|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 4:39 pm Naslov sporočila: RFM22S pomoč (bascom) |
|
|
V bascomu se mučim napisati nek program z uporabo modula RFM22. Glede na to, da nisem najbolj vešč v SPI in še nikoli nisem naredil nič konkretnega s temi moduli, si pomagam s sample kodo (bascom tečaj). Sedaj pa me zanima če je inicializacija RFM12B in RFM22S podobna, ker v datasheetu še nisem izlušil nič uporabnega.
Koda: |
Podatek = &H82D8 : Gosub Poslji 'Power managment command
Podatek = &HC0E0 : Gosub Poslji 'RFM12 - LB Det./Clock Div. Command ';Vlb = 2.2 V ';Clock output = 10 MHz
Podatek = &H80D7 : Gosub Poslji 'Configuration Command;el : Enable TX register = 1;ef : Enable RX FIFO buffer = 1;Select 433 MHz band;Select 12 pF crystal load capacitor
Podatek = &HC2AB : Gosub Poslji ' Datafilter Command;al : Clock recovery auto lock = 1;ml : Clock recovery lock control = 0;s : 0=digital, 1=analog filter = 0;DQD threshold = 3
Podatek = &HCA81 : Gosub Poslji 'FIFO / Reset Mode Command;al : 0=Sync Pattern, 1=Always = 0;ff : FIFO fill = 0;dr : Disable high sens. Reset = 1;FIFO IT level = 8
Podatek = &HE000 : Gosub Poslji 'Wake-Up Timer Command;T wakeup = 0 ms
Podatek = &HC800 : Gosub Poslji 'Low Duty-Cycle Command;en : Enable low duty-cycle = 0;Duty-cycle = N/A
Podatek = &HC4F7 : Gosub Poslji ';AFC automatic mode = Offset always;st : Strobe edge = 0;fi : Fine mode = 1;oe : Offset register enable = 1;en : Calculate offset = 1;Range limit = +3fres to -4fres;Max. Deviation = +7.5kHz to -10kHz |
Imam pa tudi vprašanje ali je ti. "Podatek" sestavljen iz naslova registra in podatka ali je to vse skupaj en velik podatek? Ni mi pa tudi jasno kakšna je razlika v programiranju 16bit FIFO (RFM12) ter 64byte FIFO (RFM22) registrov?
Vsakega ki se je že srečal s temi moduli bi prosil naj mi malo pomaga.
_________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
S temi moduli nisem delal prav zato ker mi se zdijo zapleteni, saj mi RFM12 zadostuje za tisto kaj jaz rabim.
No v prilogi je en program mogoče boš iz njega izluščil nekaj korisnih informacij. Program ni pisan v Bascomu, lahko pa je v pomoč, tudi sam sem si pri RFM12 pomagal s programom ki je bil pisan v C-ju.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
rfm22_transmit_demo.pdf |
Velikost datoteke: |
89.34 KB |
Downloadano: |
22 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlobni Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 22:18 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.11 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pon Avg 02, 2010 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je to kdo testiral?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq Član

Pridružen-a: Tor 10 Mar 2009 12:53 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.50 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vlado je napisal/a: |
S temi moduli nisem delal prav zato ker mi se zdijo zapleteni, saj mi RFM12 zadostuje za tisto kaj jaz rabim.
No v prilogi je en program mogoče boš iz njega izluščil nekaj korisnih informacij. Program ni pisan v Bascomu, lahko pa je v pomoč, tudi sam sem si pri RFM12 pomagal s programom ki je bil pisan v C-ju. |
@Vlado..a ti je uspela komunikacija z RFM12?
bi bil tako dober pa pripel kodo, ker se ravno sam z tem ukvarjam in bi mi prav prišla še kakšna pomoč....
lp
_________________ Za vsakega drifterja raste robnik!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni