|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 12:23 pm Naslov sporočila: Ohišje z vtikačem in vtičnico |
|
|
Iščem ohišja z vtičnico in vtikačem, primer je recimo pri conradu artikel 522880.
Torej, če kdo ve še za kakšne alternative, kar na plan z njimi. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa temu Conradovemu manjka?
Kaj pravzaprav hočeš, kakšne zahteve?
Ali naj ostali podpiramo lenobo in iščemo namesto tebe? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni ti potrebno pametovati o moji lenobi. Če slučajno veš še za kakšen model, potem povej. Iskanje alternativ je lahko zelo mučno in dolgotrajno in koristi vsem, tudi komu, ki samo pofirbca. Čez čas se po spomnil, da je nekdo nekje to iskal in bo najprej poiskal tu.
Da obrazložim: spletne trgovine imenujejo taka ohišja kakor jim paše oz. jih včasih jim rečejo kar enclosure ali case. Slabo napisane aplikacije za "online" trgovine imajo slabo preglednost in niti ne omogočajo normalnega pregledovanja vseh par tisoč zadetkov. Tudi filtriranje po posameznih ključnih besedah ne deluje, saj je potrebno tak izdelek smiselno opisat. Sem na žalost sodi tudi farnell. Da hte sploh ne omenjam, ker niti podatkov o posameznih komponentah nimajo. In sedaj smo spet pristali na popolnoma offtopic, ker se namesto predlogov ukvarjamo o smiselnosti vprašanja in samega početja nečesa.
Splošno iskanje na fanerllu vrže ohišja z UK vtikači. Tole: 4190014 je pa "connector box" pri čemer se tudi iz datasheeta ne vidi niti kode izdelka niti to ali ima na sprednji/zadnji (kakor vzameš) vtičnico. In verjemi mi, če bi bil len, tega ohišja ne najdeš.
Vprašanje je bilo zelo splošno, zato pričakujem tudi tak odgovor. Če pogledaš omenjeni izdelek se vidi, da ima vtičnico in vtikač ter nekaj prostora, da notri še kaj daš. Kaj temu iz conrada manjka pa ni pomembno. Zakaj? Zato, ker ne želim predlogov kako kaj narediti, ker mi je vseeno kakšen je, samo da je, ker mi omenjeni ni všeč, ipd. Rad bi videl kaj vse se da dobiti in bom potem enega izbral ter projekt prilagodil temu kaj se dobi in ne obratno.
Da pa ne bom popolnoma offtopic v lastni temi:
Conrad: 522228, 520345 _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.05 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj imaš nekaj takšnih ohišij.
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vprašanje je bilo tako površno, da si me šele s traktatom v odzivu prepričal, da se ti splača pomagati.
Pred časom sem tudi sam iskal takšna ohišja, pa mi Conradovo ni prišlo v poštev - ker ima reže za zračenje. Kot ti je Obelix nakazal, je Bopla ena od rešitev, ohišje si lahko delno sestaviš. Potem je tu še OKW (v SLO jih zastopa Wilsonic iz Medvod), pa menda tudi TEKO in pa Strapubox. Pa v SLO je tudi (vsaj) en plastičar, ki to dela, samo da se spomnim kdo, pa bom povedal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Elektronabava nima? Bi kar po telefonu vprašal. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.58
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
A klasični razdelilec ti ustreza? Ima 1 vtikač in npr. 3 vtičnice. Imajo v vsaki elektro trgovini.
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razdelilec... hm... to pa je pa kar dobra ideja. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Razdelilec... hm... to pa je pa kar dobra ideja. |
Jaz sem ga uporabil tukaj. Problem je, da jih je običajno problem odpreti. "Vijaki" so dejansko žeblji brez zarez.  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1670 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ohišje z vtikačem in vtičnico sem nazadnje videl pri Čipu v Mariboru. Žal pa nevem dimenzij, ker [slovenščina je zame španska vas] ga le bežno opazil na polici. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če potrbuješ samo en kos ohišja, je verjetno
najbolje, da nabaviš tistega, ki ti najbolje odgovarja.
Cenovno ali pa oblikovno ali kakorkoli.
Za večje število ohišij, pa lahko dobim informacijo,
od našega šefa.
Seveda na ZS
Lp, Romc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni