www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vgraditev stropnih lučk,takih kot so pri BMW,Audi,...,

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
saniboj
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 3:13
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 3:45 am    Naslov sporočila:  Vgraditev stropnih lučk,takih kot so pri BMW,Audi,..., Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zadnje čase se sprašujem kako bi popestril svoje življenje in si poiskal kako zanimivo delo in ker sem eden od tistih, ki potrebujejo spremembe sem se odločil da bom prvičkrat pisal sem in vprašal za ideje in znanje drugih, torej vas elektromojstrov :biggrin: .

Odločil sem se da bi rad naredil neko spremembo na svojem Golfiću 4. Rad bi si vgradil stropne lučke, take kot so pri kakih Avdijih, BMWjih,..., ki nežno razsvetljujejo armaturno ploščo in menjalnik.:multi: :multi: :multi:
Rad bi pa da mi sveti rdeče barve, kar mislim, da bi še najbolje pasala znotraj.

Ali mi lahko svetujete kako bi se lotil tega dela, kaj vse rabim za vgraditev(kake lučke, žičke,...) in kako narediti, da se mi GolfiĆ ne zakuri na koncu? :lol:

Za vse nasvete se vam že v naprej zahvaljujem in vas še enkrat vse pozdravljam! :biggrin:
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.57
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 4:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz bi na tojem mestu uporabil LED diode, tak sem sam naredil v cliotu, sam d jaz mam vse v plavi izvedbi Very Happy ampak me še čaka dosti dela, da dokončam, vendar trenutno je izpitno obdobje na faksu tako da stoji :/

Folc
Nazaj na vrh
saniboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 5:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

folc je napisal/a:
jaz bi na tojem mestu uporabil LED diode, tak sem sam naredil v cliotu, sam d jaz mam vse v plavi izvedbi Very Happy ampak me še čaka dosti dela, da dokončam, vendar trenutno je izpitno obdobje na faksu tako da stoji :/

A maš kako slikco za pokazat?? Mr. Green

Kake pa so sploh lučke v Audiju, BMWju...? A so to tud LED lučke?
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VW ima to vgrajeno v vzvratnem ogledalu
KLIK

Audi pa ima to v stropni konzoli
KLIK

Tukaj pa je še ena slikca kako naj bi svetilo KLIK
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.69
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma to ti sveti po kabini tudi ko voziš Question
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja. Honda Jazz ima na tak način osvetljen can holder ampak ne iz stropa. Nekateri Audiji imajo tudi noge osvetljene ves čas. Če je rdeče še nekako gre, če je pa svetloba preveč bela pa moti. Vsaj mene.
Nazaj na vrh
saniboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ok še en problem...kako dati dol to stropno "luč"? Shocked
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S krampom in veliko nežnosti Very Happy

Poglej, če ima s strani kake zobce. Ponavadi zadostuje manjši izvijač in pa malo prakse. Pri Meganu gre celo tako dol, da jo samo povlečeš...

Težko reči. Poslikaj pa prilepi če ne bo šlo.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
saniboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok,zdej mi je ratalo dat to luč dol.... Applause

Zdej pa naslednje vprašanje...Katere žarnice nabavit??? Shocked

Nekaj [slovenščina je zame španska vas] gledu na tej povezavi sam ne vem če so te dobre...?
http://www.superstrela.com/content/t10hp-1l-12v
Nazaj na vrh
saniboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katere žarnice so v Audiju, te ki svetijo rdeče? Think
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te iz povezave svetijo usmerjeno naprej v kotu 140°. Če rabiš 360° potrebuješ T10-5SMD.
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi v Opel Zafira in Astra (vsaj kabrio) sem opazil to, malce drugačen način osvetljave. Svetloba sveti le po armaturi in delu, kjer je menjalnik. Čisto "soft" osvetljava. V svojega megana sem kar tole navrgel noter (ampak je malo "overkilled", svetloba preveč bela in premočna), tako da bom raje dal 2x3W warm white ali amber LED noter.

IMG_1207_800x600.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  96.68 KB
 Pogledana:  4 krat

IMG_1207_800x600.JPG

IMG_1205_800x600.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  77.13 KB
 Pogledana:  3 krat

IMG_1205_800x600.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
geslo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Sep 2009 19:17
Aktiv.: 0.20
Kraj: Pod pohorjem

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse kar rabiš je lučka od passata W8. Dobiš jo na pooblaščenem servisu. Razsvetli pol avta v rdeči barvi in kar je pa najbolj pomembno pa je, da je zadeva original. Vse kar moraš nardit je, da predelaš original konektor......

http://www.passatplus.de/umbauten/innenleuchte/w8adapter.htm

http://www.passatplus.de/umbauteile/innenleuchte/innenleuchte.htm

http://www.4style.de/werkstatt/w8leuchte.htm

http://www.memm.de/polo/innenleuchte.html

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni