www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Blokiranje dostopa programa do določenega IPja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 8:39 pm    Naslov sporočila:  Blokiranje dostopa programa do določenega IPja Odgovori s citatom

Imam precej nenavaden problem z eno izmed mojih iger (Colin Mcrae Dirt, nameščeni vsi popravki). Igra namreč pogosto obtiči ob nalaganju dirke. Po podrobni analizi sem ugotovil, da je za to kriv vgrajen prikazovalnik reklam (jap, spyware bo očitno kmalu del vsakega programa), ki se povezuje na IP 72.32.5.13:9961. Ker na tem račuinalniku nimam stalne povezave, se seveda povezuje v prazno, kar pomeni, da se dirka nikoli ne naloži (če vtipkam netstat -a) mi vrže cel kup povezav, na ta IP, ki rastejo od porta 3413 v neskončnost.

Zadevo sem poskušal rešiti s firewallom (Zone Alarm in Ashampoo), ampak tu nastopi težava. Ker se namreč ta igra neprestano povezuje na ta IP, mi firewall prične porabljati absurdno velik delež procesorja (30%) in igra je neigralna. Za informacijo naj povem, da je v slabih 3 minutah igra nabila ~420.000 poskusov povezav!

Torej, kaj lahko sploh storim?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.16
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi se povezovalo na neko domeno (ID Serve pravi, da je na tem IP naslovu ni), bi zadevo učinkovito zatrl s hosts datoteko, ko bi zahtevki lepo šli v 127.0.0.1

Poskusi, ne vem, ali bo kaj manj zamorilo sistem, IPSec.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se igra povezuje na nek naslov (npr. reklame.colin.com) in ne direktno na ip, je najlažje, če dodaš ta dns naslov v hosts datoteko:
C:\\Windows\system32\drivers\etc\hosts

dodaš vrstico

127.0.0.1 reklame.colin.com

Tako se bo ime resolvalo v tvoj računalnik, ki pa bo paketek zavrnil. To je najlažja in najbolj elegantna rešitev, preveri le, če igra res dostopa prek nekega dns naslova in ne direktno na ip.

Če pa res dostopa direktno na ip, pa lahko dodaš "blackhole" host routo v routing tabelo - v command prompt vpišeš:

route add 72.32.5.13 127.0.0.1

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
R33D3M33R
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej hvala za odgovora. Na domeno se žal ne povezuje, tudi sam sem namreč že razmišljal o uporabi hosts datoteke.

Preizkusil sem vajine nasvete. Najprej sem poskusil z route add. Vnos sem napravil stalnega z parametrom -p, in preveril vnos z ukazom route print. Promet sem pa preusmeril na Loopback adapter, ker mi 127.0.0.1 ni hotelo sprejeti. Vnosi so bili pravilno vnešeni. Nato sem zagnal igro, a se je spet ustavila.

Sledilo je nameščanje dodatnih orodij iz Windows XP cdja. Vnesel sem ukaz:

ipsecpol -w REG -p "Block ProtocolPortNumber Filter" -r "Block Outbound ProtocolPortNumber Rule" -f *0=:PortNumber:Protocol -n BLOCK

Port number sem nadomestil z 9961, protokol pa s TCP. Žal zadeva spet ni delovala. Sem napravil kaj narobe?

Brskal sem že po codemastersovih forumih in tam so določeni osebki to odpravili z blokado programa, ampak obstaja možnost, da so oni stalno povezani v splet, medtem ko jaz nisem.

Poskušal sem celo nastaviti IP loopback adapterja na 72.32.5.13, vendar brez uspeha Sad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
R33D3M33R
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotovil sem v čem je težava, prvotna analiza je bila očitno zgrešena. In sicer je pogon za igro tisti, ki dela težave. Če namreč izklopiš sence v config datoteki, se igra ne naloži vsakič. Brick wall

Za rešitev problema sem med drugim kontaktiral tudi Codemasters, ki so igro razvili, a so me nesramno zavrnili češ da moja verzija (Sold Out) ni ista kot njihova (retail). To je seveda velika laž. Vem, da sem bil zavrnjen samo zato, ker nisem kupil igre takrat ko je izšla (~40€), ampak sem jo kasneje od resellerja za 6€ in posledično jim nisem prinesel dovolj denarja, da bi bil vreden pomoči.

Taka je žalostna resnica. Bil sem obravnavan kot pirat, ki je potegnil igro iz spleta. Založbe briga za poštene kupce, njim je važen samo denar, ki ga lahko nagrabijo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni