|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Lincolin Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 21:28 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.32
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2005 11:10 pm Naslov sporočila: Vremenska postaja! |
|
|
Pozdravljeni!
Danes sem si v Conradu v Ljubljani kupil "Notranji / zunanji termometer z uro WS 7033".
Več o postaji najdete na tej strani:
http://www.conrad.si/product.asp?product_id=120148&catalog_name=Conrad&category_name=005120_Vroce_cene20041001&variant_id=&MSCSProfile=. Ko sem prišel domov sem ga takoj namestil na ustrezno mesto ter temperaturno stikalo za merjenje zunanje temperature namestil skozi okno na zunanjo stran police. Kabel sem na les zid ter polico pritrdil s #pištolo za vroče lepljenje#. Ko sem z zunanje strani hotel prilimati na polico sem mi je povezovalni kabel med tipalom in termometrom stopil zato ker je bilo lepilo prevroče in stopljeno.
Takoj sem stvar začel testirati!
Na zunanjo stran sem dal tipalo ter dodaten termometer.
Na notranjo stran pa sem dal postajo ter dodaten termometer.
In kakšni so bili rezultati:
Meritev postaje za zunaj: 1* C
Dodatni termometer: -2* C
Meritev postaje za znotraj: 22,5
Dodatni termometer: 22,5
Ugotovitve so v tem da merjenje za zunanjo temperaturo presega za 3* C, na kar merjenje temperature za notranjo temperaturo ustrezajo dodatnemu termometru.
Napaka naj bi bila v zunanjem tipalu za temperaturo!
Sedaj pa me zanima:
+ Ali bi lahko vmesni kabel zamenjal z drugim in skupaj zvezal z sponkami?
+ Ali bi pri zgornjem navedenem vprašanju prišlo kaj do izgib?
+ Koliko časa se osvežujejo podatki na postaji?
+ Ali bi mi zato upoštevali garancijske pogoje?
Lep Pozdrav, Grega  _________________ 73, se slišimo na 27.0650 Mhz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2005 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
+ ... ? Lahko.
+ ... ? Ne..
+ ... ? Piše v navodilu.
+ ... ? Garancije ni več!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lincolin Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 21:28 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.32
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2005 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Navodila sem prebral dostikrat a nisem nič zasledil o kasnem osveževanju!
Glede garancije pa je tako: Garancijo imam še a mislim da mi ne bodo obravnavali zato ker sem to naredil sam in sem tudi sam kriv za napako!
Ali bi potem lahko sam zamenjal kabel, katerega mi pa priporočaš? _________________ 73, se slišimo na 27.0650 Mhz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2005 3:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Lincolin, čas bi že bil, da začneš malo uporabljat svoje sive celice in vklopiš logiko.
Hitrost osveževanja lahko sam hitro ugotoviš tako, da postaviš sondo v prostor z dosti večjo ali manjšo temperaturo, kjer je bila že nekaj časa poprej in opazuješ spremembe na displeju.
Kabel ti ni potrebno menjat. Na mestu kjer si uničil izolacijo ga enostavno preščipni in ponovno zaspajkaj. Še prej pa natakni samokrčno bužirko, da boš potem spoj zaščitil in izoliral. Med tem delom pa odstrani baterije, da ne bo še večje škode. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni