www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DS 1621

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2005 1:30 am    Naslov sporočila:  DS 1621 Odgovori s citatom

Glede na to, da je tale malček I2C merilnik temperature, sem si rekel zakaj pa ne in nabavil tri kose Very Happy

No sedaj sem pa pred majčkeno težavo. In sicer dokumentacija iz Maxima - Dallas je skopa. Moj CCS compiler že ima driver za ta čipek, le da je bila pisana za Farnheite, no pa tudi to ni problem popravit.

Tule pa je problem oziroma bolj vprašanje.

Koda:

void temp_config(BYTE data) {
   i2c_start();
   i2c_write(0x90);
   i2c_write(0xac);
   i2c_write(data);
   i2c_stop();
}
void init_temp() {
   output_high(DAL_SDA);
   output_high(DAL_SCL);
   i2c_start();
   i2c_write(0x90);
   i2c_write(0xee);
   i2c_stop();
   temp_config(8);  <--------------- vprašljiva vrednost
}

Po proizvajalčevih podatkih, te konfiguracije nebi smel pošiljat na ta čipek, no vsaj jaz tako razumem. Ali mi lahko kdo tole pojasni ali vsaj da kakšen namig ...

.... pripeta datoteka od proizvajalca

DS1621.pdf
 Opis:
DS1621 data sheet.

Download
 Ime datoteke:  DS1621.pdf
 Velikost datoteke:  195.24 KB
 Downloadano:  17 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2005 11:06 pm    Naslov sporočila: icon_shocked  Odgovori s citatom

No ja tole sem popravil in zdaj mi zadeva deluje vredu..... nekaj časa. Zgodi se mi namreč to, da po nekem času dobim iz čipa nazaj temperaturo 0°C Confused. Načeloma dovoljujem, da imam nekje v kodi napako.
Vprašanje pa je ali je možno to, da sam čip "ne mara" da ga kar naprej bereš Shocked. Vezje imam narejeno s PIC16F876, poleg tega čipka imam poleg še
PCF8583 (tudi I2C) in deluje normalno pa čeprav kar naprej berem z njega. Zadeva deluje spet normalno, če jo resetiram.

Spodaj pripeta shemica vezja. C - source je pa precej dolg, tako da ga za zdaj še ne bom pripenjal.

UraTermo.gif
 Opis:
Shema Ure/Termometra s HDLG-2416 prikazovalniki
 Velikost datoteke:  40.34 KB
 Pogledana:  58 krat

UraTermo.gif

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni