www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

8800gtx "odlomljen" element
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
priesteye
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Mar 2008 16:54
Aktiv.: 0.58
Kraj: Pirniče

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 9:56 pm    Naslov sporočila:  8800gtx "odlomljen" element Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Imam problem z grafično kartico 8800gtx. Pred okoli 6 mesci je DVI izhod nehal delovati in slika se je prikazala na ekranu samo, če sem uporabil DVI-VGA pretvornik. Kljub temu pa se je računalnik ugašal po nekaj urnem delovanju, grafična je bila uničena, šel kupiti novo, to spravil nekam v kleti Very Happy. Septembra sem dobil nek priblisk, da bi uporabil staro grafično (uničeno 8800gtx) zato sem se odločil, da jo dam v pečico na 230C za 12min (menda to kdaj pa kdaj tudi pomaga). Sprobal sem jo za 30sec, DVI izhod je deloval itd. verjetno sem jo uspel rešiti. Spet sem jo spravil, med tem časom je pa nekdo odkrušil nek element z grafične ne vem ali je upor ali kondenzator. Nima ne bravnih oznak, ne napisane vrednosti.
Na sliki se vidi kateri element je odlomljen (bom priskrbel še kakšno boljšo sliko, samo da dobim kamero nazaj :/)

Je imel kdo že kakšne podobne probleme? Upor ali kondenzator? kako dobiti vrednost?

8800gtx 1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.26 MB
 Pogledana:  85 krat

8800gtx 1.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na sliki se zelo slabo vidi, najbrš pa je kondenzator. Zgleda, da so štirje enaki sklopi v vezju eden nad drugim. Jaz bi odlotal kondentazor, ki je prilotan na istem mestu na enem od teh "podvezij", pomeril kapacitivnost in enakega prilotal še spodaj, kjer je sedaj odlomljen kot praviš. Upam, da sem razumljivo napisal Smile
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.03

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

100nF blokirc. Če dela, ignoriraj to napako.
Nazaj na vrh
priesteye
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako to veš? Very Happy hm kaj misliš z ignoriraj to napako? da naj kar vstavim in pustim kot je?
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če privzamem, da bi z lotkolmom in ne preveč znanja naredil še večjo štalo, kakor že je .. raje pusti Smile

Kako vem ? .. izkušnje Razz
(100nF je standardna vrednost blokircev, ki se nahajajo v okolici ramov (zraven čipov, na spodnji ali zgornji strani)
Nazaj na vrh
priesteye
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 12:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa je res kondenzator, ker na nekem drugem forumu overclock.net govorijo da je to resistor, prodajalec v ic-e je rekel da je kondenzator, tako da hm bolj vrjamem vam Very Happy majstrom
če pustim kot je, kako se bo potem grafična obnašala? Razz

no izkušnje se da pridobiti ne, imam 6600gt ki je že za časom in bom kamot mal na njej povadu Very Happy drugače pa mi je čisto vseeno tudi za to 8800gtx, pač experiment Very Happy mam 4 lcd-je doma če mi jo uspe popraviti in dati v comp, potem + zame Very Happy
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je res odletel blokirni kondenzator in ne še kaj drugega lahko da bo delalo povsem normalno, lahko pa da boš imel kakšne artefakte v igrah, ker bo prihajalo do napak pri pisanju v ram, kaj resnejšega pa nebi smelo biti IMO.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
priesteye
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 12:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne nič drugega ni odletelo stran Very Happy sam vse pregledal, če pa še kaj bo Razz bomo pa spet menal Laughing se pravi moram kupiti povečevalno steklo 100uF kondenzator in "ušiliti" spajkalno konico Very Happy
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 2:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nF ne uF !!!

Odlotaj ga iz kake pokvarjene plošče. Nahajajo se v bližini NB/SB ali pa ram slotov.
Nazaj na vrh
priesteye
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 2:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe sem opazil da sem se zmotu ja Very Happy 100uf kondenzator mam doma in je kar večji Razz hm hvala za pomoč bom pogledal stare plate, pa tudi na 6600gt grafični je verjetno kakšen Very Happy
Nazaj na vrh
priesteye
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no ja danes sem prilotal to zadevo, vendar brez lupe in pincet je malo neporavnano, zgleda površno, samo s prsti in 1mm debelo spajkalno konico je to to Very Happy
prvo moje spajkanje smd komponente Smile

Po tem sem takoj naročil preko interneta pincete in povečevalno steklo in še eno spajkalno konico. Mogoče kdo ve ali bi bilo za take stvari bolj smiselno kupiti lupo z 3kratno ali 5kratno povečavo (ali celo 8kratno) ? nekako nimam občutka Shocked

Grafično sem sprobal v računalniku za približno 1min, vse je delovalo Very Happy (več časa si nisem mogel privoščiti, ker je nimam priključene na vodno hlajenje)

Hvala za pomoč, poročam še, ko jo bom testiral s stress programi Very Happy
Edit: Slika je slikana s hd kamero čez navadno ročno lupo (otroško no nekaj podobnega Smile)

DSC00818.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.74 MB
 Pogledana:  3 krat

DSC00818.JPG

Nazadnje urejal/a priesteye Čet Jan 28, 2010 1:30 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.12
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 1:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj problemov si imel tudi s tem, da je novi kondenzator prevelik.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
priesteye
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 1:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bil sem v ice s komplet grafično, je pogledal in mi dal ta kondenzator zgleda da manjših nimajo ali pač... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.12
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno ne. No imam pa jaz, če ti je tudi do estetike in mogoče še do male šole spajkanja se lahko oglasiš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taki kot jih lotam gor imajo 1uF-10uF glede na velikost tegale Rolling Eyes

Levo še en manjka !!! Mr. Green

Nazadnje urejal/a Pyr0Beast Čet Jan 28, 2010 1:42 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 486 dni