www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LED equalizer
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 7:05 pm    Naslov sporočila:  LED equalizer Odgovori s citatom

Isčem nekaj podobno temu samo pod gelsom LED equalizer nisem nič našel, ve kdo za kakšne načrt? Pray
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je "LED vu-meter ". Equalizer je nekaj povsem drugega.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si mislil morda Audio LED analyzer
Nazaj na vrh
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najbolj enostavno ga narediš z operacijskim ali z namenskim čipom lm3915.
Prilagam ti shemo za vu-meter narejen iz operacijskega ojačevalca.Za shemo LM3915 pa poglej datasheet.
Lp, Alen

vu-meter.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  9.37 KB
 Pogledana:  7035 krat

vu-meter.gif

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Narediti hočem grafični equalizer. Dal bi najprej nekaj zelenih diood nato oranžne in rdeče. Bolj ko bi bili visoki toni na vhodu bolj proti vrhu lestvice bi se ledice prižigale. A je potem lm3915 primeren.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem takem rabiš Audio analizator. Kot sem ti dal link, saj le-ta loči med različnimi frekvencami, VU-meter pa samo nad jakostjo signala. V poštev pride nekaj takega
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

eliminator je napisal/a:
Potem takem rabiš Audio analizator. Kot sem ti dal link, saj le-ta loči med različnimi frekvencami, VU-meter pa samo nad jakostjo signala. V poštev pride nekaj takega

To bo pa pravo. Dancing

Hvala lepa.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vhodni signal s pasovnimi filtri razstaviš na željena področja in za vsako področje daš en VU meter z LM3915.
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 5:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore, elementi so ža naročeni. Dancing
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo katero je predlagal eliminator sem izdelal, šele sedaj saj sem končno dobil pregrešno drage LED distančnike. In kot običajno stvar ni delovala. Našel sem eno napako na vezju in jo odpravil, vendar še vedno ne deluje pravilno. Ko priklopim na napajanje gorijo zelena, rdeča in rumena ledica v navpični vrsti, stvar le nekaj narahlo pomežikne, ko priklopim signal iz CD-playerja. Je možno, da je signal iz playerja premajhen? V čem bi bila še lahko težava, če na vezju ne najdem napake?

Prosim za predloge kako naj se lotim analiziranja napake. Meritve lahko izvajam s pomočjo logične sonde v torek pa imam pri praksi navoljo tudi osciloskop, tako da problemov pri opremi ni. Torej prosim predloge.

gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi na vhod priklopil funkcijski generator, sinus z neko majhno amplitudo in neko frekvenco. Potem bi najprej pogledal, če se na različne frekvence kaj odziva-moralo bi se... Potem pa bi poskusil še malo zvišati vhodni signal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 6:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregzy87 je napisal/a:
Jaz bi na vhod priklopil funkcijski generator, sinus z neko majhno amplitudo in neko frekvenco. Potem bi najprej pogledal, če se na različne frekvence kaj odziva-moralo bi se... Potem pa bi poskusil še malo zvišati vhodni signal.

Bom v torek pri praksi priklopil na funkcijski generator in videl kako in kaj.

Še kakšni predlogi?

upor_nik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00
Aktiv.: 2.25
Kraj: vipavska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav, ..
Saj si samo mislim, da sem pameten, pa vendar mi tisto vezje gre precej v nos, že sam vhod signala na ic1, kjer praktićno prideš z izmenično napetostjo. Po moje bi moral signal najprej usmerit, lahko tudi ojačat če je potrebno. Bom počakal do torka.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

upor_nik je napisal/a:
Pozdrav, ..
Saj si samo mislim, da sem pameten, pa vendar mi tisto vezje gre precej v nos, že sam vhod signala na ic1, kjer praktićno prideš z izmenično napetostjo. Po moje bi moral signal najprej usmerit, lahko tudi ojačat če je potrebno. Bom počakal do torka.

V torek pa vsekako priklop na funkcijski generator, bom lepo za začetek nastavil najmanšo amplitudo.Wink Kolikor je meni logično bi morala ta stvar delovati tja do frekvence 20kHz. Saj bi lahko tudi danes priklopil, samo sem se prepozno spomnil. Brick wall

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priklop na funkcijski generator ne spremeni delovanja. Na voljo imam meritve z osciloskopom, kaj izmerim?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni