|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smejko Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 13:22 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sob Jan 16, 2010 1:29 pm Naslov sporočila: Načrt elektro inštalacije v hiši |
|
|
Pozdravljeni !!!
Bi bil kdo tako dober in mi posredoval, kak načrt v tlorisu in stranskem risu, načrt elektroinštalacije stanovanjske hiše. (jaki tok)
Hvala
Lp M. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smejko Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jan 16, 2010 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prosil sam za načrt, ka je to tak problem, jaz nisem električar ampak strojnik, rabim za osebno rabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Jan 16, 2010 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu je problem v tem, da se iz vprašanja ne da ugotoviti kaj rabiš.
Če rabiš nekaj čisto splošnega, pobrskaj v knjigah o elektroinštalacijah (-> knjižnica).
Če rabiš več, pa povej točno kaj te zanima.
Tema je namreč obširna, lahko ti npr, poskeniramo dele knjig o elektroinštalcijah, limamo povezave ali napišemo referate na to temo, pa še ne bo to kar rabiš.
Skratka več informacij bo treba.
In mimogrede, popravi kraj bivanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Jan 16, 2010 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
smejko je napisal/a: |
Prosil sam za načrt, ka je to tak problem, jaz nisem električar ampak strojnik, rabim za osebno rabo. |
Za osebno rabo, in to v temi Naloge, izpiti, seminarske.
Za kaj rabiš? Da boš nesel že narisano pokazat profesorju?
 _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Joker2781990 Neznanec

Pridružen-a: Čet 14 Jan 2010 21:17 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Smejko, na tem forumu neboš dobu čisto nič!
Jaz sem prosil za kako knjigo o regulatorjih vrtljajev ali 2,4Ghz frekvencah in sem dobil hladen tuš, tako da no coment.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertzui Član

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38 Prispevkov: 434 Aktiv.: 2.21 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Joker2781990 je napisal/a: |
Smejko, na tem forumu neboš dobu čisto nič!
Jaz sem prosil za kako knjigo o regulatorjih vrtljajev ali 2,4Ghz frekvencah in sem dobil hladen tuš, tako da no coment.
L.P. |
Če ne znaš vprašat, oziroma, pa postaviš vprašanje v eno x sekcijo pač ljudje ne odgovarjajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem je, ko nekdo ne zna vprašati. Vsekakor.
Ampak še mnogo hujši problem je, ko mu kljub slabo ali povsem nerazumljivem vprašanju, nekdo hoče pomagati, spraševalec pa ignorira vsa nasprotna vprašanja, kateri odgovori bi pokrpali luknje v osnovnem vprašanju.
Namesto tega raje po liniji najmanjšega odpora trmasto pričakuje neko xyz stvar na srebrnem pladnju, za katero po luknjastem vprašanju očitno še sam ne ve točno kaj sploh hoče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smejko Neznanec

|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
- Načrt razpeljave 220V v hiši (tloris)
- Načrt razpeljave 220V v 3D za kuhinjo in jedilnico (naris)
To pomeni, da zavzema; vtičnice, stikala, luči, kateri vodniki so uporabljeni 1.5 ali 2.5 mm2,.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smejko Neznanec

|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
smejko je napisal/a: |
- Načrt razpeljave 220V v hiši (tloris)
- Načrt razpeljave 220V v 3D za kuhinjo in jedilnico (naris)
To pomeni, da zavzema; vtičnice, stikala, luči, kateri vodniki so uporabljeni 1.5 ali 2.5 mm2,.... |
Pa zadnje dni nisem bil nič na forumu !!!
Vidim, pa da je potrebno takoj kritizirati,...
Lep dan, še naprej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1670 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načrti se razlikujejo od hiše do hiše. Ker niti dve hiši nista enaki, zato tudi niti dva načrta ne moreta biti enaka. Načrti se pač prilagajajo hišam in če mi tu nimamo vsaj tlorisov vseh etaž in po možnosti še kakšnega narisa zidu. Dvomim da ti bo kdo še hišo risal tu - nazadnje pa ti ne bo nič v koristilo ker se bo razlikovalo od tvoje hiše.
Zato nam priskrbi nek osnoven tloris kako imaš postavljene prostore in od tod naprej ti lahko podamo kakšne predloge, kje bi kaj naj bilo. Brez tega pa ti lahko "žal" damo le povsem splošne napotke, ki se sicer upoštevajo pri vseh hišah, a se potem podrobnosti prilagodijo vsaki hiši zase. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lostid Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23 Prispevkov: 234 Aktiv.: 1.15 Kraj: Ljubljana-rudnik
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene bi tudi zanimali kakšni osnovni načrti hišnih inštalacij
Ali pa če lahko kdo priporoča kakšen priročnik (od ravnikarja sem že malo preletel, pa mi ni bilo najbolj všeč, polno nekih standardov..)
Mogoče ve kdo kako se reče ZNS (zaščitno napetostno stikalo) po angleško?. FID je "residual current device" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smejko Neznanec

|
Objavljeno: Čet Feb 04, 2010 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Ma ni panike, itak ni važno od katere hiše, sam hotu sem videt en načrt novejše verzije (nove gradnje), za razpeljavo po prostorih.
Se bom že znašel, mal preveč se zakomplicuira na tem forumu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 04, 2010 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozor hud pes!
Profesorji so že ugotovili da obstaja COPY&PASTE ukaz. Hvala bogu, al pa pameti. V boga ne verujem, v pamet pa večkrat podvomim.
Splošni načrt = rabim za nalogo pa se mi ne da. Tako to jaz razumem.
Preveč standardov = naredi si sam, po možnosti z 0,75 mm vodniki, modro belo žico, pa gasilce obvesti preden vključiš pralni stroj! FID in ozemljitev je pa tako BZV.
Osnova od osnove je: 1,5 mm2 za luči, najmanj 2,5 mm2 pa za vtičnice + zaščitni vodnik. OK?
A ja. 1,5 mm2 vodnik varujemo z 10 A varovalko. 2.5 mm2 vodnik varujemo s 16 A varovalko. In varovalk ne "popravljamo" z žeblji!
Ah ja! In potem se bomo čudili, ko bodo takšnile "projektanti" v stolpnico montirali inštalacijo 3 x 630 A!
Še en lep vic za konec.: Mi je starejši sodelavec rekel:"Za mojo penzijo me ne skrbi, boš ti delal zame, lej ga (pokaže smrkavca, ki se mu niti nog ni dalo dvigovat pri hoji) takšni bodo pa zate." _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smejko Neznanec

|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2010 1:11 am Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni