|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trob Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2009 20:38 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.18 Kraj: Litija
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 2:41 pm Naslov sporočila: Merjenje flickerja UV žarnic preko zvočne kartice |
|
|
Zdravo!
Želel bi izmeriti s kakšno frekvenco utripa moja flourescentna sijalka. Baje se to da narediti na precej enostaven način. Žal sem popolni laik v elektrotehniki, zato vas seveda prosim, če bi mi čimbolj enostavno razložili, kaj in kako moram povezati.
torej; nabavil sem BPW21 fotodiodo (http://www.farnell.com/datasheets/6518.pdf in nekaj 100 ohm uporov.
baje se da v kombinaciji z 9V (?) baterijo in zvočno kartico to nekako povezati, da bi lahko zmeril utripanje. (preko 3.5 vtiča)
kako se to naredi?
lepa hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glej po internetu "sound card osciloskop". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trob Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2009 20:38 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.18 Kraj: Litija
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
preveč skic, načrtov, ne znajdem se med vsemu temu... lahko dobim enostavnejša navodila konkretno za moj primer?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da ima LED dokaj dobro karakteristiko bi znala biti celo OK. Vzami rdečo LED (lepo je če je visoko svetleča) in jo vštekaj neposredno na kartico. Led potem daj čim bližje izvoru svetlobe in poženi kakšen sound card osciloskop software. Na navadnem osciloskopu to lepo dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni