www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnete december 2009
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.92
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 4:44 pm    Naslov sporočila:  Kaj trenutno počnete december 2009 Odgovori s citatom

Jah, tudi meni ne uspe vse. Sem poskusil narediti malo močnejši napajalnik.....

SANY0002a.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  226.67 KB
 Pogledana:  112 krat

SANY0002a.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.30
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš pa vsaj toplo v delavnici...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.71
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 5:52 pm    Naslov sporočila: icon_sad Re: Kaj trenutno počnete december 2009 Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Jah, tudi meni ne uspe vse. Sem poskusil narediti malo močnejši napajalnik.....
Shocked
Think
Koliko watov pa je imel tale napajalnik da je aluminijasta rebra stalil Question

GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.42
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Surprised Shocked

Wikipedia: Topnost vodika v aluminiju je do 660ºC zelo majhna (0,39 cm³/kg) pri tej temperaturi pa skokovito naraste skoraj za 20 krat (6,9 cm³/kg). Zlitinski elementi zelo spreminjajo topnost....

trully1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20
Aktiv.: 0.91
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes dobil novo igračko -LA16032 od ZeroPlus. Sedaj berem navodila comp

LA.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  122.26 KB
 Pogledana:  52 krat

LA.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
upor_nik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00
Aktiv.: 2.24
Kraj: vipavska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD:

Po mojih izračunih, bi ohranil tista hladilna rebra, če bi začel pri temperaturi hlanilnih reber +80 C vsipati nanje jajca pripravljena za cvrtje. Potreboval jih bi cca 250. Res je tudi, da bi bile samo zadnjih 5 jajc užitnih. Torej- dovedena toplota - odvedena toplota = 5 cvrtih jajc . Ma ne se sekirat!!

!!!! Nobeden poizkus ni neuspešen,,,, samo več imformacij je !!!

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko sem nahitro pogledal sliko, mislil sem namreč da si preveč navil centralno gretje in se je stopil radiator v sobi. Rolling Eyes Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70653.38

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sumljiva mi je Darkotova slika sumljiva..... Rolling Eyes
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri polprevodnik pa naj bi zdržal tako temperaturo? Rolling Eyes Darko tole je moral bit en drug trik. Si ga s kakim brenerjem kuril?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31
Aktiv.: 1.84
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fotošop, google morda? Že mora biti nekaj, kaj točno pa ve samo VolkD Very Happy (pa še rima se) Da še jaz povem kaj delam: izdelal sem vezje za preklop med 2 ledicama. Zašušljal sem v stikalu Very Happy Zdaj se vklaplja samo rdeča ledica... Bo treba uporabiti 2 stikali Very Happy
PS: VolkD, a je to slučajno bilo v kakšnem požaru? Pa da je od kakšnega ojačevalnika ne od usmernika? (samo sklepam)

Lep pozdrav,
Rok

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.56
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Meni je bilo pa čudno, zakaj bi radiator napackan s purpenom pobarval z bronzo Smile
Pa se mi je zdelo, da je purpen srebrno pobarvan, ampak sem naivno verjel, da so se rebra res stopila. Brick wall Laughing
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.51

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda,da jim je v Cernu en snop ušel v omenjeno hladilno rebro... Very Happy

Sicer pa :vsak dan se kaj naučimo...
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.66
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšnega vraga si pa spustil gor Shocked ?
Drugače pa pišem seznam komponent potreben za popravilo plate iz pralnega stroja.

jezikač
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21
Aktiv.: 0.83
Kraj: swamp

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 10:19 pm    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

Po moje je nekje izvohal škarten hladilnik, pa se hvali z močnim napajalnikom Dancing

Vi mu pa vse verjamete. LOL Razz

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Naslednja
Stran 1 od 18

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni