|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
primozb2005 Član

Pridružen-a: Pon 12 Dec 2005 23:20 Prispevkov: 59 Aktiv.: 0.25 Kraj: vransko-ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 9:04 am Naslov sporočila: Siol trio dodatna TV |
|
|
Pozdravljeni
Doma imam siolov trio paket, na katerega bi sedaj rad priključil še eno televizijo. Ker moram dokupiti sprejemnik me zanima ali morata biti sprejemnika enaka ali lahko uporabim kakšneg drugega (naprimer amino ali sagem, ki je sivo-črn). Sedaj uporabljam komunikator Sagem (nov model). Nameravam kupiti rabljenega in me še zanima ali so potrebne še kakšne druge nastavitve od operaterja ali ne ?
Hvala za pomoč
Lep dan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.38
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, operater mora nastaviti nastavitve še za eno TV, in pa tvoja internetna prepustnost mora biti dovolj velika, da boš lahko sploh priklopil dodatno TV.
Ali si se pozanimal če sploh lahko priklopiš še eno TV, glede na tvojo prepustnost ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.38 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko pa zadevo preizkusiš kar z računalnikom in VLC predvajalnikom. Jaz sem to enkrat pri prijatelju poskušal in mi je delalo brez nastavitev operaterja. Navodila najdeš na Siol-ovem forumu. Problem je samo prepustnost - beri kvaliteta linije.
Pa še ena zanimiva zadeva za Siol optiko:
Baje je možno do štirikrat povečati hitrost prenosa. Na WAN povezavi ustavriš štiri ločene PPPoE seje in vsaka dela z nominalno hitrostjo. Ker je to optika ni omejitve in praktično dela na štirikratni hitrosti.
Z routerjem, ki omogoča več WAN povezav se da to lepo elegantno narediti. _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
bolha95 je napisal/a: |
Lahko pa zadevo preizkusiš kar z računalnikom in VLC predvajalnikom.
|
Preizkušeno in lepo deluje
bolha95 je napisal/a: |
Baje je možno do štirikrat povečati hitrost prenosa. Na WAN povezavi ustavriš štiri ločene PPPoE seje in vsaka dela z nominalno hitrostjo. Ker je to optika ni omejitve in praktično dela na štirikratni hitrosti.
Z routerjem, ki omogoča več WAN povezav se da to lepo elegantno narediti. |
Kako pa to vpliva na sočasni prenos TV signala?
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.38 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Velja za optiko. V bistvu je teoretično maksimalna hitrost prenosa 4xN - TV. Televizija "pobere" en del pasovne širine, ostalo je pa za net. _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 5:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam SIOL optiko trio in imam od začetka dva TVja...torej dva komunikatorja...dela brez problema, nastavitve pa so v modemu! _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni