TWI, CAN, ...), kaj takega, kar bo zanimivo začetnikom. Nimam še pripravljeno  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.18 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Čet Nov 26, 2009 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se le da, ne organizirajte v večernih urah, ampak popoldne enkrat, ker se v nasprotnem primeru ne bom mogel udeležiti predavanja.
LP
Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.49 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 1:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Mene zanima, če se še tiskanine da dobiti? Bi se udeležil, če bi se še le dalo dobiti TIV za napajalnik. Če je še kakšen na zalogi, da bi ga odkupil na tej delavnici?
Če bo šel kdo iz štajerskega konca (MB, SB) pa nima prevoza, lahko gre zraven.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 1:16 am Naslov sporočila: |
|
|
jvolk je napisal/a: |
Jaz bom imel predavanje o AVR mikrokontrolerjih, namenjeno popolnim začetnikom in vsem tistim, ki bi si želeli vedeti, kako se programira mikrokontrolerje, a se s tem še niso spopadli. Spoznali bomo, kaj vse vsebuje mikrokontroler, kako ga priklopimo, kaj rabimo za programiranje, kako nanj priklopimo tipke, LEDice, LCD,… in kako za vse to napišemo program. |
?? Kako se pa da to na kratko povedati? Posnameš video in ga predvajaš na 20x hitrosti?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70839.41
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 1:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.14 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 1:50 am Naslov sporočila: |
|
|
xsyt je napisal/a: |
Mene zanima, če se še tiskanine da dobiti? Bi se udeležil, če bi se še le dalo dobiti TIV za napajalnik. Če je še kakšen na zalogi, da bi ga odkupil na tej delavnici?
LP |
Delavnica je namenjena ozivljanju in ne sestavljanju napajalcev (vsaj kolikor je meni znano). Drugace mi stoji en tiv doma (ne komplet) in ce pridem na delavnico ga lahko dobis, drugace pa ga lahko dam tudi v kuverto ...
Nazadnje urejal/a powr Pet Nov 27, 2009 1:54 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 1:52 am Naslov sporočila: |
|
|
teslo je napisal/a: |
?? Kako se pa da to na kratko povedati? Posnameš video in ga predvajaš na 20x hitrosti?  |
Eno uro traja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.08 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
xsyt je napisal/a: |
LP |
Ja, je še nekaj tiskanin na razpolago. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lostid Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23 Prispevkov: 234 Aktiv.: 1.15 Kraj: Ljubljana-rudnik
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko tudi nečlani pridemo na predavanje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JohnD Član

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 20:47 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.51 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
lostid je napisal/a: |
Lahko tudi nečlani pridemo na predavanje? |
Zgoraj piše
aly je napisal/a: |
Na voljo bodo tudi pristopni obrazci za včlanitev v Društvo elektronikov Slovenije |
Tako, da se bom verjetno prištulil tudi sam in se včlanil  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ikar Član

Pridružen-a: Pon 31 Dec 2007 12:32 Prispevkov: 166 Aktiv.: 0.78 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko pa stane članarina? _________________ Slavko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.80 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
jvolk je napisal/a: |
Ufa! To pa je zelo mamljivo slišat!  _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni