|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.17 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 5:21 pm Naslov sporočila: napajalnik -> rs232 -> pc |
|
|
Da ne bom smetil teme o napajalniku nr.5 sem odprl novo.
Ker spremljam dogajanje tega napajalnika se mi cedijo sline okoli njegove povezave z pc-jem, sem prišel do ideje, da bi svoj napajalnik, ki je 2x40V/3A, malo nadgradil.
Meril bi oba kanala in sicer napetost in tok. To bi realiziral z AVR-jem, kateri bi pošiljal podatke preko rs232 na com port, lahko tudi na USB.
Do tukaj vse OK.
Zatakne se pri prikazu podatkov na pc-ju. Rad bi imel izpis napetosti in toka za vsak kanal posebej, moč in časovni grafični prikaz za en kanal po izbiri (napetost in tok, mogoče še povprečno moč na bremenu).
Ker nimam pojma o pisanju programov za pc-je....
VolkD ?
Bi bilo možno oskubit program (spodnji link) za moj namen?
Po dogovoru seveda.
http://www.elektronik.si/phpBB2/download.php?id=18124 _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda se vse da. Hudič pa je vedno v podrobnostih..... na koncu boš spoznal, da je lažje narediti kar mojega v celoti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.17 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
To že. Ampak trenutno nisem v stanju, da bi naredil še en napajalnik.
Posebej me mika povprečna moč na bremenu. Ta podatek bi mi velikokrat pregnal marsikateri oblak.
No ja, danes rojena ideja. Bom malo prespal, da stvar dozori.  _________________ - Absens, carens -
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janbar Član

Pridružen-a: Sre 15 Nov 2006 17:59 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.36 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2009 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
V kolikor gre za enostaven prikaz se da naredit program v kakšnem Delphi-ju sorazmerno hitro. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2009 6:32 pm Naslov sporočila: Re: napajalnik -> rs232 -> pc |
|
|
kose19 je napisal/a: |
... izpis napetosti in toka za vsak kanal posebej, moč in časovni grafični prikaz za en kanal po izbiri (napetost in tok, mogoče še povprečno moč na bremenu)... |
Zaradi poenostavitve bi bil dovolj tudi izpis enega kanala. Namesto softwersko bi pač preklapljal ročno. Na grafu bi bila dovolj napetost in tok. Povprečno moč pa bi bilo lepo, če bi podatke iz grafa preračunal in izpisoval v enem 'okencu' zraven.
Če bo projekt zagledal luč sveta ga bom dokumentiral in napisal kak prispevek  _________________ - Absens, carens -
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni