www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje kupiti 2 polne vtičnice

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
levak
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 14:05
Aktiv.: 0.17
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2014 10:07 pm    Naslov sporočila:  Kje kupiti 2 polne vtičnice Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Delam en projekt, kjer bom z arduinom krmilil ploščo z releji, ki bodo vklapljali 230V linijo. Vse skupaj bi rad zapakiral v neko lično škatlo in glede na to, da rabim 8 vtičnic, se mi zdijo te majhne 2 polne še najbolj primerne, saj bi jih spravil veliko v majhno škatlo.

Napajal bom pumpe, 1 grelec in 1 T5 žarnico. Vse naprave imajo priklop brez ozemljitve, tako da bodo tudi te vtičnice ustrezne:)

Kje bi dobil take vtičnice (po možnosti posamezne kose za montirat)?
Ena opcija je nakup kompleta vtičnic, nosilni okvir in okrasni okvir. Vse skupaj bi zmontiral v eno Gewiss nadometno dozo...

Notri pride še tale platka: http://yourduino.com/sunshop2/index.php?l=product_detail&p=156

Rad bi naredil nekaj takega: http://www.instructables.com/id/Arduilay/

Ima kdo kak drug predlog/idejo za nekaj lepega in kompaktnega?

Matej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.68
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2014 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš imel to nekje stalno priljučeno so za moje pojme vtičnice nesmisel. Daš vrstne sponke s konektorjem in je to to.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
levak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2014 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O kakšnih vrstnih sponkah s konektorjem govoriš?
Se dobijo vrstne sponke, katere se lahko privijačijo na nek nosilec in da imajo nek konektor, da lahko eno stran preprosto izklopim?

Z vtičnicam bi šel zato, da čim manj predelujem prvotni priklop, da lahko stvari prodam v primeru, da mi ne ustrezajo.

Ena opcija so tudi euro vtičnice, zavzamejo malo manj prostora...

Matej
Nazaj na vrh
levak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2014 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vtičnice sem dobil na ebay-u iz Nemčije...

Če bo kdo kdaj rabil:
http://www.ebay.de/itm/311001273866?clk_rvr_id=663288303365
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.68
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2014 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi vsaj malo pobrskal bi med slikami pod slovenskim geslom zelo blizu vrha našel tole in tole.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
levak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2014 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam tudi sam pomislil na tele konektorje, ampak mi rešitev z euro konektorji še bolj ustreza. Tako mi ni potrebno rezati vtikačev in zadeve samo lepo priklopim...

Matej
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2014 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da bi na črpalke in grelec peljal še zaščitne vodnike ti ni prišlo na misel?
freshman
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16
Aktiv.: 0.80
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2014 10:20 pm    Naslov sporočila:  Re: Kje kupiti 2 polne vtičnice Odgovori s citatom

levak je napisal/a:
Pozdravljeni!

Delam en projekt, kjer bom z arduinom krmilil ploščo z releji, ki bodo vklapljali 230V linijo. Vse skupaj bi rad zapakiral v neko lično škatlo in glede na to, da rabim 8 vtičnic, se mi zdijo te majhne 2 polne še najbolj primerne, saj bi jih spravil veliko v majhno škatlo.

Napajal bom pumpe, 1 grelec in 1 T5 žarnico. Vse naprave imajo priklop brez ozemljitve, tako da bodo tudi te vtičnice ustrezne:)

Kje bi dobil take vtičnice (po možnosti posamezne kose za montirat)?
Ena opcija je nakup kompleta vtičnic, nosilni okvir in okrasni okvir. Vse skupaj bi zmontiral v eno Gewiss nadometno dozo...

Notri pride še tale platka: http://yourduino.com/sunshop2/index.php?l=product_detail&p=156

Rad bi naredil nekaj takega: http://www.instructables.com/id/Arduilay/

Ima kdo kak drug predlog/idejo za nekaj lepega in kompaktnega?

Matej

Že v prvem postu si napisal 2 polne in za povezavo na sliko uporabil sliko iz elektroklik.si strani.
Take naročiš prav tam (sam sem že večkrat tam naročal)
http://www.elektroklik.si/Vticnica_euro_2P_1M_10A_bez_Modul_Tem_VM20IW
Nazaj na vrh
levak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2014 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

freshman:
Imaš prav, najprej sem hotel vzeti tiste, ampak mi bo trenutna izvedba zavzela manj prostora in jih bom lažje zmontiral v pleksi ohišje. Če bi jih montiral v steno, bi sigurno vzel omenjene iz elektroklika... A sem iskal točno take, kot sem jih dobil sedaj.

Slowfly:
Ni potrebe. Vse akvaristične naprave imajo dvojno ohišje in niti nimajo zaščitnega vodnika, tako da ni potrebe po "3-polni" vtičnici...
Nazaj na vrh
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2014 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podjetje Gewiss ima v svojem prodajnem programu tudi ohišja in elemente za ta ohišja med tem stikala in tudi navadne dvopolne male vtičnice. Ker je vse modularno je prikladno za take DIY projekte. Imajo tudi samo slepe pokrovčke. Tako si lahko izbereš večje ohišje in v del ohišja namestiš še svojo elektroniko drugi del pa imaš svoje vtičnice. Več si poglej na www.gewiss.com
Njihove produkte pa lahko kupiš v večjih elektrotehničnih trgovinah.

Elementi:
www.gewiss.com/prv/en/products/catalogue.l_ZP3000000000000001000023848900000.html

Ohišje:
www.docstoc.com/docs/71859174/ENCLOSURES-_-SURFACE-MOUNTING-MODULAR-COMPONENTS
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni