www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem z ikonami v XP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LISAC
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jan 2010 6:57
Aktiv.: 0.11
Kraj: ŽeleznikI

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 7:21 am    Naslov sporočila: icon_angry Problem z ikonami v XP Odgovori s citatom

Lep pozdrav. Na novo sem namestil Windows Xp in sem se nekaj igral z nastavitvami za odpiranje ikon. Sedaj mi vse mape oz. pogone v računalniku, ko dvakrat kliknem nanjo, ne odpre s funkcijo OPEN, ampak mi jih odpre v pogledu SEARCH. Zgleda, da sem nekje nastavil, da je prioriteta za mapo oz. pogon SEARCH in ne OPEN. Če kdo karkoli v zvezi z mojim problemom ve, ga naproščam za pomoč, saj je problem zelo moteč. Lep pozdrav
LisaC
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri odprti mapi uporabiš View->Explorer Bar->Folders, potem pa mogoče še Tools->Folder Options->View->Apply To All Folders.

LP!
Nazaj na vrh
LISAC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom poskusil ja, zaenkrat hvala.
Nazaj na vrh
LISAC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem probal, kot si rekel, pa ni nič drugače, vsi pogoni in mape, ko jih 2x kliknem se mi odprejo pod funkcijo Search. LP
LisaC
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.45
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta funkcija verjetno ni Search kot iskanje temveč je Search za iskanje programa, s katerim se lahko odpre neka neznana datoteka.

To je posledica virusa na računalniku, ti virusi se prenašajo večinoma preko USB ključkov...

Antivirus, full system scan in bo zadeva odpravljena (drugače pa se lahko ročno pobriše skrita datoteka Autorun.ini nekje na disku)

P.S.:
Disk se alhko odpre iz mojega računalnika -> desni klik - razišči (explore)

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
benja8151
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Dec 2009 18:54
Aktiv.: 0.63
Kraj: Pivka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel podoben problem, le da se mi datoteke niso odprlez raziskovalcem, vendar je spraševalo po programu, ki bi to naredil (kot je rekel Dexboy). Sam se nisem obremenjeval z reševanjem problema ampak sem enostavno poiskal odlično alternativo raziskovalcu : Powewdesk. Program je v bistvu raziskovalec in pregledovalnih arhivskih datotek v enem, poleg tega pa je brezplačen. Priporočam ti, da ga namestiš, vseeno pa morda težavo lahko rešiš tako, da v raziskovalcu greš pod vrste datotek in tam izbereš file folder, za privzeto dejanje pa nastaviš Odpri.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.45
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

benja8151 je napisal/a:
Tudi jaz sem imel podoben problem, le da se mi datoteke niso odprlez raziskovalcem, vendar je spraševalo po programu, ki bi to naredil (kot je rekel Dexboy). Sam se nisem obremenjeval z reševanjem problema ampak sem enostavno poiskal odlično alternativo raziskovalcu : Powewdesk. Program je v bistvu raziskovalec in pregledovalnih arhivskih datotek v enem, poleg tega pa je brezplačen. Priporočam ti, da ga namestiš, vseeno pa morda težavo lahko rešiš tako, da v raziskovalcu greš pod vrste datotek in tam izbereš file folder, za privzeto dejanje pa nastaviš Odpri.

To je ena varianta, še vedno pa je priporočljivo tudi, da se požene full system scan -virus se lahko (in se bo, če se bo le mogel!) širi naprej na druge računalnike!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 3 dni