|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LISAC Član

Pridružen-a: Čet 14 Jan 2010 6:57 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.11 Kraj: ŽeleznikI
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 7:21 am Naslov sporočila: Problem z ikonami v XP |
|
|
Lep pozdrav. Na novo sem namestil Windows Xp in sem se nekaj igral z nastavitvami za odpiranje ikon. Sedaj mi vse mape oz. pogone v računalniku, ko dvakrat kliknem nanjo, ne odpre s funkcijo OPEN, ampak mi jih odpre v pogledu SEARCH. Zgleda, da sem nekje nastavil, da je prioriteta za mapo oz. pogon SEARCH in ne OPEN. Če kdo karkoli v zvezi z mojim problemom ve, ga naproščam za pomoč, saj je problem zelo moteč. Lep pozdrav
LisaC |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri odprti mapi uporabiš View->Explorer Bar->Folders, potem pa mogoče še Tools->Folder Options->View->Apply To All Folders.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LISAC Član

|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom poskusil ja, zaenkrat hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LISAC Član

|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem probal, kot si rekel, pa ni nič drugače, vsi pogoni in mape, ko jih 2x kliknem se mi odprejo pod funkcijo Search. LP
LisaC |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.45 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta funkcija verjetno ni Search kot iskanje temveč je Search za iskanje programa, s katerim se lahko odpre neka neznana datoteka.
To je posledica virusa na računalniku, ti virusi se prenašajo večinoma preko USB ključkov...
Antivirus, full system scan in bo zadeva odpravljena (drugače pa se lahko ročno pobriše skrita datoteka Autorun.ini nekje na disku)
P.S.:
Disk se alhko odpre iz mojega računalnika -> desni klik - razišči (explore) _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benja8151 Član

Pridružen-a: Pet 18 Dec 2009 18:54 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.63 Kraj: Pivka
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem imel podoben problem, le da se mi datoteke niso odprlez raziskovalcem, vendar je spraševalo po programu, ki bi to naredil (kot je rekel Dexboy). Sam se nisem obremenjeval z reševanjem problema ampak sem enostavno poiskal odlično alternativo raziskovalcu : Powewdesk. Program je v bistvu raziskovalec in pregledovalnih arhivskih datotek v enem, poleg tega pa je brezplačen. Priporočam ti, da ga namestiš, vseeno pa morda težavo lahko rešiš tako, da v raziskovalcu greš pod vrste datotek in tam izbereš file folder, za privzeto dejanje pa nastaviš Odpri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.45 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
benja8151 je napisal/a: |
Tudi jaz sem imel podoben problem, le da se mi datoteke niso odprlez raziskovalcem, vendar je spraševalo po programu, ki bi to naredil (kot je rekel Dexboy). Sam se nisem obremenjeval z reševanjem problema ampak sem enostavno poiskal odlično alternativo raziskovalcu : Powewdesk. Program je v bistvu raziskovalec in pregledovalnih arhivskih datotek v enem, poleg tega pa je brezplačen. Priporočam ti, da ga namestiš, vseeno pa morda težavo lahko rešiš tako, da v raziskovalcu greš pod vrste datotek in tam izbereš file folder, za privzeto dejanje pa nastaviš Odpri. |
To je ena varianta, še vedno pa je priporočljivo tudi, da se požene full system scan -virus se lahko (in se bo, če se bo le mogel!) širi naprej na druge računalnike! _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni