|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Hi-End Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51 Prispevkov: 284 Aktiv.: 1.20 Kraj: Višnja Gora
|
Objavljeno: Sre Mar 16, 2005 9:19 am Naslov sporočila: PIC16F627 in SPI |
|
|
Lep pozdrav vsem prisotnim.
Potrebujem pomoč pri za mnoge zelo enostavnem problemu. Naj kar na začetku povem, da nimam nobenih izkušenj s PICi. Tale projekt pa tudi ni namenjen učenju le teh, temveč le uporabi že kupljenega PICa. Morda pa se ob tem tudi kaj naučim.
Pred časom sem kupil en kos PIC16F627-20/P za potrebe učenja osnov o PICih, a na koncu mi je zmanjkalo časa in učenje je odpadlo, PIC pa ostal
Potreboval bi nekoga, ki bi mi napisal čisto enostaven program, ki bi ob pritisku na tipko poslal po Four-Wire SPI Compatible Serial Control Port eno do dve vrednosti. To je vse kar potrebujem. Vem, da bi bil za to primeren kakšen manjši PIC npr. PIC10F serije ali drug 8-pinski malček, a tega imam in rad bi ga porabil.
Oblika signala je podana v prilogi. Sam SPI vodila še nisem uporabljal, zato niti ne vem ali je standarden ali ni, ker kolikor sem opazil obstaja cel kup izpeljank.
Se pravi na PIC-a je potrebno pripeljati CS, CCLK, SDI, SDO pa lahko ostane v zraku, ker bi PIC le pošiljal vrednosti, ne pa jih tudi bral.
Vrednost, ki bi jo bilo potrebno poslati je naslednja: MSB->LSB
binarno: 0000010000100000
prvih pet vrednosti je naslov, se pravi na 00 0001, druge dve vrednosti sta vrednosti za vpis in reset, ostale vrednosti pa so podatek(glej diagram).
Frekvenca CCLK ne sme biti višja od 2MHz.
Če mi je kdo pripravljen priskočiti na pomoč se mu najlepše zahvaljujem, če pa se kje srečamo pa mu plačam tudi pijačo
lp,
Leon
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
23.67 KB |
Pogledana: |
60 krat |

|
_________________ Music is a part of my life, DIY is my life ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hi-End Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51 Prispevkov: 284 Aktiv.: 1.20 Kraj: Višnja Gora
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2005 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot kaže nobeden nima časa za moje potrebe, kar razumem. Nič potem se bom sam lotil te naloge. Inštaliral bom MPLAB in se začel ubadat z zbirniško kodo
Še dobro da je Silvo veliko napisal o tem kako začeti
lp,
Leon
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2005 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer sem ti hotel kaj pametnega odgovorit, oziroma pomagat glede tvojega problema. Pa sem samo ugotovil, da ta PIC nima HW SPI vmesnika in potem je potrebno napisat malo več kode, kar pa se mi po pravici povedano ne da ravno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hi-End Član

|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2005 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja vem da nima HW SPI vodila, a kljub temu ne bi smelo biti to preveč zakompicirano. Mal inicializacije, branje tipke, postavljanje kontrolnega signala (CS), generiranje ure CCLK in pošiljanje vrednosti na SDI.
lp,
Leon
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hi-End Član

|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2005 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nič sem že rešil s tistim kar poznam. Uporabil sem MSP430F1121 in en 74HC245 za prilagoditev nivojev. PIC pa ostaja za kakšno drugo priložnost.
Hvala vseeno.
lp,
Leon
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni