www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnete februar 2010
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 24, 25, 26  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 12:32 pm    Naslov sporočila:  Kaj trenutno počnete februar 2010 Odgovori s citatom

Na krmilje peči, ki mi je nagajala in jo že dva dni testiram na mizi v delavnici, sem priklopil še ventilator, ki je močnejši od originala in kontaktor z bremenom. Vse povil v en klopčič žic v katerih je 230V, DS senzor temperature, lcd display, mikrokontroler in vse kar sodi zraven.
Kaj naj priklopim gor, da bo čimveč motenj?

Dela kot mora Brick wall
V peči mi je pa izpadala meritev temperature.

Če motenj ne bo bom še zakopal v sneg. Mr. Green

Saj vem, takoj ko montiram nazaj bo spet po starem. Think

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če te sonda v peči zeza ? - če je kovinska lahko naredi 'stik' z maso
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pred leti mel izkušnje, ko je izpadala meritev temperature pri vklopu naftnega gorilca (tajfuna). Meritev je izpadla za 1 sekundo. Zadevo sem rešil tako, da sem dal časovno zakasnitev. To sem naredil tako, da na začetku inicializiram timer. Vsako sekundo nato izmerim temperaturo, če je T>x, zmanjšam timer, če je T<x, ponovno inicializiram timer. Če je timer=0, sprožim alarm.

Lahko pa narediš tako, da meritev primerjaš z zadnjo veljavno meritvijo, in če bistveno odstopa (dallasi radi pošljejo podatek 85C), je ne upoštevaš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kose19
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jo bom dal v požirko in bom videl kaj bo. Sicer ja pa v TO92 ohišju.
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čakam tiskana vezja za SMS modul Very Happy
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvič v življenju bom skuhal pravo slovensko govejo župco! Morem mojo drago presenetit...držte pesti!!! Pray
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aljoša pazi!
Tudi če ti ne porata jo boš lahko vedno ti kuhal...pusti kuhalnice in rajši kaj lotaj...
lp
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aljoš, drži se Ladotovega nasveta! Laughing Ni dobro če znaš kuhati. Shame on you Govorim iz lastnih izkušenj! Very Happy Very Happy
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj vse eni počenjamo za svoje drage... Wink
Moji je telefon SE 760i prišel v stik z vodo, na zgornji polovici drsnika. In ravno tam vmes dejansko ni nobenega ohišja in je elektronika zelo izpostavljena, čeprav se na prvi pogled ne vidi, zaradi obeh drsnih polovic.
Zadevo sem po eni uri končno dobil v prafaktorje in tako videl da je pri konektorju spodnje ploščice vse oksidirano. Bigtime! To sem z vatirano palčko in medicinskim alkoholom očistil, za silo staknil vse konektorje skupaj in prižgal. Telefon je delal, vse je delalo, razen osvetlitve ekrana.
Iz neta sem si potegnil načrte in po podrobnem merjenju ugotovil, da je prekinjena ena povezava - katoda osvetlitvenih ledik na čip AB3100 (označen na načrtu kot N2000). Tako sem moral potegniti dodatno žičko od točke zraven konektorja, pa do zadnjega priključka na konektorju. Premer žičke je okoli 0,1 mm, malenkost več je kontakt na konektorju.
Pri tem sem si pomagal z natičnim izvijačem namesto spajkalne konice Very Happy pred tem pa tudi z obrušeno zlomljeno šivanko od šivalnega stroja. Za merjenje pa sem kar vpel dve buciki v merilne vrvice. Bog je rekel - znajdi se! Mr. Green

Na koncu pa vse skupaj celo deluje. Cool

IMG_3469.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  178.92 KB
 Pogledana:  18 krat

IMG_3469.JPG

IMG_3474.JPG
 Opis:
Makro sem nastavil kolikor je šlo, žal.
 Velikost datoteke:  768.9 KB
 Pogledana:  10 krat

IMG_3474.JPG

IMG_3481.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  197.85 KB
 Pogledana:  5 krat

IMG_3481.JPG

Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na spajkalno konico jaz ponavadi namotam bakreno žičko in potem en konec štrli ven.

Zanimivo to z multimetrom!

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razkopal usmernik narejen pred kakimi 10-15 timi leti. Sedaj razmišlam, kako novo drobovje spraviti noter... Think Not talking

P2010294.JPG
 Opis:
Staro drobovje
 Velikost datoteke:  413.51 KB
 Pogledana:  19 krat

P2010294.JPG

P2010295.JPG
 Opis:
Nov mikroprocesorski..
 Velikost datoteke:  415.07 KB
 Pogledana:  30 krat

P2010295.JPG

s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.27
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem zamenjal obtočno črpalko v sistemu. Zadnji mesec je bila že tako glasna, da jo je bilo slišati po celi hiši. Dopoldan je pa končno utihnila...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Razkopal usmernik narejen pred kakimi 10-15 timi leti. Sedaj razmišlam, kako novo drobovje spraviti noter... Think Not talking

Kakšno kapacitivnost imajo gladilni kondenzatorji, ker so res ogromni?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Silvo je napisal/a:

Kakšno kapacitivnost imajo gladilni kondenzatorji, ker so res ogromni?

20 000uF/75V

kose19
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako paša z otroki odkrivat skrivnosti elektronike. Res da je sin marsikaj podedoval po meni Angel od kje mu veselje do elektronike pa res nevem Dancing

Ko je bilo treba v glasbeno šolo pa v jok!

DSCF0421.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  157.13 KB
 Pogledana:  24 krat

DSCF0421.JPG

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 24, 25, 26  Naslednja
Stran 1 od 26

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni