www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nemški Win7

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 10:24 am    Naslov sporočila:  Nemški Win7 Odgovori s citatom

Če kupim PC v nemčiji in zraven dobim nemške Win7 Home Premium

- ali jih lahko legalno spremenim v slovenske ?
- ali jih lahko legalno spremenim v angleške ?
- se da zgoraj omenjeni operaciji izvesti vsaj nelegalno ?

LP

Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nemški so platforma in jih z MUI SLO ne moreš povozit, ker gre MUI SLO samo preko angleške platforme.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje (prijatelj) dobiš slovenske ali angleške win (image dvdja), inštaliraš, vpišeš svojo serijsko št. win, ki si jih dobil ob računalniku in zadeva je rešena.

Jaz sem tako kupil slo win7 (ker se baje v dloveniji v dsp obliki drugih ne da dobiti), inštaliral angleške in vpisal kodo za slovenske. Dela brez problema.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gregaa
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Jun 2009 16:46
Aktiv.: 0.55
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

čisto preprosto se da spremenit v slo
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregaa je napisal/a:
čisto preprosto se da spremenit v slo

In to je neka pomoč Brick wall

gregaa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na forumu maš dosti na to temo samo malo poišči Exclamation
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gregaaaa, ne Home Premium se ne da spremenit. Tudi Professional se ne da spremenit. Edini ki podpirajo spreminjajnje jezika, ko so že inštalirani so enterprise in ultimate, preko MUI. Ostale verzije ne podpirajo MUI.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 2:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
Gregaaaa, ne Home Premium se ne da spremenit. Tudi Professional se ne da spremenit. Edini ki podpirajo spreminjajnje jezika, ko so že inštalirani so enterprise in ultimate, preko MUI. Ostale verzije ne podpirajo MUI.

To ravno ne drži kakor vem of Professional naprej gre brez problema.
Če odtipkaš v Googla "MUI" + "Windows 7 professional", dobiš na to temo kar nekaj zadetkov in tudi pozitivnih odgovorov, da gre, ne glede nato da MS pravi, da to ne gre.
Prvi zadetek z Googla (ostali so enaki, verjamem pa da je nekdo tudi script napisal):
Koda:
MUI can be also installed on Professional edition avaliable at MSDNAA:

Run CMD as administrator and type:
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:(path to lp)

then:
bcdedit /set {current} locale (your locale)

and:
bcdboot %WinDir% /l (your locale)

Then in registry:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages
remove key en-US

Reboot and it's done

Nekateri jemljete informacije iz MS strani ali kje drugje (običajno so to informacije prepisane iz MS strani) za končne.
Neštetokrat se je na Winsih naredilo marsikaj, kar po informacijah MS nikakor ni mogoče.
Razumem vse, ki imajo probleme z angleščino, vendar vseeno, google skoraj vse ve, samo pravilno ga je treba vprašat Exclamation
Seveda to drži 100% če imaš inštalirano US(Eng) verzijo Win7, ne morem pa trditi, da to drži za DE verzijo, čeprav ne vidim razloga zakaj ne bi,
saj če pogledamo: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages
remove key en-US
bi bilo potem remove de-DE in po restartu bi moral biti ustrezni MUI.

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.
Rešitev, ki jo je predlagal Bluphenix v tretjem prispevku te teme, bi bila zame sprejemljiva

LP

gregaa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix, vse se da narediti! Imam orginal verzijo Professional iz MSDNAA. Slo jezik sem namestil preko vistalizatorja, ker drugacče res ne gre. Kot sem prej rekel malo poglej po forumu maš dosti na temo win7 . Prepričan sem, da gre namestiti slo jezik na vse verzije win7 preko zgoraj navedenega, prav tako velja ta program za visto, razen ultimate kjer lahko jezike namestiš preko posodobitev.
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregaa, u pa res, inštalirat moraš 3rd party program da lahko to narediš. Žal je to zame nesprejemljivo. Ko ta 3rd party program odinštaliraš zadeva še vedno ohrani jezik, ki si si ga inštaliral?

jaka57: zanimivo. Ok, zadeva se z nekaj "hekanja" da, priznam motil sem se. Je pa vprašljivo, ali to dela na vseh verzijah, ker dokler tega nekdo ne sproba ne boš vedel.

Jaz sem recimo dobil italijanske XP polek laptopa. Iskal sem navodila kako bi spremenil v slovenščino ali angleščino. Našel sem navodila podobna tvojim, vendar na italijanski verziji niso delovala, nato sem videl da se je dalo take spremembe delati le na angleški verziji windows XP, zakaj nimam pojma. Zato takih podvigov pri W7 niti nisem probal. Preptosto sem pobral angleško verzijo W7 inštaliral in vpisal mojo kodo. Meni je bil ta pristop mnogo lažji.

Google pa mi ne poda nobene pametne povezave kako to narediš v Windows 7 Home Premium, kar je želel avtor teme. Ali način s "hekanjem" deluje tudi na tej verziji win7?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni