|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
witmajer Član

Pridružen-a: Sob 10 Feb 2007 15:06 Prispevkov: 45 Aktiv.: 0.20 Kraj: ZAVRH PRI GALICIJI 22 (velenje)
|
Objavljeno: Sre Feb 14, 2007 12:45 pm Naslov sporočila: KÖRTING A-100 |
|
|
KÖRTING A-100 zanima me če ima kdo kakšne podatke o njem (ele shemo ali kaj) vstavljeni izhodni tranzistorji so PT6067 PT6068
PROSIM ZA POMOČ
Nazadnje urejal/a witmajer Sre Feb 14, 2007 12:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Sre Feb 14, 2007 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko poveš kaj več, mogoče prilepiš kakšno sliko ?
_________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
witmajer Član

Pridružen-a: Sob 10 Feb 2007 15:06 Prispevkov: 45 Aktiv.: 0.20 Kraj: ZAVRH PRI GALICIJI 22 (velenje)
|
Objavljeno: Sre Feb 14, 2007 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem našel na netu sam je od PA-100 jaz pa rabim od A- 100
mal je novejši to so pa podatki
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Gorenje_Korting_PA100.pdf |
Velikost datoteke: |
1.06 MB |
Downloadano: |
136 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
micabauc Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2003 7:12 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.75 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Feb 14, 2007 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ima 2 ali 4 tranzistorje v stopnji.
Včasih smo devali notri BDW93/94??
Kritičen je pa tisti tatretji tranzistor, ki uravnava mirovni tok.
Pa uporčki so radi prekinjali !!!!!!!!!!!!!
(jajc od ojačevalca)
Nazadnje urejal/a micabauc Sre Feb 14, 2007 6:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
witmajer Član

|
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Ima 2 tranzistorja v eni stopni za en kanal
tisti tretji je pa nek BD
Levi kanal je ok desni pa je začel neki nagajat
pol je pa neslo tista dva tranzistorja.
zamenju sem jih pa ne dela
vsa napetost je na izhodu 32v (na zvočniku)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si preveril po shemi od PA-100, če se tvoj ojačevalec sploh kaj razlikuje? Glede na izhodne tranzistorje, napajalno napetost, itd mislim da je to ista zadeva. Če si zamenjal samo izhodne tranzistorje in ti jih je ponovno "skurilo" je napaka v ojačevalcu še vedno prisotna! Izhodni tranzistorji se ne "skurijo" brez razloga. Pri tako starih ojačevalcih se sam lotim popravila tako, da zamenjam vse polprevodnike, trimer potenciometre in kondenzatorje (vsaj elektrolite) - strošek za elemente za en kanal ni večji kot 15€. Če ne želiš menjati vsega, pa moraš poleg izhodnih tranzistorjev preveriti še tranzistor za mirovni tok (BD675A), trimer za nastavitev mirovnega toka, tranzistorja BC237 in BC307 pri izhodnih tranzistorjih s pripadajočima diodama 1N4148 in na koncu kot je napisal micabauc še preveriti upore, da niso prekinjeni ali celo "zakurjeni".
PS. če bi pripel kakšno sliko ojačevalca in samega vezja bi bilo zadevo dosti lažje diagnosticirat!
LP Boštjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.43 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
dipsi111 je napisal/a: |
Si preveril po shemi od PA-100, če se tvoj ojačevalec sploh kaj razlikuje? Glede na izhodne tranzistorje, napajalno napetost, itd mislim da je to ista zadeva. Če si zamenjal samo izhodne tranzistorje in ti jih je ponovno "skurilo" je napaka v ojačevalcu še vedno prisotna! Izhodni tranzistorji se ne "skurijo" brez razloga. Pri tako starih ojačevalcih se sam lotim popravila tako, da zamenjam vse polprevodnike, trimer potenciometre in kondenzatorje (vsaj elektrolite) - strošek za elemente za en kanal ni večji kot 15€. Če ne želiš menjati vsega, pa moraš poleg izhodnih tranzistorjev preveriti še tranzistor za mirovni tok (BD675A), trimer za nastavitev mirovnega toka, tranzistorja BC237 in BC307 pri izhodnih tranzistorjih s pripadajočima diodama 1N4148 in na koncu kot je napisal micabauc še preveriti upore, da niso prekinjeni ali celo "zakurjeni".
PS. če bi pripel kakšno sliko ojačevalca in samega vezja bi bilo zadevo dosti lažje diagnosticirat!
LP Boštjan |
@Boštjan točno tako kot si napisal. Si pogledal vezje od zunaj na prvi pogled . Mogoče se že na nekaterih izmed elementov od zunaj vidi da ni takšen kot mora biti.
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drugače pa premeri vse, ker se premeriti da. Preglej, če so kakšni mrzli loti. Ko boš to naredil, si eliminiral 95% napak.
_________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
witmajer Član

|
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da ni čisto enaka shema k mam na izhodni stopnji 2 tuljavci
nevem pa kako nastavim mirovni tok
mislim pa da je to nekaj k se mi z upora kar začne kadit (teče velik tok)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem ti že napisal, pripni sliko, da lahko vidimo zakaj se gre. Očitno pa je tudi, da se nisi niti toliko potrudil, da bi primerjal shemo od PA-100 s tvojo končno stopnjo . Če bi se dal na to, bi imel lahko v dobre pol ure znane vse razlike (jaz sem še zmeraj mnenja, da če razlike res obstajajo so minimalne) med omenjenima ojačevalcema.
Citiram: |
Mislim da ni čisto enaka shema k mam na izhodni stopnji 2 tuljavci |
Tuljavice na izhodu so samo zaščita pred visokofrekvenčnimi samooscilacijami.
Citiram: |
mislim pa da je to nekaj k se mi z upora kar začne kadit (teče velik tok) |
Ja in na celem ojačevalcu je le en upor in iz njega se kadi ! Slika!
Izgleda, da nisi ravno vešč popravil, zato ti predlagam, da si za začetek pregledaš tale tutorial, nato pa še tegale. Ko boš to predelal mislim, da ti bo marsikaj bolj jasno. Vsi se moramo od nekje učiti!
Drugače pa še enkrat, če želiš pomoč, nam moraš podati vse možne informacije, ki jih lahko podaš (npr. slika tiskanine iz zgornje in spodnje strani bi bila že v zelo veliko pomoč)!
LP Boštjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marinbnm Neznanec

Pridružen-a: Čet 21 Jan 2010 12:43 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Biograd
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2010 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
I ja imam jedan Korting A-100....ima jedna glupa stvar, a to je da preko ulaznog konektora je ujedno i spjena masa na izlazno pojacalo....dok sam isprobavao ga i popravljao istekao sam ulaz, i tako nje bilo ni mase te nije radilo pojacalo....malo glupo da GND dolazi preko ulaza...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57 Prispevkov: 774 Aktiv.: 3.27 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
@witmajer
jaz imam za izhodnjo stopnjo vedno pripravljene velike 33 ohm upore ki jih vstavim namesto varovalk in nato preizkusim zadevo,tako lahko brez skrbi vklopim in po potrebi nastavim mirovni tok.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 486 dni