|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Janm Neznanec

Pridružen-a: Ned 03 Jan 2010 18:01 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Škofije
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 7:54 pm Naslov sporočila: osciloskop |
|
|
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.30573
Kako se vam pa zdi ta ponudba?
277e z poštnino se zdi malo za 50mhz digitalni osciloskop, na internetnih "review-ih" je dobro ocenjen, a skrbi me, da niso zanesljivi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.92 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je tapravi Rigol, potem je gotovo zanesljiv  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo dobra izbira med nizkocenovnimi DSO-ji. Računaj, da boš plačal še carino plus ddv.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mipax Član

Pridružen-a: Tor 07 Jun 2005 22:35 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.43 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trully1 Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20 Prispevkov: 216 Aktiv.: 0.91 Kraj: Železniki
|
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lansko leto februarja sem se zanimal za DS1052E pri slovenskem zastopniku.
Ponudba je bila:
495 EUR + DDV 20 % (skupaj: 594 eur). Garancija 3 leta
Za nakup se nisem odločil, me pa še vedno mika, vendar bi ga kupil v tujini. Tudi s carino in davkom bi me prišlo ceneje. Cvikam samo zaradi možnih zapletov ob uveljavljanju garancije.
Lp Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mipax Član

Pridružen-a: Tor 07 Jun 2005 22:35 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja to je precej več kot je cena v $. Morda je sedaj cena kaj padla, ker je dolar tudi padel. Zgleda da evropski trgovci dobro navijejo ceno.
Bi bilo potrebno zvedeti kateri prodajalec v tujini je zanesljiv. Uveljavljanje garancije zna biti pa problem, če je iz USa iz Nemčije pa verjetno ne.
Tule je ena nemška reklama http://www.progshop.com/shop/oscilloscopes/DSO.html, samo cena je brez davka ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blaškow Neznanec

Pridružen-a: Pon 22 Feb 2010 10:28 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: središče slovenije
|
Objavljeno: Pon Feb 22, 2010 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Zadnje leto kar pogosto spremljam debato na vašem forumu in že marsikatero uporabno stvar/rešitev sem dobil in izvedel.Sedaj pa sem se odločil, da se pridružim druščini, ki se ukvarja s podobnimi stvarmi, ki veselijo tudi mene.
Potreboval bi pomoč Vas, ki ste že malenkost več časa v tem "poslu/ vodah". Izdelujem neke vrste raziskovalno nalogo v kateri bom predstavil osciloskop, njegovo delovanje, sestavne dele, možnosti opravljanja meritev z njim in 3 do 4 različne tipe osciloskopov.
Samo osnovno predstavitev in spolšen opis in predstavite osnovnega osciloskopa in komponent v njem ki so namenjene za delovanje imam že izdelano.
Sedaj pa bom izbral 3/4 različne osciloskope in jih podrobneje opisal in obdelal.
Zanima me sledeče:
1) Katera podjetja imajo/ zastopajo osciloskope pri nas in so nekako najbol priznana?
2) Katere vrste osciloskopov mi predlagate za predstavitevVF in NF osciloskop,...)?
Kaj mislite glede Pc osciloskopeke kartice, bi bilo to primerno?
3) Se je mogoče kateri od Vas uporabnikov že ukvarjal s podobno zadevo in obdeloval te merilne instrumente, ki se uporabljajo predvsem v laboratorijih?
Že v naprej se vsem lepo zahvaljujem za pomoč in odgovore.
Lep pozdrav vsem, Blaškow |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Feb 22, 2010 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Nisem nek hud poznavalec a med bolj priznanimi in pri nas dobavljivimi so:
-Tektronix
-Agilent
-Hameg
-LeCroy
-Yokogawa
...
Različni tipi so:
-Analogni
-DSO
-MSO
...
Kaj pa je zate obdeloval? Uporabljal, projektiral, sestavil?
L.P.,
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blaškow Neznanec

Pridružen-a: Pon 22 Feb 2010 10:28 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: središče slovenije
|
Objavljeno: Pon Feb 22, 2010 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
nakamichi je napisal/a: |
Nisem nek hud poznavalec a med bolj priznanimi in pri nas dobavljivimi so:
-Tektronix
-Agilent
-Hameg
-LeCroy
-Yokogawa
...
Različni tipi so:
-Analogni
-DSO
-MSO
...
|
Katera podjetja pri nas pa kaj zastopajo zgoraj naštete znamke osciloskopov?
Se nogoče dobi kataloge od osciloskopov in njihove predstavitve tudi v slovenščini?
Polek tega, da sem do sedaj v moji raziskovalni nalogi že opisal posamezne sestavne dele osciloskopa in na hitro predstavil njegovo splošno delovanje, imam sedaj namen to še malenkost razširiti.
predstavil bom kakor sem že omenil 3 ali 4 različne vrste osciloskopov, ki so namenjeni za različna merjenja. Te bi na hitro predstavil, malenkost opisal in navedel in opisal za kaj je namenjen in kako se izvaja meritve z vsakim posebaj.
Med drugimi bi predstavi, opisal tudi postopek kaj in kako je potrebno narediti, izvesti, da bi opravil isto meritev z različnimi osciloskopi v kolikor je to možno.
Se je mogoče kdo že poglabljal in razdeloval kakšno vrsto osciloskopa in opravljal meritve z njim?
Lep pozdrav, Blaškow |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Feb 22, 2010 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da se znaš sam dokopat do zastopnikov. Navodila za uporabo so na stran proizvajalca in lahko tam pobereš informacije, ki jih potrebuješ o nastvaljanju. Omenil sem vrste osciloskopov in spet lahko sam pogledaš kaj in kako vsak dela in to povzameš v nalogi. Sicer pa bi moral ti to vprašanje prestavit v secijo za naloge, izpita in seminarske.
L.P.,
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Feb 22, 2010 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zagotovo skoraj vsak dan nekdo od članstva tega foruma uporablja osciloskop.
Če bi nam Blaškow zaupal, kaj je bistvo tvoje raziskovalne naloge, bi ti lažje pomagali, svetovali ...
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni