www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Foto postopek
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stealth.us
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2005 11:55 pm    Naslov sporočila:  Foto postopek Odgovori s citatom

Na strani od Carpediema sem prebral kako je potrebno narediti fotopostopek, vendar sem naletel na tezavo. Ce prav razumem mora biti pri printanju na prosojnico črna črta tam, kjer bo potekala povezava, ali mora biti shema 'invertirana'?

Najlepsa hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 4:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je odvisno, kakšen fotolak boš uporabljal.

Če boš npr. uporabljal POSITIV20, je tako kot si opisal.
Če pa boš uporabljal kakšen lako kot npr. P501, pa mora biti shema invertirana.

PS: Na forumu boš dobil kar dosti podatkov glede tega. Poglej si malo starejše teme.
Ena takih je:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=217&highlight=p501
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
toshiba
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana - Šiška

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdi se mi da je P501 tudi pozitivni lak, tako da je postopek isti kot pri pozitiv 20.

Lp
Nazaj na vrh
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabil bom ploščico, ki že ima nanešen lak, kakšen je postopek tam, če slučajno ne najdem med iskanjem informacije?
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

P-501 je pozitivni lak, tako kot Positiv 20 sprej.
Kupljene lakirane ploščice so prav tako pozitivne, tako da je film pri vseh enak.
Zanima me, kakšne so cene lakiranih ploščic v trgovini, ker sem razmišljal, da bi ponudil ploščice z nanešenim fotolakom P-501 ker se dobro obnese, pa tudi nanašanje ni tako težko, ko enkrat osvojiš sistem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.96
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V ceniku HTE je ploščica enostransko oslojenega vitroplasta euro formata 700sit
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 9:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V CIP MB pa stane 900SIT.
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem za napačno informacijo. Vedno sem imel v glavi, da je P-501 fotonegativen. Ga imam že nekaj časa v omari,da bi ga testiral, pa sem vedno odlašal, ker sem mislil, da moram sprintati negativ in sem bil prelen za to(čeprav je za to potreben le kakšen klik v programu), pa še časa za neuspele poskuse si nisem hotel vzeti. Zdaj pa vidim, da sem imel napačno informacio v mislih.

Očitno me je zmotil naslov teme v tem postu:
Alternativa Fotopositivu kjer je bilo v njej govora o tem laku in o P-500, ki naj bi bil fotonegativen, pa ga ni bilo nikjer najti.

Nazadnje urejal/a egomez Čet Sep 15, 2005 2:33 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, če bi bili kandidati, bi jaz ponudil euro format ploščice 100x160mm po cca 400sit/kos, oslojeno s P-501.
Če bodo kandidati bom najbrž šel v izdelavo večje količine. Poleg standardnega euro formata bi lahko ponudil še nekaj dodatnih dimenzij.
če koga zanima naj mi pošlje na mail.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 16, 2005 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo.

Včeraj sem preizkusil ta postopek in moram rečti, da sem bil prijetno presenečen nad delovanjem Smile Sicer mi je prvič pobralo polovico kontakov, a že naslednji poskus je bil dih jemajoč Smile Flumaster sem kar pospravil Razz

Najlepša hvala vsem, ki ste mi pomagali!
Nazaj na vrh
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 24, 2005 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem se zopet spravil k stvari in poskusil narediti en programator, vendar mi nikakor ni uspelo Smile Pa me sedaj zanima, za koliko časa namočite vezje v cevosan?
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.43
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 24, 2005 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evil or Very Mad Veš kaj? Evil or Very Mad Ob vem napisanem o izvedbi izdelave tiskanine s pomočjo fotopostopka na tem forumu ti predlagam, da najprej prebereš to. Če potem ne bo kaj jasnega pa vprašaj!

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 24, 2005 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Evil or Very Mad Veš kaj? Evil or Very Mad Ob vem napisanem o izvedbi izdelave tiskanine s pomočjo fotopostopka na tem forumu ti predlagam, da najprej prebereš to. Če potem ne bo kaj jasnega pa vprašaj!

Lp, Frenki

Žal tega podatka ne najdem... Sem pa prebral na tej strani ( http://carp3di3m.s5.com/ ), da on odstrani ploščico iz cevosana po parih sekundah, če jaz naredim isto mi ostane ves lak na ploščici in ploščice sploh ne zjedka.
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.24
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 24, 2005 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki ti je želel povedati, da imaš 5 strani debate na to temo.
Poglej, naslov je Izdelava tiskanine od A do Ž ! Preberi, pa boš vse znal. Pa še to. Cevosan je preagresiven. Daj 1l cevosana v 5l kanistr in dolij mal več kot 4l vode. Jaz uporabljam raztopino 7%, cevosan je pa mislim da 32%.

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 24, 2005 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha hvala. In kako dolgo se pusti ploščica v tej raztopini?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni