www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

RFM22S pomoč (bascom)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 4:39 pm    Naslov sporočila:  RFM22S pomoč (bascom) Odgovori s citatom

V bascomu se mučim napisati nek program z uporabo modula RFM22. Glede na to, da nisem najbolj vešč v SPI in še nikoli nisem naredil nič konkretnega s temi moduli, si pomagam s sample kodo (bascom tečaj). Sedaj pa me zanima če je inicializacija RFM12B in RFM22S podobna, ker v datasheetu še nisem izlušil nič uporabnega.

Koda:
  Podatek = &H82D8 : Gosub Poslji                           'Power managment command
  Podatek = &HC0E0 : Gosub Poslji                           'RFM12 - LB Det./Clock Div. Command ';Vlb = 2.2 V ';Clock output = 10 MHz
  Podatek = &H80D7 : Gosub Poslji                           'Configuration Command;el : Enable TX register = 1;ef : Enable RX FIFO buffer = 1;Select 433 MHz band;Select 12 pF crystal load capacitor
  Podatek = &HC2AB : Gosub Poslji                           ' Datafilter Command;al : Clock recovery auto lock = 1;ml : Clock recovery lock control = 0;s : 0=digital, 1=analog filter = 0;DQD threshold = 3
  Podatek = &HCA81 : Gosub Poslji                           'FIFO / Reset Mode Command;al : 0=Sync Pattern, 1=Always = 0;ff : FIFO fill = 0;dr : Disable high sens. Reset = 1;FIFO IT level = 8
  Podatek = &HE000 : Gosub Poslji                           'Wake-Up Timer Command;T wakeup = 0 ms
  Podatek = &HC800 : Gosub Poslji                           'Low Duty-Cycle Command;en : Enable low duty-cycle = 0;Duty-cycle = N/A
  Podatek = &HC4F7 : Gosub Poslji                           ';AFC automatic mode = Offset always;st : Strobe edge = 0;fi : Fine mode = 1;oe : Offset register enable = 1;en : Calculate offset = 1;Range limit = +3fres to -4fres;Max. Deviation = +7.5kHz to -10kHz

Imam pa tudi vprašanje ali je ti. "Podatek" sestavljen iz naslova registra in podatka ali je to vse skupaj en velik podatek? Ni mi pa tudi jasno kakšna je razlika v programiranju 16bit FIFO (RFM12) ter 64byte FIFO (RFM22) registrov?

Vsakega ki se je že srečal s temi moduli bi prosil naj mi malo pomaga.

Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S temi moduli nisem delal prav zato ker mi se zdijo zapleteni, saj mi RFM12 zadostuje za tisto kaj jaz rabim.
No v prilogi je en program mogoče boš iz njega izluščil nekaj korisnih informacij. Program ni pisan v Bascomu, lahko pa je v pomoč, tudi sam sem si pri RFM12 pomagal s programom ki je bil pisan v C-ju.

rfm22_transmit_demo.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  rfm22_transmit_demo.pdf
 Velikost datoteke:  89.34 KB
 Downloadano:  22 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zlobni
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 22:18
Aktiv.: 0.11
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je to kdo testiral?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
compaq
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Mar 2009 12:53
Aktiv.: 0.50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2011 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
S temi moduli nisem delal prav zato ker mi se zdijo zapleteni, saj mi RFM12 zadostuje za tisto kaj jaz rabim.
No v prilogi je en program mogoče boš iz njega izluščil nekaj korisnih informacij. Program ni pisan v Bascomu, lahko pa je v pomoč, tudi sam sem si pri RFM12 pomagal s programom ki je bil pisan v C-ju.

@Vlado..a ti je uspela komunikacija z RFM12?

bi bil tako dober pa pripel kodo, ker se ravno sam z tem ukvarjam in bi mi prav prišla še kakšna pomoč....

lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni