Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
terano13 Neznanec

Pridružen-a: Sre 17 Feb 2010 22:39 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 10:56 pm Naslov sporočila: Težavce pri vezavi regulatorja hitrosti na industrijski vent |
|
|
Lep Pozdrav
Sem nov na tem forumu, in vas moram že takoj prositi za nasvet.
Želel bi povezati regulator hitrosti na ventilator in se ne znajdem iz sheme. Prosil bi vas za pomoč. Trenutno imam povezano tako da lahko ventilator samo prižgem ali pa ugasnem, želel pa bi povezati še regulator.
Ventilator ima možnost reguliranja s tem regulatorjem ker sem kupil v kompletu, vendar se žal ob nakupu nisem pozanimal.
Prilagam shemi:
Hvala za pomoč
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.03 MB |
Pogledana: |
6 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
491.07 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
terano13 Neznanec

|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
se opravičujem za tako velike slike, vendar sem zasledil da se vedno vsi pritužujejo nad kvaliteto slik in zatorej tako velike.
Hvala za razumevanje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.40
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Regulator je potrebno samo vezati zaporedno z ventilatorjem kot je na shemi.
Torej: faza (L) gre direktno v regulator (L sponko) iz regulatorja (M sponka) greš na en konec ventilatorja, iz drugega konca ventilatorja pa greš na N (nula ).
In to bi moralo delovati.
Oz. če imaš še stikalo za vklop izklop : faza->stikalo->v L sponko regulatorja -> iz M sponke -> ventilator -> N (ničla).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
terano13 Neznanec

|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Če prav razumem:
faza ki pride iz stene povežem na L (regulator), iz M (regulator) na L(ventilator), N pa vežem direktno iz stene na ventilator?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.09 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
terano13 je napisal/a: |
se opravičujem za tako velike slike, vendar sem zasledil da se vedno vsi pritužujejo nad kvaliteto slik in zatorej tako velike.
Hvala za razumevanje. |
Slike so čisto v redu. Pritožujemo se bolj nad slikami narejenimi s telefonom ali pa na povezave na slike ki so na raznoraznih tralala in hopsasa strežnikih.
Ti si pa naredil to tako kakor treba (dodal kot priponko), vpisal svoj kraj prebivališča .....
Pozdravljen in dobrodošel!
Branko
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.40
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če prav razumem:
faza ki pride iz stene povežem na L (regulator), iz M (regulator) na L(ventilator), N pa vežem direktno iz stene na ventilator? |
Tako je
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.80 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eden redkih , vsaj zadnje čase.
Se pridružujem Branku.
Dobrodošel
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
terano13 Neznanec

|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
"Me je tok ferbc matru" kako bo delal da sem se kar odpravil do ferme probat povezat in prišel do zaklučka da verjetno regulator ne dela ker stvar ne deluje. Jutri bom nesel regulator nazaj v trgovino. Očitno so mi podtaknil pokvarjenga.
Ubistvu ko sem pogledal kako sem sam vezal zadevo preden sem Vas vprašal sem ugotovil da sem sam pravilno zvezal.
Hvala vsem.
Nazadnje urejal/a terano13 Čet Feb 18, 2010 4:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.47 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me je tok ferbc matru.... |
Ne se takoj pokvarit ko te nekdo pohvali.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Inventor Član

Pridružen-a: Ned 29 Nov 2009 19:11 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.65 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj je v narekovajih.
_________________ Nori na štrom! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|