www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Osciloskop Atten proti Owon

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DJ_Klepc
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 11 Feb 2010 20:40
Aktiv.: 0.01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 11, 2010 9:04 pm    Naslov sporočila:  Osciloskop Atten proti Owon Odgovori s citatom

Živjo!

Odločam se med dvema osciloskopoma. Bil sem že popolnoma odločen, da bom kupil Owon PSD5022s, o katerem je razprava na tem forumu že tekla, sedaj pa sem malo pobrskal po angleškem ebay-u, in našel osciloskop Atten ADS1102.

Čudno se mi zdi, da Owon 25MHz stane 250€, Atten 100MHz pa samo 340€.
Ker sem nameraval kupiti Owon-a v HTE-ju, kjer je cena le-tega 330€, se mi zdi zelo majhna razlika za 4x večjo pasovno širino.

Če ima kdo kakšne izkušnje z Atten-om, in če kdo opazi kakšno zadevo, ki sem jo spregledal pri primerjavi teh dveh osciloskopov naj mi prosim sporoči.

Ko sem na hitro primerjal osciloskopa, sem opazil, da ima Owon večjo resolucijo zaslona (OWON: 640*480, ATTEN: 320*234), funkcij pa ima Atten več, pa še pasovna širina je veliko večja.

Sem spregledal kakšen pomemben podatek, ki bi pokazal, da je Owon boljši od Atten-a?

Še povezave:
Owon PSD5022S na ebay.co.uk
Atten ADS1102 na ebay.co.uk
Atten ADS1102 uradna stran
Owon PSD5022S uradna stran

Hvala lepa!

LP!

Matej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 11, 2010 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spregledal si, da tistega Attena, katerega link si podal, ne boš dobil iz VB ampak iz Kitajske ( sledi ti najmanj DDV )
Po drugi strani pa ima tisti Owon, katerega link si podal STN display, Atten pa ima ( boljši) TFT.
Ne vem, če si že kdaj videl razliko. V naši firmi je mnogo STN in TFT displajev in razlika je očitna.
Sicer pa ima tudi Atten še cenejše modele z manjšo pasovno širino, pa tudi Owon ima modele s TFT displejem.
Resolucija 320x240 je tudi ok. Imajo jo celo nekateri modeli firm Agilent in Tektronix.

LP

Nazadnje urejal/a milan62 Pet Feb 12, 2010 12:08 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DJ_Klepc
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 11 Feb 2010 20:40
Aktiv.: 0.01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 12, 2010 7:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za odgovor!

Kar se displaya tiče sem bral na tem forumu pri temi Owon PDS5022S, govorijo da je počasen. Hvala za opozorilo glede DDV-ja. Enkrat sem kupil fotoaparat, prav tako iz Kitajske, presrečen, da bom zadevo dobil skoraj 2krat ceneje kot v SLO, na kar pride obvestilo, da moram na carinsko pošto plačati ddv ali (in) carino. Kupčija ni bila več tako ugodna.

Danes grem v HTE in bom prosil, da priklopi Owon-a, da vidim kakšno je stanje, kar se tiče display-a. Če ne bo pretirano slabo, ga bom kupil. Cena Atten-a je z DDV-jem že nekaj čez 400€, kar pa se mi zdi preveč, glede na to, da bom osciloskop rabil za amatersko rabo.

Hvala še enkrat za odgovor!

LP!

Matej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.38

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 12, 2010 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DJ_Klepc je napisal/a:
Najlepša hvala za odgovor!

Kar se displaya tiče sem bral na tem forumu pri temi Owon PDS5022S, govorijo da je počasen. Hvala za opozorilo glede DDV-ja. Enkrat sem kupil fotoaparat, prav tako iz Kitajske, presrečen, da bom zadevo dobil skoraj 2krat ceneje kot v SLO, na kar pride obvestilo, da moram na carinsko pošto plačati ddv ali (in) carino. Kupčija ni bila več tako ugodna.

Danes grem v HTE in bom prosil, da priklopi Owon-a, da vidim kakšno je stanje, kar se tiče display-a. Če ne bo pretirano slabo, ga bom kupil. Cena Atten-a je z DDV-jem že nekaj čez 400€, kar pa se mi zdi preveč, glede na to, da bom osciloskop rabil za amatersko rabo.

Hvala še enkrat za odgovor!

LP!
Matej

Počasen je samo ob vklopu, med merjenjem deluje čisto dobro. Tista "počasnost", je zanemarljiva za moje pojme, če nisi tako zahteven uporabnik.
Kar se tiče nakupa. Lahko ga kupiš tudi direktno pri uvozniku, kjer bo tudi ceneje (jaz sem odštel 300€) in pa 2 leti garancije. Kar se mi je pri HTE-ju zdelo čudno, kjer je garancije samo 1 leto.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni