www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Wi fi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 7:23 pm    Naslov sporočila:  Wi fi Odgovori s citatom

Doma imam router netgear za wirelles povezavo. Po kablu mi vse deluje, po zraku pa nikakor ne gre. Na notebooku imam PCI wifi kartico, ki mi najde omrežje, vendar se ne konektira.
Ledica za wifi utripa. Tudi na 1m razdalje je enako. Ali kdo pozna netgear router kaj bolj ali naj kar kupim novega.
Ko sem to priključil je delovalo cca 1 leto.
Vnaprej hvala za odgovore.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšna enkripcija je pa nastavljena na routerju? Si v prenosnik tudi vpisal pravilno geslo zanjo, ali sploh uporabljaš enkripcijo?

Malo več podatkov boš moral napisati. Odvisno od nastavitve routerja.
1. Wifi mora biti vklopljen
2. Če je izbrano mac filtriranje je potrebno vpisati pravi mac naslov prenosnika
3. Pravilno je treba izbrat enkripcijo na obeh koncih in na obeh koncih vpisati isti ključ

Toliko se trenutno spomnim..

powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 4:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je ruter direktno povezan na internet preko wana ali ga uporabljas samo za wifi?
Sam se imel problem s tem ruterjem ker sem ga hotel uporabiti samo za dostop preko wifija in ne kot ruter. Problem sem resil tako da sem ga skonfiguriral kot ruter in ko je use delalo kot mora sem ga povezal v lan. Drugace ni slo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po optiki dobim signal in gre nato na modem, pa na tv, telefon in na ruter. Iz ruterja po žiči na en računalnik in še na drugi.
Wifi pa naj bi bil za notebook. Nastavljeno je na tovarniške nastavitve, brez zaščite. Vsak, ki ima wifi kartico se bi lahko priklopil.
Na drugih omrežjih, n.pr. pri sosedih, se moj notebook takoj poveže, doma pa nič.
Ko je bil nov je vse delovalo, sedaj pa ne gre. Notebook najde signal, samo takoj pade dol, res je 80% signala. Ruter je blizu sten, ki so beton, tako, da poberejo veliko signal.
Led za povezavo stalno utripa, ki bo morala po navodilih biti off, ko je povezan.
Berem navodila.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V lastnostoh mrežne kartice pojdi na zavihek Wireles networks. Klikni add in vpiši ssid, vrsto enkripcije in geslo. Obkljukaj Connect even if this network is not broadcasting. Premakni novo dodano povezano na vrh spiska. Če se ne bo po tem samo povezalo poskusi kliknit repair (desni klik na wifi ikono v trayu). Tako sem sam rešil ko se mi asusov netbook ni hotel povezati na netgear router.
Če to ne bo pomagalo poskusi naložiti na ruter nov firmware.

Edit: Ruter je bil wgr614
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni