|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
-=davor=- Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 21:17 Prispevkov: 133 Aktiv.: 0.62 Kraj: PTUJ
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 2:42 pm Naslov sporočila: Novo leto in windows XP |
|
|
Danes sem reševal dva čudna primera, kjer se jim je račun na XP sistemu avtomatsko zaklenil z geslom...
gesla nisem mogel na noben način s "boot programom" izbrisati, zato sem na koncu uporabil edino še logično rešitev, kjer sem sistemsko uro premaknil za 1mesec nazaj. s tem se je windows ponovno odklenil
je imel kdo podobno težavo? _________________ "Nikoli ne veš, kaj imaš, dokler tega nimaš" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za odklepanje zaklenjenih win xp obstajajo razni programrački na netu, ki ti windowse odklenejo. Narejeni so v linuxu, so majhni in jih zapečeš na cd, ki je zagonski. Pogooglaj, jih je veliko in so zastonj.
Zaženeš računalnik tako, da sistem zažane s cd-ja, tega, ki si ga zapekel. Potrdiš v meniju ali dveh odklepanje in voila... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-=davor=- Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 21:17 Prispevkov: 133 Aktiv.: 0.62 Kraj: PTUJ
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za to stran.
Saj sem poizkusil s temi programi, vendar brez uspeha zato sem logično premislil in windows domače povedano zaje... tako da sem spremenil sistemski datum na 2.12.2009 nato se je dalo priti v sistem brez zahtevanega gesla
L.P. _________________ "Nikoli ne veš, kaj imaš, dokler tega nimaš" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.45 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo če spreminjate sistemski datum, se zna zgoditi, da se kakšen MSN noče več zagnati... itd  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FeBo Član

Pridružen-a: Tor 06 Maj 2008 15:18 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.19 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem reševal dva zaklenjena računalnik. Zadevo sem rešil tako, kot ste že napisali. V biosih sem spremenil datum. To mi je omogočilo da sem prišel v windowse. Nato sem z interneta potegnil programček AccExp . Razpakiral v mapo system32 in zagnal cmd. Potem še samo vtipkaš: accexp "uporabniško ime" never
Zadeva pri meni deluje.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilko Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52 Prispevkov: 267 Aktiv.: 1.12 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem poskusil spremeniti datum pa vseeno se nemorem prijavit  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.64 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2010 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Windows 7 FTW  _________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni