www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Merilnik hitrosti (števec) pomoč

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rokypoky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 25 Feb 2010 18:14
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 6:32 pm    Naslov sporočila:  Merilnik hitrosti (števec) pomoč Odgovori s citatom

Ker sem zasledil da na vašem forumu zele dobro poznate elektroniko in radi pomagate sem se odločil da še jaz zastavim eno vprašanje.

Izdelujem merilec hitrosti oz števec. na internetu sem našel shemo vezja vendar me je prijatelj opozoril da zna biti nekaj napak v spodnjem levem delu, zato sem se obrnil na vas.

Če najdete kakšno napako bom hvaležen.

Lp, Rok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

7805 je čudno vezan..vhod in izhod sta zamenjana ter masa je na vhodu kar je iz te sheme razvidno. Morda se motim, naj še drugi povedo.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta shema je res "kar nekaj". Vcc sploh ni povezan, Reset je narobe povezan, 7805 je narobe obrnjen in sploh čisto narobe povezan, 7-seg displayi nimajo mase... Svetujem ti, da najdeš kak drug objavljen projekt merilnika hitrosti, ker če je bil avtor že pri shemi tako površen, potem je tudi drugje za pričakovat napake, npr. v programu.
Nazaj na vrh
elos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 12:23
Aktiv.: 0.81

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www2.arnes.si/~sspslavr/obratomer/obratomer.html tukaj je podoben projekt, ki preverjeno deluje. Imam pa tudi narisano TH vezje.
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je to na shemi navaden zvočnik, potem bi v serijo moral biti vezan še kondenzator, kot je to razloženo v pomoči za Bascom.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rokypoky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 25 Feb 2010 18:14
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za vse koristne informacije!

Potem je bolje da se ne zanašam na tisto shemo.

Če pa ima še kdo kakšen link do kakšne sheme bom pa zelo vesel.

Lp, Rok
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni