www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Lepilo za leplenje gradbene folije na zid

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Hoden
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00
Aktiv.: 1.03
Kraj: Postojna/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 11:20 pm    Naslov sporočila:  Lepilo za leplenje gradbene folije na zid Odgovori s citatom

Ker je zima in urejam svoj delovni kotiček sem pomislil na to da bi stene malce izoliral saj se mi valja doma gradbena folija. Mislim da se ji strokovno reče Termosilent (http://www.izoterm-plama.co.rs/Termosilent.htm). Na eni steni katera ima majhno površino sem poizkusil to foliji pritrditi z montažnim lepilom brez topila. Vendar nisem najbolj zadovoljen z rezultatom. Folija se ni čisto prilepila gor pa še kar velika količina lepila je bila porabljena za ta podvig. Zanima me če ima mogoče kdo kakšno idejo z katerim lepilom bi najlažje prilepil to folijo na zid. Za ležjo predstavo pa jutri prilepim tudi kakšno slikico.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70880.65

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 1:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, izbral si za lepljenje enega najbolj neugodnih materialov. Penjeni polietilen se kot vsi polietileni zelo težko lepi. Edino lepilo s katerim mi je do sedaj uspelo prilepiti tak, ali drugačen polietilen, je Pattex express repair, ki pa je drago kot hudič. Če si se že odločil kot toplptno izolacijo uporabiti omenjeni material, čeprav bi po moje bil precej boljši stiropor debeline 1-2 cm, bo nalboljša uporaba dvostranskega lepilnega traku. Le zid mora biti na mestih lepljenja čim bolj poravnan. Če zid ni gladek, ga najprej na mestih lepljenja zgladi s kakšnim "Jubolinom", nato pa tista mesta polakiraj z nitrolakom. Na tako obdelan zid prilepiš dvostranski lepilni trak, nanj pa omenjeno "gradbeno folijo". Držalo bo, kot pribito.

lp

Hoden
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, izolacija ni nevem kako debela, vendar je zgodba takšna Smile Sobo urejam na podstrešju. Najprej sem naredil predelne stene - iz vsake strani lesonit vmes pa 10 cm steklene volne. Ko sem imel dokončane predelne stene sem se spravil izolacijo strehe. Prej so bile samo deske, sedaj pa sem med nosilne trame dal 10cm stiropor. Potem sta mi ostali le le še dve zunanji steni kateri sta bili neobdelani. Tista stena, katera ima manjšo površino je bila sploh nezaključena saj je bila med steno in deskami špranja Smile To špranjo sem zapolnil z purpeno ter stekleno volno. Potem pa sem dal čez še deske da sem poravnal z obstoječim zidom - bom prilepil kakšno fotko po kosilu za lažje razumevanje. Drugače sta ta dva zidova od zunaj že izolinara. No folijo sem pa dal izključno zato ker se mi valja doma. Do sedaj sem lepil z Tekafiks BT lepilom, vendar je ena tuba čez 3€, za velike površine pa bi ga res rabil precej. Včeraj sem pa malo brskal po internetu ter našel to stvar - http://www.kema.si/si/vsebina/produkti/po-produktnih-skupinah/malte-za-toplotnoizolacijske-fasade/68 ima mogoče kdo izkušnje s tem?

No v nadaljevanju pa mislim čez to izolacijo ki je res za pod laminate dati še nekaj takšnega http://www.plama-pur.si/uploads/eshop/products/izdelek_pamaval_antracit.jpg saj bom v tem prostoru imel tudi malo boljše zvočnike da bom lahko med delom poslušal glasbo, največji razlog za to peno pa je njen izgled Smile

Vem da se bo marsikomu zdelo butasto kar delam, vendar sem si tako zamislil in ker delam to izključno za svoje veselje ne gledam na usak € Smile

Zanima me pa tudi kako bi potem lepil to spužvo na to folijo ki jo sedaj pritrjujem na zdi? Smile
Nazaj na vrh
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoden je napisal/a:
Prej so bile samo deske, sedaj pa sem med nosilne trame dal 10cm stiropor.

Za zadovoljivo izolacijo strešnega stropa je potrebna izolacija vsaj 20cm, priporočeno tudi več (sam ima 14cm med špirovci + 2x5cm med špirovci in kanufom - skupaj 24 cm)

lp
uroš

Hoden
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se vsekakor strinjam. Ampak takšna izolacija je primerna za življenje. Če pa si v prostoru nekaj ur na teden se da preživeti tudi z manlo manj. Sam delam z sredstvi ki jih imam na voljo. Denar bom raje vlagal za trenutno bolj potrebne stvari. Mogoče se na koncu spet vrnem k izolaciji Smile

Pa še dve fotki kako je zgledalo prej in kako zgleda danes Smile

IMG_4268_mod_1024.jpg
 Opis:
Stanje prej.
 Velikost datoteke:  326.21 KB
 Pogledana:  8 krat

IMG_4268_mod_1024.jpg

IMG_4293_mod_1024.jpg
 Opis:
Stanje sedaj.
 Velikost datoteke:  367.97 KB
 Pogledana:  8 krat

IMG_4293_mod_1024.jpg

Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.60
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi si dal vsaj 5 ali 10 cm stiroporja. Je pa res, da lahko pogledaš na bolhi, včasih tudi kdo oddaja takšne zadeve. Je pa pri izolaciji pomemben prehod toplote čez materijal oz. fazni zamik.
Ampak če je volja, se da tudi malo potrpeti. Sam imam delavnico v sosednji hiši, katera služi bolj kot ne za kramo. V njej se ne kuri, in je ob mrzlem vremenu težko delati v takem prostoru. Imam tudi centralno ter peč na olje, tako, da ko zakurim ponavadi preživim cel dan v delavnici. Za pol ure se mi ne splača prižigati peči. Si pa večkrat mislim kako bi bilo fino če bi v hiši kjer živimo, imel svoj kotiček. Bi lahko večkrat ko bi našel kakšno uro viška skočil v delavnico. Žal sem tako prikrajšan za občasni užitek, je pa po eni strani fino, ko s svojim ropotom nobenega ne motim(žaga, vrtalni stroj, stružnica), in lahko potegnem malo bolj v noč.

Hoden
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vrtanje in obdelavo različnih trdih predmetov imam tudi sam drug prostor kjer je tudi peč za centralno kurjavo in tam je še prevroče Smile O dodatni izolaciji z stiroporjem pa bom še premislil, ter malo pogledal cene. Malo me pa skrbi dejstvo kaj bo če dam stiropor ko bom hotel pritrditi kakšno polico. Se pa že z ukrepi ki sem jih sedaj naredil pozna razlika. Sam prostor je majhen in ga malo segreje že monitor pa tudi računalnik ter ojačevalec za glasbo. Zraven imam majhen kalorifer, ki si ga prižgem po potrebi vendar nasplošno dela malo časa. Naslednji ukrep bo izolacija "škatle" za roleto. Tukaj sedaj vidim največje izgube toplotne energije. Pa verjetno tudi kakšen majhen električni radiator bi bil dosti boljša izbira. Vglavnem še vedno pa me zanima z kakšnim lepilom bi stiropor ali to folijo prilepil na zid. Dva namiga sem že dobil zanima pa me če obstaja še kakšna druga alternativa.
Nazaj na vrh
tacer12
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45
Aktiv.: 1.19
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stiropor lahko lepiš z purpenom, ali pa z lepilom za stiropor, ki se uporablja za fasade.
Če boš lepil z purpenom moraš vedeti, da se napne in ti lahko odmakne stiropor od zidu, če ne ravnaš pravilno. Ko naneseš purpen na stiropor, pritisneš na zid in potem z stiroporom malo zarotiraš po zidu, da se purpen razpelje - mi pravimo da ga "ubiješ" potem se ne napihuje toliko oz. skoraj nič.
Nazaj na vrh
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tekapur lepilo se uporablja za lepljenje stiropora na zid. Od purpena se razlikuje v tem, da ga ne odmakne toliko od zidu. http://www.tkk.si/default.asp?id=3640[/url]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.74
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabna reč je tudi Stirodur - boj gost od stiroporja in se ga lažje obdeluje.
s51o
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Avg 2009 14:10
Aktiv.: 0.31
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2009 10:41 am    Naslov sporočila:  toplotna izolacija Odgovori s citatom

voščim lepo nedeljsko jutro.
da še malo opišem kako sem jaz rešil toplotno izolacijo.nekaj izolacije sem moral narediti v stari hiši,v prizidku pa kompletno.v stari hiši sem uporabil 30cm tervola na stropovih,nato pa gips plošče.zidi so pa debeline 80cm.
novogradnja: osnovni zid 30cm,2cm zračni most,12cm lendaporja,2cm zračni most,12cm porolita,nato pa omet in bavarska fasada.
stropovi v mansardi 50cm lendaporja nato gips plošče.

želim lepo nedeljo še naprej
73 best dx
s51o
igor
Nazaj na vrh
Hoden
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2009 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem malo testiral kako dobro drži moj delovni prostor temperaturo. Z kaloriferjem sem prostor segrel na 21°C. Potem sem kalorifer in računalnik vgasnil in se vrnil čez 3 ure. Temperatura je bila 17°C. Rezultat se mi sploh ne zdi slab. Ko bom še okno ter "škatlo" od rolet zatesnil kakor je treba in dal še to zirasko folijo na drugo steno in potleh čez folijo pa na dveh stenah še spužvo mislim, da bo za kratek čas ki ga preživim v tej sobi čisto dovolj Smile O naslednjih rezultatih poročam kmalu, sedaj pride na vrsto smučanje Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 487 dni