|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
levak Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 14:05 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.17 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 10:07 pm Naslov sporočila: Kje kupiti 2 polne vtičnice |
|
|
Pozdravljeni!
Delam en projekt, kjer bom z arduinom krmilil ploščo z releji, ki bodo vklapljali 230V linijo. Vse skupaj bi rad zapakiral v neko lično škatlo in glede na to, da rabim 8 vtičnic, se mi zdijo te majhne 2 polne še najbolj primerne, saj bi jih spravil veliko v majhno škatlo.
Napajal bom pumpe, 1 grelec in 1 T5 žarnico. Vse naprave imajo priklop brez ozemljitve, tako da bodo tudi te vtičnice ustrezne:)
Kje bi dobil take vtičnice (po možnosti posamezne kose za montirat)?
Ena opcija je nakup kompleta vtičnic, nosilni okvir in okrasni okvir. Vse skupaj bi zmontiral v eno Gewiss nadometno dozo...
Notri pride še tale platka: http://yourduino.com/sunshop2/index.php?l=product_detail&p=156
Rad bi naredil nekaj takega: http://www.instructables.com/id/Arduilay/
Ima kdo kak drug predlog/idejo za nekaj lepega in kompaktnega?
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.68 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš imel to nekje stalno priljučeno so za moje pojme vtičnice nesmisel. Daš vrstne sponke s konektorjem in je to to. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
levak Član

|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
O kakšnih vrstnih sponkah s konektorjem govoriš?
Se dobijo vrstne sponke, katere se lahko privijačijo na nek nosilec in da imajo nek konektor, da lahko eno stran preprosto izklopim?
Z vtičnicam bi šel zato, da čim manj predelujem prvotni priklop, da lahko stvari prodam v primeru, da mi ne ustrezajo.
Ena opcija so tudi euro vtičnice, zavzamejo malo manj prostora...
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
levak Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.68 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi vsaj malo pobrskal bi med slikami pod slovenskim geslom zelo blizu vrha našel tole in tole. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
levak Član

|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam tudi sam pomislil na tele konektorje, ampak mi rešitev z euro konektorji še bolj ustreza. Tako mi ni potrebno rezati vtikačev in zadeve samo lepo priklopim...
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.25 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da bi na črpalke in grelec peljal še zaščitne vodnike ti ni prišlo na misel? _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freshman Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.80 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 10:20 pm Naslov sporočila: Re: Kje kupiti 2 polne vtičnice |
|
|
levak je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Delam en projekt, kjer bom z arduinom krmilil ploščo z releji, ki bodo vklapljali 230V linijo. Vse skupaj bi rad zapakiral v neko lično škatlo in glede na to, da rabim 8 vtičnic, se mi zdijo te majhne 2 polne še najbolj primerne, saj bi jih spravil veliko v majhno škatlo.
Napajal bom pumpe, 1 grelec in 1 T5 žarnico. Vse naprave imajo priklop brez ozemljitve, tako da bodo tudi te vtičnice ustrezne:)
Kje bi dobil take vtičnice (po možnosti posamezne kose za montirat)?
Ena opcija je nakup kompleta vtičnic, nosilni okvir in okrasni okvir. Vse skupaj bi zmontiral v eno Gewiss nadometno dozo...
Notri pride še tale platka: http://yourduino.com/sunshop2/index.php?l=product_detail&p=156
Rad bi naredil nekaj takega: http://www.instructables.com/id/Arduilay/
Ima kdo kak drug predlog/idejo za nekaj lepega in kompaktnega?
Matej |
Že v prvem postu si napisal 2 polne in za povezavo na sliko uporabil sliko iz elektroklik.si strani.
Take naročiš prav tam (sam sem že večkrat tam naročal)
http://www.elektroklik.si/Vticnica_euro_2P_1M_10A_bez_Modul_Tem_VM20IW |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
levak Član

|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
freshman:
Imaš prav, najprej sem hotel vzeti tiste, ampak mi bo trenutna izvedba zavzela manj prostora in jih bom lažje zmontiral v pleksi ohišje. Če bi jih montiral v steno, bi sigurno vzel omenjene iz elektroklika... A sem iskal točno take, kot sem jih dobil sedaj.
Slowfly:
Ni potrebe. Vse akvaristične naprave imajo dvojno ohišje in niti nimajo zaščitnega vodnika, tako da ni potrebe po "3-polni" vtičnici... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni