|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2005 2:57 pm Naslov sporočila: Generiranje melodij |
|
|
Pozdravljeni!
Skušam napisati program v asemblerju za PIC 16F877, ki bi mi preko piskača zaigral neko melodijo.
Težava je v tem, da s timerjem 0 lahko krmilim samo eno časovno periodo, ki jo uporabim za frekvenco tona ali pa za časovno periodo takta. Kaj obstaja še kakšen časovnik s katerim bi lahko določil oboje? Vem, da obstaja še TMR1, ki ga še nisem uporabljal in TMR2, ki sem ga uporabil pri PWMu. Kaj je mogoče imeti več timerjev istočasno?
Bolj nerodna metoda bi bila da bi timer0 predpisal generacji tona in potem nekako računsko določil potrebno število "nihajev" za vsak ton posebej, da bi določil enake časovne periode takta. Vendar se mi zdi ta metoda preveč okorna in slabo prilagodljiva spremembam v programu.
LP Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2005 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če bi uporabil PWM in bi spreminjal frekvenco?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni