www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

termostat za centralno

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s51o
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Avg 2009 14:10
Aktiv.: 0.31
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 7:39 pm    Naslov sporočila:  termostat za centralno Odgovori s citatom

lep dober večer.
ne bom delil nasvetov ali karkoli drugega.bom samo opisal kako sem si jaz naredil kompletno avtomatiko za ogrevanje.načrti,izvedba,elektronika je bila napravljena v domači režiji.to pomeni jaz s sinovoma in prijatelji.
imam sistem 50stopinj ven iz peči,40stopinj nazaj.pri takem načinu so radiatorji enkrat večji kot pri 90/70.
v peči imama stalno 50.ko pade emperatura v peči cca4 stopinje se prižge plinski gorilec in dela do cca55 stopinj.iz peči ven gre šest posameznih vej ogrevanja.vsaka veja ima svoj termostat v hiši,tam pač kjer je.termostat mi vključi eno od šestih črpalk in tako dolgo dela da se doseže nastavljena temperatura v prostoru.vsaka od šestih črpalk ima tudi svoj nepovraten ventil,da mi termosifonsko zadeva ne bi nagajala.zadeva deluje zadnjih 20 let brez enega primera zastoja.ogrevam 350m2,zcca 2000m3 zemeljskega plina.

best dx
s51o
igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eboc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je mogoce dobiti kaj vec podatkov o tej stvari ?
Nazaj na vrh
Tamy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Dec 2009 17:00
Aktiv.: 0.52
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2010 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, bi znalo biti uporabno!
s51o
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Avg 2009 14:10
Aktiv.: 0.31
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2010 9:49 am    Naslov sporočila:  termostat Odgovori s citatom

lepo dobro jutro želim.
ni nobene skrivnosti.če želi kdo kakšno dodatno info,bom odgovoril,če bo v moji moči.

s51o@siol.com

73
s51o
igor
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni