|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LukaK Član

Pridružen-a: Ned 18 Okt 2009 11:51 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.09 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 8:37 pm Naslov sporočila: Pri zapisu fuse bita Atmega8 "umre" |
|
|
Pozdrav,
na forumu ne najdem nič podobnega pa odpiram temo in zastavljam vprašanje:
ko nastavim fuse bit na Atmeg8, s katerim nastavljam frekvenco, mi mikrokrmilnik takoj izgubi povezavo z računalnikom in je ne morem več vzpostaviti. Programiram na minipinu z adapterjam, uporabljam bascom avr in sample avr programator. Izpiše samo še "READLB entry not found" . Programiral sem že kar nekaj čipov in se mi kaj takšnaga še ni dogajalo-"zafural" sem že dva mikrokrmilnika](*,) . Če frekvence ne spreminjam mi krmilnik normalno deluje. Spremnijal sem samo "vrstico" kjer izbiram kristal in nič drugega. Do nadaljnega ne progrmairam več Atmega8-stroški letijo v nebo .
Hvala _________________ LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno programiraš narobe fuse_bit. Spomni se katerega si sprogramiral, pa ti bomo lažje pomagali. Ni nujno da so mege8 za v smeti. _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zafural jih ravno nisi, samo zbrisati moraš bite. Poskusi z nižjo frekvenco ISP. Če ne, boš pa moral najti koga s paralelnim programatorjem. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
poskusi z zunanjim oscilatorjem dovesti takt na XTAL1.
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja to tudi  _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaK Član

Pridružen-a: Ned 18 Okt 2009 11:51 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.09 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2010 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jap, uspelo(z 555 sem dal takt), hvala vsem skupaj, sicer sem pa tudi že na tem forumu našel eno podobno problematiko (na žalost pozneje, kot sem odprl temo)
tukaj _________________ LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni