www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Namestitev LED luči na Burgmana 650...IDEJE
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
saniboj
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 3:13
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 13, 2015 1:57 pm    Naslov sporočila: icon_idea Namestitev LED luči na Burgmana 650...IDEJE Odgovori s citatom

En lep pozdrav vsem! Very Happy

Pravkar sem po pošti dobil LED luči U3, katere sem naročil preko AliExpress.com.
Rad bi jih namontiral na svojega Suzukija Burgmana 650, ampak sem naletel na eno težavo...LED lučka ima 3 načine delovanja: STROBO, KRATKO in DOLGO oz. MOČNO svetlitev. Na žalost se v vrstnem redu samodejno spreminjajo, vedno ko jih priklopim na 12V.

Zanima me kaj naj naredim? Mogoče naj kako vmesno stikalo namontiram?
Hvala za pomoč! Vsake ideje bom zelo vesel Very Happy

luč 1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.34 MB
 Pogledana:  1 krat

luč 1.jpg

luč 2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.56 MB
 Pogledana:  0 krat

luč 2.jpg

luč 3.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.68 MB
 Pogledana:  3 krat

luč 3.jpg

BUR.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  46.66 KB
 Pogledana:  6 krat

BUR.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 13, 2015 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

AliExpress in kvaliteta sta večinoma dve različni zadevi...

Sicer pa če prav razumem, zaporedno veži normally closed tipko.

sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 13, 2015 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da imaš samo dva priključna vodnika bi pričakoval, da imaš v notranjosti neko stikalo (jumper) s katerim izbereš kaj bi rad.

Poizusi odvijačit sprednjo lečo in poslikaj elektroniko (driver) notri. Na spletni strani dejansko ne piše nič o kakšni kontroli (kar bi sicer pričakoval glede na to da naj bi to bil "Cheap Headlights"). So pa na youtube tudi posnetki kjer avtomatsko menja načine.

Mogoče kaj piše na to temo v navodilih, če so zraven?.

Added:

Kolikor sem gledal lahko mode spremijaš samo tako, da prekine napajanje in ga ponovno daš. Seprav nekako tako:

Napajanje on 1. = hi beam
Napajanje on 2. = lo beam
Napajanje on 3. = strobo

In tako naprej... Precej neuporabno če mene vprašaš za aplikacijo glavnih luči...

Moj predlog... zavrzi obstoječ diver in montiraj novega.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
saniboj
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 3:13
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 13, 2015 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma sej vem, da je to bolj chipy zadeva ampak, če nič drugega bodo vsaj dobro prišle gor že zaradi boljše opaznosti v prometu Wink

Evo takole zgleda znotraj:

luč notranjost 2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.67 MB
 Pogledana:  0 krat

luč notranjost 2.jpg

luč notranjost.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.63 MB
 Pogledana:  15 krat

luč notranjost.jpg

Nazaj na vrh
rafaellsi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 18:54
Aktiv.: 2.86
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 13, 2015 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Precej dvomim da je tako luč varno uporabljati v prometu. Po mojem sveti bolj in manj močno in mislim da nikakor nima karkteristik kratke - zasenčene luči.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 14, 2015 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, te kitajske lučke tudi mene motijo z njihovim zaporedjem 100%, 50%, strobo, SOS. Le kaj za vraga rabim sos, tudi strobo si ne znam predstavljati, kdaj bi to rabil...
Če je taka, da si NE zapomni zadnjega stanja, potem med baterijo in svetilko samo daš stikalo in ti bo šlo vedno ob vklopu na Hi-beam. Če si pa zapomni zadnje stanje, si pa v "zosu"...

Sicer pa stransko vprašanje: upam, da veš, da to, kar nameravaš ni legalno... bi moral zadevo potem peljati na homologacijo, pa močno dvomim, da bi šlo skozi. Samo spotoma omenim, nikakor ne želim izpasti "pameten"... Samo da ne potem pri kakšnem "pridnem" policaju problem...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.84
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 14, 2015 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napisi kaj pise na cipih u1 in u2

En je verjetno pic ali atmel.

Z osciloskopom poisci izhod. Odstrani cip. Nato izhod vezi na +5v.

tako naredis 1 mode. Vedno sveti z max mocjo.

lp
Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.01
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 14, 2015 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma, za večjo oopaznost v prometu si nabaviš rumenozeleno fluoroscento čelado in pa enake barve telovnik za vožnjo. In pa tam pod glavne žaromete montiraš še eno dnevno LED luč ...
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 14, 2015 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa smo spet pri predpisih--- (zadeva na linku ni dovoljena v prometu)...
Problem je, ker če montiraš tako luč pri pooblaščenem električarju, bo montiral več ali manj enako, samo tisto lahko homologiraš, svoje pa ne...pa seveda plačaš bogato (pre)več... (smo pač slovenci in bolj papeški od papeža)

Sicer je pa rumenozelena varianta najboljša, a kaj, ko te nekateri ne opazijo, pa če bi kamne pred seboj metal...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.01
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 14, 2015 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Pa smo spet pri predpisih--- (zadeva na linku ni dovoljena v prometu)...Sicer je pa rumenozelena varianta najboljša, a kaj, ko te nekateri ne opazijo, pa če bi kamne pred seboj metal...
ja, imaš prav, vendar (tudi sam sem se pred dosti leti vozil z motorji-A.kat. imam) in na svojem mestu bi raje, da sem bolj viden (pa čeprav nehomologirano in v prekršku), kot da bi me kdo spregledal in raztrosil po cesti, ker kot motorist si bistveno bolj ranljiv na dveh kot na 4-ih kolesih s karoserijo naokoli ... V današnjih časih bi si še na čelado nalepil Led-ice, samo, da bi bil bolj opazen (prav si navedel, da so v prometu tudi "slepci in zamišljenci") ... raje kazen zaradi nehomologacije kot razbite vse kosti Rolling Eyes ...
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2015 7:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se čisto strinjam. Problem lahko samo nastane, ker ti načeloma tako vozilo lahko zaplenijo...ok, recimo da je možnost tega res minimalna.
Glede kazni pa odvisno od tega, kolikokrat bi plačal. Ravno vsak teden raje ne bi... Shame on you
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2015 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spajky je napisal/a:
ja, imaš prav, vendar (tudi sam sem se pred dosti leti vozil z motorji-A.kat. imam) in na svojem mestu bi raje, da sem bolj viden (pa čeprav nehomologirano in v prekršku), kot da bi me kdo spregledal in raztrosil po cesti, ker kot motorist si bistveno bolj ranljiv na dveh kot na 4-ih kolesih s karoserijo naokoli ... V današnjih časih bi si še na čelado nalepil Led-ice, samo, da bi bil bolj opazen (prav si navedel, da so v prometu tudi "slepci in zamišljenci") ... raje kazen zaradi nehomologacije kot razbite vse kosti Rolling Eyes ...

Oprosti ampak tule imaš pa narobe, na motor lahko namontiraš 1200 takih luči pa podnevi še vedno ne boš bolj opazen. Če hočeš biti bolj opazen je reitev, da motor in "sebe" oblečeš / polepiš z nalekami živih barv. Zadnje čase se pojavljajo čelade flourescentno zelene barve, ki jo vidiš že na daleč in to mislim da je prispevek k varnosti, ne pa neka dodatna luč spredaj, ki bi ponoči samo slepila nasproti vozeče in bo kvečjem poslabšala TVOJO varnost in ne izboljšala. Kot so ti dali že nasvet, če hočeš biti viden na motorju potem je prava smer odsevni brezrokavnik in čelada žive barve. Žal pa je tako, da nekateri motoristi hočejo biti "in" in je na koncu vse črno (motor, obleka čelada) + prevelika hitrost pa smo tam.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2015 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tale tvoja leča je asferična leča in glede na globino ohišja mislim da je nastavljena v fokus , kar lahko enačiš z dolgimi lučmi .

Glede na to da je to Cree XM -L U3 bin ki potegne cca 3A in mu jo driver daje in je ohišje relativno dobro narejeno čeprav mislim da bi bilo lahko eloksirano ( -če je je slabo ) naredi precej zopern spot , ki je lahko zelo zaslepljujoč !

torej tale luč ima karakteristiko dolgih luči ......

uporabi raje navadno led letev za vozila in jo montiraj pod žaromet tako bo tudi manj moteča za policiste in tehnični pregled ker bo izgledala kot del vozila

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2015 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tehničnih so zadnje čase zelo sitni. Se vtaknejo prav v vsako stvar....meni so težili zaradi ledice v parkirni luči. Tudi niso od včeraj in verjemi, da točno vedo, kaj je original gor in kaj ne. Jaz bi to (če sploh) naredil demontažno, da enostavno odstraniš, ko greš na tehničnega.
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2015 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V primeru nesrece ti pregledajo vozilo in ce najdejo nehomologirano stvar lahko odgovarjas ceprav nisi kriv
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni